Δημητριάδης: Ο μικρός για χάρη του οποίου «σφάχθηκαν» ΠΑΟΚ και Ηρακλής

Σταύρος Σουντουλίδης
Δημητριάδης: Ο μικρός για χάρη του οποίου «σφάχθηκαν» ΠΑΟΚ και Ηρακλής

bet365

Στα 15 του χρόνια ο Τάσος Δημητριάδης παραλίγο να βάλει φωτιά στην (ποδοσφαιρική) Θεσσαλονίκη. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον πιτσιρικά που για χάρη του «σφάχθηκαν» ΠΑΟΚ και Ηρακλής το χειμώνα του 2012;

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του 19χρονου σήμερα μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, που σκόραρε το μοναδικό γκολ του «Δικεφάλου» στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ξεκίνησε μάλλον παραμυθένια. Μαθητής της Γ’ τάξης του γυμνασίου προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Σάλκε, Λίβερπουλ, για λίγο η La Masia της Μπαρτσελόνα, ήταν κάποιοι σημαντικοί σταθμοί, αλλά τον χειμώνα του 2012 αποφάσισε να εμπιστευτεί τις ακαδημίες του «Δικεφάλου», που είχαν αρχίσει να λειτουργούν σε πρότυπα ευρωπαϊκών ομάδων.

Εκείνη η μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2012, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε για πολλοστή φορά να αποκτήσει τον Λούκας από την Καρπάτι, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους ασπρόμαυρους και τον Ηρακλή, στον οποίο είχε ενταχθεί από τον Αχιλλέα Τριανδρίας, αφού πρώτα είχε δοκιμαστεί ουκ ολίγες φορές στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες -προ εποχής Ζαγοράκη- υπολειτουργούσαν και ουδείς ασχολήθηκε μαζί του.

Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση και στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, που από το 2011 είχε αρχίσει να ζει τις δικές του περιπέτειες, που τον έφεραν ως την Δ’ Εθνική, ενώ η απόκτηση του Δημητριάδη από τον ΠΑΟΚ οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου του Γ.Σ. Ηρακλής, Γιάννη Μαυροκορίδη, η υπογραφή του οποίου υπήρχε στο χαρτί της ελευθέρας, βάσει του οποίου στις 23 Ιανουαρίου 2012, εκδόθηκε δελτίο στον νεαρό ποδοσφαιριστή για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι ακόμη και σε φίλους των «κυανόλευκων», οι οποίοι τον κατηγορούσαν για την υπογραφή στην ελευθέρας. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η υπογραφή ήταν πλαστή, αλλά λόγω της έντονης αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του υπέβαλλε την παραίτησή του «για να κινήσω μόνος μου τις νομικές διαδικασίες, τις οποίες θα έπρεπε να κινήσει ο ΓΣ Ηρακλής», όπως δήλωνε δημοσίως εκείνο το διάστημα. Στο ερώτημα γιατί δεν κινήθηκε νομικά τελικά ο ΓΣ Ηρακλής, ο τότε πρόεδρος του σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Metrosport» είχε απαντήσει, ότι έπρεπε να υπάρχει απόφαση του δ.σ., όμως δεν προχώρησε τίποτα «γιατί δεν έγινε ποτέ αυτό το διοικητικό συμβούλιο»!

Σε περίπτωση που αποδεικνυόταν ότι η υπογραφή του ήταν πλαστή θα ακυρωνόταν η μεταγραφή και ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να επιστρέψει στον Ηρακλή. Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε, προφανώς, ποτέ (ούτε μετά και τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Μαυροκορίδης κατά του πατέρα και του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή) αφού ο Δημητριάδης συνεχίζει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

Ο γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1997, μεσοεπιθετικός, κατέκτησε το 2013 το πρωτάθλημα με την Κ-17 του ΠΑΟΚ και τον Ιούλιο του ίδιου έτους υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, φέτος αγωνίζεται με την Κ-20, ενώ είναι διεθνής με τις Εθνικές Παίδων και Νέων

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα