Καρέλης σημαίνει... βελτίωση (pic+vids)

Καρέλης σημαίνει... βελτίωση (pic+vids)

Νίκος Ρόλλας
Καρέλης σημαίνει... βελτίωση (pic+vids)

bet365

Από την ημέρα που ο Νίκος Καρέλης φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού η βελτίωσή του είναι σταθερή και συνεχόμενη, όπως αναλύει το gazzetta.gr.

Όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Παναθηναϊκός προχωρούσε στην απόκτηση του Νίκου Καρέλη, όλοι μιλούσαν για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο ταλέντο, το οποίο όμως είχε μείνει στάσιμο, καθώς δεν είχε δουλευτεί από τα κατάλληλα χέρια. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του κατάφεραν όχι απλά να εκμεταλλευτούν τις ικανότητές του, αλλά και να βελτιώσουν πολλά στοιχεία του.

Ένα από αυτά, ίσως το βασικότερο, ήταν η ευστοχία του... Ο 23χρονος επιθετικός πάντα ήταν μέσα στις φάσεις, δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά στην πρώτη του σεζόν στην Λεωφόρο, τα ποσοστά του δεν ήταν και τόσο καλά. Και αυτό γιατί στα 27 ματς που έπαιξε, είχε συνολικά 56 τελικές προσπάθειες, όμως στα δίχτυα η μπάλα κατέληξε μόλις τις 5, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να είναι 1/11.2.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όμως, δούλεψε αρκετά πάνω σε αυτό τον τομέα, κέρδισε την καθιέρωσή του στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται. Το τέλος της κανονικής διάρκειας του περσινού πρωταθλήματος, τον βρήκε να συγκατοικεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των «πράσινων» με τον Μάρκους Μπεργκ, έχοντας από 13 γκολ. Στα 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 59 τελικές και η βελτίωση αυτή, βελτίωσε το ποσοστό του περίπου στο 60%, καθώς έγινε 1/4.5.



Αν και πολλοί περίμεναν πως αυτή του η σεζόν αποτελούσε «ταβάνι», φέτος έχει βαλθεί να τους διαψεύσει... Με 13 συμμετοχές στο ενεργητικό του, 34 τελικές και 8 γκολ, έχει βελτιώσει λίγο ακόμα το ποσοστό ευστοχίας του σε 1/4.3, αποτελώντας φυσικά τον πρώτο σκόρερ των «πράσινων».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα 7 από τα 8 γκολ, αποτελούν τα πρώτα του «τριφυλλιού» στους συγκεκριμένους αγώνες, με εξαίρεση το ματς με τον Λεβαδειακό όπου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο ισοφάρισε σε 1-1, με τις Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια και Αστέρα Τρίπολης άνοιξε το σκορ, ενώ στην Τούμπα απλά κατάφερε να μειώσει στο τελικό 3-1.

Μάλιστα, αν υπολογίσει κανείς και τις 3 ασίστ που έχει χρεωθεί, θα καταλήξει στο συμπέρασμα οτι έχει συμμετοχή άμεση ή έμμεση στα 11 από τα 20 συνολικά γκολ (σ.σ το 55%) που έχουν πετύχει οι «πράσινοι» στην εφετινή SuperLeague.



Λογικό είναι λοιπόν να έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδα, που είτε τον έχουν στην υπό παρακολούθηση λίστα τους, είτε εξετάζουν πιο σοβαρά την περίπτωσή του και ετοιμάζονται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Για αυτό και το transfermarkt, παρά τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέβασε την ποδοσφαιρική του αξία ακόμη περισσότερο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα