Λούμπος Μίχελ: Από το Champions League στην Τούμπα!

Λούμπος Μίχελ: Από το Champions League στην Τούμπα!

Σταύρος Σουντουλίδης
Λούμπος Μίχελ: Από το Champions League στην Τούμπα!

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την έκπληξη με την τοποθέτηση του Λούμπος Μίχελ στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το gazzetta παρουσιάζει τον Σλοβάκο πρώην ρέφερι, που το 2005 έκανε έξαλλο τον Μουρίνιο.

Ο Λούμπος Μίχελ, γεννημένος στις 16 Μαίου 1968, ξεκίνησε να σφυρίζει σε ηλικία 25 ετών και γρήγορα ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Εφτασε να θεωρείται top-level διαιτητής με κορυφαία στιγμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Τσέλσι, το 2008 στη Μόσχα.

Τώρα θα είναι «κάτοικος Τούμπας», μετά την συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη και την τοποθέτηση του στο νέο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ποιος θα είναι ο ρόλος του; Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί και αναμένεται να ανακοινωθεί από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Η Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που ο Τζεμπούρ σκοράρει το πρώτο γκολ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό.

Ο μοναδικός ευρωπαϊκός αγώνας που έχει σφυρίξει τον ΠΑΟΚ ήταν εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 25 Αυγούστου του 2004 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας αγώνας αδιάφορος, αν και σήμαινε πρόκριση στους ομίλους, καθώς η ΟΥΕΦΑ είχε ήδη ανακοινώσει τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για την αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά.

Πέρασε κι από την Σαχτάρ

Το 2003 σφύριξε τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ ένα χρόνο πριν έγινε ο πρώτος Σλοβάκος διαιτητής, που διεύθυνε αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2004 ήταν παρών στο Euro της Πορτογαλίας και το 2006 συμμετείχε στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Μιλάει πέντε γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Πολωνικά και σλοβάκικα, ενώ οι σχέσεις του με τον παραγοντικό χώρο ξεκίνησαν από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου είχε αναλάβει το τμήμα των διεθνών σχέσεων της ουκρανικής ομάδας.

Εκτός από διαιτητής υπήρξε δάσκαλος και μάνατζερ σε εταιρία ελαστικών αυτοκινήτου, ενώ για ένα διάστημα, ήταν και στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, έχοντας εκλεγεί ως βουλευτής.

Το γκολ του Λουίς Γκαρσία το 2005

Αν κάτι στοιχειώνει την διαιτητική καριέρα του Λούμπος Μίχελ είναι το γκολ του Λουίς Γκαρσία στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στην Τσέλσι.

Ένα γκολ που χάρισε την πρόκριση στη Λίβερπουλ και άνοιξε το δρόμο για να γραφτεί το «έπος της Κωνσταντινούπολης», λίγους μήνες αργότερα, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να επιμένει ότι η μπάλα μετά το σουτ του Λουίς Γκαρσία δεν πέρασε ποτέ την μπάλα.

Ο Πορτογάλος προπονητής το χαρακτήριζε επί χρόνια ως «γκολ – φάντασμα», αλλά το 2003 με τον Μίχελ διαιτητή είχε κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στον τελικό απέναντι στην Σέλτικ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα