Ο Ζιρού και τα χατ-τρικ της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Ο Ζιρού και τα χατ-τρικ της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ζιρού και τα χατ-τρικ της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

bet365

Ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο τέταρτος στην ιστορία της Άρσεναλ που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το gazzetta.gr θυμάται τους Ανρί, Μπέντνερ και Γουέλμπεκ που είχαν πράξει το ίδιο...

Η... μεγάλη απόδραση από το «Γ.Καραϊσκάκης», το βράδυ της Τετάρτης, έγινε με τον Ζιρού να βρίσκει τρεις φορές το δρόμο για τα δίχτυα και να οδηγεί τους «κανονιέρηδες», έστω και μέσω της δεύτερης θέσης πίσω από τη Μπάγερν Μονάχου, στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το... ομορφόπαιδο των Λονδρέζων έγινε ο δεύτερος Γάλλος που πετυχαίνει χατ-τρικ για την Άρσεναλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τον Τιερί Ανρί και τέταρτος ποδοσφαιριστής της ομάδας συνολικά.

Ο μεγάλος Ανρί είχε βρει τρεις φορές το δρόμο για τα δίχτυα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», στη φάση των ομίλων, τον Νοέμβριο του 2002, κάνοντας ολική ανατροπή στο ματς! Ο Κασάνο είχε βάλει μπροστά τους «ροσονέρι» μόλις στο 4ο λεπτό, για να έρθει ο «Τιτί» και με τρία γκολ στο 6', το 70' και το 75', υπέγραψε φαρδιά – πλατιά μια μεγάλη νίκη για τους «κανονιέρηδες» με σκορ 3-1.

Το επόμενο ήταν το 2010 από τον... Λόρδο Μπέντνερ. Το παρατσούκλι, φυσικά, έχει προέλθει λόγω της συμπεριφοράς του, όντας ένας από τους μεγαλύτερους... «παρτάκηδες» (με όλο τον σεβασμό προς τον Δανό). Κόντρα στην Πόρτο, στον επαναληπτικό για τη φάση των «16» στο «Έμιρεϊτς», τον Μάρτιο του 2010, ο Μπέντνερ σκόραρε στο 10ο λεπτό, το 25ο και στις καθυστερήσεις με πέναλτι για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο, οδηγώντας στην πρόκριση με το τελικό 5-0 (6-2 συνολικό σκορ)

Τελευταίος, πριν από τον Ολιβιέ Ζιρού, ήταν ο Ντάνι Γουέλμπεκ που αυτό τον καιρό (από το φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου) είναι απών λόγω τραυματισμού. Απέναντι στη Γαλατασαράι, την 1η Οκτωβρίου του 2014, ανήμερα της 18ης επετείου του Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Άγγλος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 22', το 30' και το 52', με τον Σάντσες να πετυχαίνει να μεσολαβεί με το τρίτο γκολ των Λονδρέζων πριν φύγει το πρώτο μέρος και τον Γιλμάζ απλά να μειώνει στην επανάληψη με πέναλτι, κερδίζοντας και την αποβολή του Σέζνι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα