Τζίμι Μπάτλερ: Από τη μάχη για την επιβίωση στην απόλυτη καταξίωση (vid)

Τζίμι Μπάτλερ: Από τη μάχη για την επιβίωση στην απόλυτη καταξίωση (vid)

Τζίμι Μπάτλερ: Από τη μάχη για την επιβίωση στην απόλυτη καταξίωση (vid)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία του Τζίμι Μπάτλερ, του σταρ των Σικάγο Μπουλς, που έχει καταφέρει να βγει νικητής στη μάχη της επιβίωσης.

Ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς, αγαπημένο παιδί του πρώην προπονητή της ομάδας, Τομ Τιμποντό, έγινε ντραφτ στο νούμερο 30 του πρώτου γύρου το 2011 από τους «ταύρους» και λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως θα έχει αυτή την εξέλιξη.

Από τη στιγμή που καθιερώθηκε στη βασική πεντάδα ο Μπάτλερ βελτιώνεται συνεχώς με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, όπου αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ και έγινε για πρώτη φορά all star.

Το πιο μεγάλο επίτευγμα στη ζωή του όμως είναι ο χαρακτήρας του και το ότι έχει βγει νικητής στη πιο σκληρή μάχη από όλες. Τη μάχη της επιβίωσης.

Όχι! Ο Μπάτλερ δεν είναι μεγάλος. Είναι μόλις 26 ετών, ωστόσο από τη μέρα που γεννήθηκε, περνάει δύσκολα.

Η φυγή του πατέρα του και η στάση της άκαρδης μάνας του

Ο πατέρας του εγκατέλειψε τον Τζίμι, όταν ήταν ακόμη μωρό. Στα 13 του, ζούσε με τη μητέρα του στο Τόμπολ, προάστιο του Χιούστον, όταν αυτή, εντελώς ξαφνικά του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.

«Δε μου αρέσει η εμφάνισή σου» του είπε και ο νεαρός τότε Τζίμι έμεινε εμβρόντητος.

Ξαφνικά, ο Μπάτλερ αυτονομήθηκε και πρωταρχική του έγνοια ήταν ο αγώνας για την επιβίωση, σε μια ηλικία που όλα τα υπόλοιπα παιδιά ενδιαφέρονταν για το σχολείο, τον αθλητισμό και τα κορίτσια.

Μέχρι να τελειώσει το σχολείο, ο Μπάτλερ έμενε σε σπίτια φίλων του. Μερικές εβδομάδες στο καθένα.

Η γνωριμία με την οικογένεια Λέσλι

Όλα άλλαξαν όταν το καλοκαίρι πριν την τελευταία του σχολική χρονιά δήλωσε συμμετοχή σε ένα τουρνουά μπάσκετ. Εκεί γνώρισε τον Τζόρνταν Λέσλι, πρωτοετή στο πανεπιστήμιο, ο οποίος τον προκάλεσε σε διαγωνισμό τριπόντων. Ο Μπάτλερ νίκησε, αλλά αυτό που πραγματικά κατέκτησε ήταν κάτι που δε το γνώριζε ακόμα.

Μπάτλερ και Λέσλι γίνανε πολύ σύντομα κολλητοί. Ο παίκτης των Μπουλς διηγήθηκε την ιστορία του και τότε ο Λέσλι τον κάλεσε σπίτι του. Ο Μπάτλερ δέχθηκε με χαρά, αλλά σίγουρα δε πίστευε ότι η οικογένεια του Λέσλι θα του φερόταν σα παιδί της. Και ας είχε άλλα έξι.

«Με αποδέχτηκαν στην οικογένειά τους και αυτό δεν ήταν λόγω του μπάσκετ. Η Μισέλ Λάμπερτ (μητέρα του Λέσλι) είναι πολύ γλυκιά. Έκανε πράγματα που δε μπορούσα να πιστέψω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάτλερ.

Η οικογένεια Λέσλι στήριξε τον Μπάτλερ καθ' όλη τη διάρκεια των κολεγιακών του χρόνων, μέχρι τη στιγμή που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Η Μισέλ Λάμπερτ συνόδεψε τον Τζίμι στην βραδιά της αποφοίτησής του από το πανεπιστήμιο και ο Μπάτλερ δήλωσε για πρώτη φορά ανοιχτά πως νιώθει σαν να είναι η μητέρα του.

«Είναι ο λόγος που είμαι ότι είμαι. Την αγαπώ. Θα πίστευε κανείς ότι με γέννησε. Της μιλάω κάθε πρωί. Είναι πολύ γλυκιά. Είναι η οικογένειά μου. Αυτή είναι η Μισέλ Λάμπερτ. Είναι η μαμά μου», δήλωσε φανερά συγκινημένος.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Μπάτλερ δεν ζήτησε ποτέ τη συμπόνοια κανενός. Δεν εκμεταλλεύθηκε τη φήμη και τα χρήματα που παίρνει τώρα προκειμένου να προβληθεί. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος που ήταν και πριν από 13 χρόνια, όταν η «μάνα» του, τον έδιωξε από το σπίτι και ουσιαστικά τον βοήθησε, χωρίς να το θέλει, να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Ο ηγέτης των Μπουλς και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα