Ο Έλληνας «κανονιέρης» που θέλει να μοιάσει στον Εζίλ (pics)!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Έλληνας «κανονιέρης» που θέλει να μοιάσει στον Εζίλ (pics)!

bet365

Ο Σάββας Μούργος, το ελληνόπουλο της Άρσεναλ U19 εξομολογείται τα όνειρα του στο gazzetta.gr, αναφέρεται στην παρουσία του Ανρί, ενώ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα!

«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους», είχε πει η Ελέανορ Ρούσβελτ.

Ο 17χρονος αριστεροπόδαρος επιτελικός μέσος, Σάββας Μούργος ζει το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο του, από το καλοκαίρι του 2014 όταν και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου αν σημειωθεί πέναλτι στο ματς της Μπλάκμπερν με τη Ρόδεραμ απόψε για το πρωτάθλημα της Championship Αγγλίας.

Από κοινού με τον 18χρονο, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη συνθέτουν το ελληνικό δίδυμο των «κανονιέρηδων» στοχεύοντας στην ανέλιξη τους στην πρώτη ομάδα υπό την επίβλεψη του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Σάββας Μούργος, ξεκίνησε από την ερασιτέχνη Πανιώνιο. Το 2010 εντάχθηκε στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, στο Λουτράκι.

Κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο του και να δεχθεί πρόσκληση από τους ανθρώπους της Άρσεναλ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως πλέον συγκαταλέγεται από τον βρετανικό Τύπο στους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Premier League.

Το gazzetta.gr εντόπισε τον εκκολαπτόμενο αστέρα του λονδρέζικου συλλόγου στο ξενοδοχείου που είχε καταλύσει η αποστολή της Άρσεναλ, λίγα μέτρα μακριά από τον εμβληματικό Τιερί Ανρί παραμονές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

«Ξεκίνησα από τον Πανιώνιο στα έξι μου, μετά με φώναξαν για δοκιμαστικά στα 12 μου στο Λουτράκι. Εκεί έμεινα μία εβδομάδα, είχε έρθει από την Άρσεναλ ο Στιβ Μόροου και ο Λάκης Παπαϊωάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της Αρσεναλ στην Ελλάδα).

Έπρεπε να μείνω στο Λουτράκι εσώκλειστος μία εβδομάδα. Ύστερα από δύο χρόνια πήγαμε στη Θεσσαλονίκη. Ταξίδευα στην Αγγλία συχνά για να εγκλιματιστώ και πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψα διετές συμβόλαιο (εκπνέει το καλοκαίρι)».

- Πιστεύεις ότι θα ανανεώσεις;

«Ναι, πιστεύω πως θα καταφέρω να μείνω στην ομάδα».

- Πως κρίνεις το επίπεδο στην Άρσεναλ;

«Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, καμία σχέση με την Ελλάδα αλλά και στα παιχνίδια όταν πρωτοπήγα το δυσκολεύτηκα να συνηθίσω τον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν, μου πήρε κάποιο χρόνο αλλά τώρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Απ' ότι μου λένε οι προπονητές τα πάω καλά».

- Η παρουσία του Τιερί Ανρί στον πάγκο της Άρσεναλ πόσο σημαντική είναι για σένα;

«Είναι θρύλος στην Άρσεναλ και προσπαθούμε και εμείς να μάθουμε πολλά απ' αυτόν. Μας δείχνει αρκετά πράγματα και μας μιλάει συνέχεια. Είναι πολύ ήρεμος χαρακτήρας,, πολλές φορές παίζει μαζί μας. Βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει πετύχει τόσα στην καριέρα του να παθιάζεται και να τρελαίνεται όταν χάνει την μπάλα, επειδή δεν μπορεί πια να τρέχει όπως όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Επίσης μας φωνάζει κι όταν χάνουμε την μπάλα ή όταν κάνουμε λάθη».

- Τι συμβουλές σας δίνει;

«Μας έχει δείξει κάποιες κομπίνες σε στημένα από αγώνα και συγκεκριμένα από την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα. Μας είχε ει πως αν τις εφαρμόσουμε θα βγουν, τον ακούσαμε και μπήκαν γκολ.

Όταν κάνουμε meeting μας λέει πως θα παίξουμε και μετά στην προπόνηση δοκιμάζουμε κάποια στημένα».

- Με τον Αρσέν Βενγκέρ είχες κάποια επαφή;

«Πολλοί πάνε στην πρώτη ομάδα και κάνουν προπονήσεις. Ο Βενγκέρ δίνει ευκαιρίες όπως και τώρα που έχει δύο μικρούς στην αποστολή».

- Ξεχωρίζεις κάποιους εσύ;

«Ναι είναι οι Αϊόμπι και Σεφ. Είναι έτοιμοι παίκτες».

Σας παρακολουθεί ο Αρσέν Βενγκέρ;

«Όχι ακριβώς. Έχει υπεύθυνους τους οποίους στέλνει, βλέπει τα παιδιά και τους παίρνει για προπόνηση. Έχω κάνει δυο προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Βενγκέρ. Επίσης έχω προπονηθεί με παίζεις της πρώτης ομάδας όπως οι Κοκλέν, Μονρεάλ, Γκιμπς, Κάμπελ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν».

- Στην U19 είναι είναι ένας ακόμη Έλληνας, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης...

«Ξεκινήσαμε μαζί αλλά μετά μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να μας κρατήσουν. Είναι δύσκολο για να ανανεώσουμε».

-Ποιον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ θαυμάζεις περισσότερο;

«Μ' αρέσει ο Εζίλ. Τον βλέπω, πηγαίνω στο γήπεδο και τον παρακολουθώ, τις κινήσεις του».

Τι θα έλεγες σε μικρότερα παιδιά από σένα τα οποία ονειρεύονται να αγωνιστούν σε σύλλογο του εξωτερικού;

«Να δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις, να τα δίνουν όλα στον αγώνα και να μην έχουν άγχος».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει στο μυαλό σου;

«Όχι, δεν σκέφτομαι να παίξω ποδόσφαιρο εδώ. Δεν θα το ήθελα. Στόχος μου είναι να κάνω καριέρα στην Άρσεναλ ή σε κάποια άλλη αγγλική ομάδα».

Το πρώτο σου ματς με την Άρσεναλ ποιο ήταν; Πως θυμάσαι το πρώτο σου γκολ εκεί;

«Με την Κέιμπριτζ ένα φιλικό ήταν η πρώτη μου εμφάνιση και σκόραρα το πρώτο μου γκολ σε ένα φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα