Κέβιν Ντίλαρντ: Ο «διάδοχος» του Ντέρικ Ρόουζ που ηγείται του Απόλλωνα (vids)

Κέβιν Ντίλαρντ: Ο «διάδοχος» του Ντέρικ Ρόουζ που ηγείται του Απόλλωνα (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Κέβιν Ντίλαρντ: Ο «διάδοχος» του Ντέρικ Ρόουζ που ηγείται του Απόλλωνα (vids)

bet365

Ο Κέβιν Ντίλαρντ μετράει μόνο 20άρες ως παίκτης του Απόλλωνα και το gazzetta.gr γράφει για τον... διάδοχο του Ντερικ Ρόουζ, ο οποίος ήρθε στην Πάτρα και κάνει τη διαφορά!

Το είχαμε γράψει και πριν από μερικές εβδομάδες για τον Κέβιν Ντίλαρντ. Ο Κώστας Μέξας φάνηκε εξ αρχής πως έκανε εξαιρετική επιλογή κι ο Αμερικανός γκαρντ τον δικαιώνει κάθε εβδομάδα. Ξεκίνησε με 28 πόντους στην έδρα της Κηφισιάς, έβαλε 22 στον ΠΑΟΚ, το ίδιο και στον Άρη, ενώ στην πολύ σημαντική νίκη επί του Λαυρίου σταμάτησε στους 20! Κοντολογίς, ο Ντίλαρντ μετράει 20+ πόντους σε όλες τις έως τώρα εμφανίσεις του στη Basket League!

Είναι επόμενο στην Πάτρα να τρίβουν τα χέρια τους για την επιλογή που έκαναν, ωστόσο ο ρυθμός που έχει ο Ντίλαρντ στην επίθεση ίσως και να μην πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Βλέπετε, μιλάμε για έναν σκόρερ ολκής, που έδειξε το ταλέντο του από την πρώτη κιόλας στιγμή...

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμά σου αν ο Γουάιτ πετύχει πάνω από 15 πόντους στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη.

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΙΚ ΡΟΟΥΖ
Ο Ντίλαρντ γεννήθηκε στο Illinois στις 15 Οκτωβρίου του 1989 κι έχει ύψος 1.83. Αν σας λέει κάτι η περιοχή από την οποία κρατάει η σκούφια του δεν κάνετε λάθος. Από εκεί κατάγεται -μεταξύ άλλων- κι ο Ντέρικ Ρόουζ. Μάλιστα η πορεία των δύο συνδέεται. Βλέπετε, το 2008 οι εμφανίσεις του νυν γκαρντ του Απόλλωνα με το Homewood-Flossmoor του έδωσαν το βραβείο Illinois Mr. Basketball, το οποίο κάθε χρόνο πηγαίνει στον κορυφαίο παίκτη του High School! Το 2007 το πήρε ο D-Rose, το 2008 ο Ντίλαρντ, ενώ ακολούθησαν ο Τζαμπάρι Πάρκε κι ο Τζεϊλίλ Όκαφορ. Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο 2005 θα δει το όνομα του άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, Τζούλιαν Ράιτ, όπως και θρύλων του μπάσκετ σαν τον Κέβιν Γκαρνέτ!

Εστιάσαμε, όμως, στον Ρόουζ, γιατί με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος ο Ντίλαρντ, εύκολα θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει ως τον... D-Rose των φτωχών!

ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΟ NCAA
Την πολύ καλή πορεία του στο High School ακολούθησε εκείνη στα παρκέ του NCAA. Ο Ντίλαρντ αγωνίστηκε αρχικά στο Southern Illinois και μέτρησε 12.2 πόντους και 12.3 πόντους ανά σεζόν, δίχως να... παραλείπτει τα καθήκοντα του στον δημιουργικό τομέα, ενώ ακολούθως μετακόμισε στο Dayton. Κάθισε ένα χρόνο έξω, όπως επιτάσουν οι κανόνες του κολεγιακού μπάσκετ, ωστόσο πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στη συνέχεια.

«Ο Ντίλαρντ είναι μία από τις καλύτερες μεταγραφές της ιστορίας. Κανένας παίκτης δεν είχε την προσφορά του Ντίλαρντ. Πολύ καλός στην άμυνα κι εξαιρετικός στην επίθεση, κατάφερε να πλησιάσει τους 1000 πόντους στις μόλις δύο χρονιές που έπαιξε στο Dayton. Συγκεκριμένα μέτρησε 914 (53ος στην ιστορία του κολεγίου), ενώ μέτρησε ακόμα 339 τελικές πάσες, όντας 14ος στη σχετική λίστα του Dayton». Αυτά αναφέρει το βιογραφικό του νυν γκαρντ του Απόλλωνα, ο οποίος έχει... καλή θέση σε σχεδόν όλες τις στατιστικές κατηγορίες του Dayton. Έκανε θραύση και στην τελευταία του σεζόν στο NCAA σκόραρε 15.3 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων να φτάνει στο 39.6%!

ΠΑΤΡΑ, Η ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ
Οι διακρίσεις πολλές. Οι αριθμοί του εξαιρετικοί. Κι όμως. Όλες οι ομάδες τον προσπέρασαν στο NBA draft 2013! Ο ίδιος δεν έκατσε να σκάσει. Στις 7 Αυγούστου του 2013 υπέγραψε στην Κασαλέ, έγινε κάτοικος Ιταλίας και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Το καλοκαίρι του 2014 συμφώνησε με τη Ρίγα, ωστόσο «κόπηκε» λίγο καιρό μετά για να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν στη Γαλλία με τη φανέλα της Ορτέζ.

Φέτος υπέγραψε αρχικά στη Λούντβιγκσμπουρκ, αλλά δεν έπεισε κι αποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκ νέου στη Γαλλία. Συμφώνησε με τη Σολέ, ωστόσο ούτε εκεί... στέριωσε! Κάπως έτσι έφτασε στη χώρα μας. Ο Κώστας Μέξας του έδωσε ηγετικό ρόλο στον Απόλλωνα κι ο Ντίλαρντ βρήκε στην Πάτρα τη... μπασκετική του Ιθάκη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα