Tα ρεκόρ στο σκοράρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Tα ρεκόρ στο σκοράρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Κώστας Ζάλιαρης
Tα ρεκόρ στο σκοράρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο

bet365

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με διψήφιο αριθμό τερμάτων και δη 11 στη φάση των ομίλων έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. ΤO gazzetta.gr παρουσιάζει τα ρεκόρ του, την... ερμηνεία του καρέ που πέτυχε επί της Μάλμε και την ανάμνηση από τον Πούσκας.

«Δεν κυνηγάω εγώ τα ρεκόρ, αυτά έρχονται σε μένα...» είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με περίσσια αυτοπεποίθηση μετά και το τελευταίο του επίτευγμα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας πλέον ξεπεράσει τον Λιονέλ Μέσι κατά πολύ και στο σύνολο των τερμάτων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αν και πριν από το ματς της Τρίτης με τη Μάλμε ήταν ίσως... πολύ φιλόδοξο το σενάριο του ρεκόρ των γκολ στη φάση των ομίλων, ο «CR7» το πήρε προσωπικά και δεν άφησε τον Καρίμ Μπενζεμά να χαρεί με το χατ-τρικ που πέτυχε ο Γάλλος, από τη στιγμή που εκείνος έκανε καρέ και με 11 γκολ, έγινε ο πρώτος με διψήφιο αριθμό τερμάτων στα έξι ματς των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμέσως μετά, έρχεται η επίδοση των 9 γκολ του Λουίς Αντριάνο, πέρυσι, ενώ και ο Κριστιάνο είχε φτάσει μια ανάσα από τα 10, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Με τα τέσσερα γκολ του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε συνολικά στα 88, δηλαδή αποσπάστηκε πλέον στο +9 από τον Λιονέλ Μέσι που έμεινε στα 79, αν και μέχρι το φινάλε της περσινής διοργάνωσης, οι δυο τους ισοβαθμούσαν...

Επιπλέον, τα 10 φετινά γκολ, είναι περισσότερα από τα όσα πέτυχαν 23 άλλες ομάδες, ωστόσο, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να κάνει εκείνος κάτι καλό για την ομάδα του, με το πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα και το δεύτερο στη Μαδρίτη να το παίρνει ο Νάτσο με γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Πορτογάλος, σκόραρε έξι φορές κόντρα στη Μάλμε και άλλες πέντε απέναντι στη Σαχτάρ για να φτάσει στα 11 και αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον Φέρεντς Πούσκας το 1965, που πέτυχε καρέ τερμάτων σε ένα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» το είχε καταφέρει σε ματς κόντρα στη Φέγενορντ, όταν φυσικά η διοργάνωση είχε την ονομασία Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Κοιτάζοντας τους αριθμούς του μεγάλου αστεριού της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα γενικότερο πλαίσιο, θα δούμε:

-Τα 10 γκολ σε 14 ματς πρωταθλήματος φέτος

-Τα 48 γκολ στην περσινή Πριμέρα Ντιβισιόν

-Τα 336 γκολ σε σύνολο για τη Ρεάλ, 10 περισσότερα από τον Ραούλ και 29 περισσότερα από τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο

-Τα 235 γκολ σε 214 αναμετρήσεις πρωταθλήματος

-Τα 33 χατ-τρικ με τη φανέλα της Ρεάλ

-Τα 28 χατ-τρικ στο πρωτάθλημα

-Τα 60 πέναλτι

-Τα 17 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2013-2014, επίδοση ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 14 των Αλταφίνι και Μέσι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα