Μίκαελ Σκίμπε: Το ημερολόγιο των πάγκων (pics)

Μίκαελ Σκίμπε: Το ημερολόγιο των πάγκων (pics)

Νίκος Ρόλλας
Μίκαελ Σκίμπε: Το ημερολόγιο των πάγκων (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr έφτιαξε το ημερολόγιο του Μίκαελ Σκίμπε στις 10 ομάδες που ανέλαβε πριν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...

Από την Πέμπτη το μεσημέρι, ο Μίκαελ Σκίμπε είναι και επίσημα προπονητής της Εθνικής Ομάδας, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ο 4ο τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τους Κλαούντιο Ρανιέρι, Κώστα Τσάνα και Σέρχιο Μαρκαριάν.

Το Gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει το τί έχει κάνει ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αν οι τραυματισμοί δεν τον ανάγκαζαν να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 21 ετών...

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΙΙ
Μετά τις ακαδημίες της Σάλκε, το 1989 μετακομίζει στην Μπορούσια, φτάνοντας να προπονεί την U-19 του συλλόγου. Το 1997 αναλαμβάνει την δεύτερη ομάδα, με την οποία είχε εξαιρετική παρουσία, μετρώντας μόλις 4 ήττες σε σύνολο 30 αγώνων.
Παιχνίδια: 30
Νίκες: 21
Ισοπαλίες: 5
Ήττες: 4
Ποσοστό νικών: 70%

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η παρουσία του στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Μπορούσια, κερδίζει την εμπιστοσύνη της διοίκησης το 1998, με αποτέλεσμα να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα και να γίνει ο νεαρότερος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου. Ωστόσο οι επιδόσεις του δεν ήταν ανάλογες, καθώς την πρώτη χρονιά κατέλαβε την 4η θέση, ενώ το κακό συνεχίστηκε και την επόμενη, με αποτέλεσμα την αντικατάστασή του στις 6 Φεβρουαρίου.
Παιχνίδια: 68
Νίκες: 29
Ισοπαλίες: 20
Ήττες: 19
Ποσοστό νικών: 42,6%



ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Μετά από 5 χρόνια στην Εθνική Γερμανίας, ως συνεργάτης του Ρούντι Φέλερ, επιστρέφει σε συλλογικό επίπεδο αναλαμβάνοντας την Λεβερκούζεν. Την πρώτη χρονιά βγάζει τις «ασπιρίνες» 6ες, την δεύτερη 5ες, ενώ την σεζόν 2007-2008 βγαίνει 7ος, με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης, καθώς έχασε 5 από τα 10 τελευταία παιχνίδια. Ο κόσμος στην εντός έδρας ήττα από την Χέρτα τον αποδοκίμαζε, ενώ οι οργανωμένοι έβαλαν φωτιά σε φανέλες και τις πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο. Όπως είναι λογικό λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Σκίμπε απολύθηκε.
Παιχνίδια: 123
Νίκες: 52
Ισοπαλίες: 26
Ήττες: 45
Ποσοστό νικών: 42,2%



ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
Η θητεία του στην Τουρκία ξεκίνησε ιδανικά, καθώς κέρδισε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Καϊσέρισπορ με 2-1 όμως στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα. Όπως ήταν για παράδειγμα ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League από την Στεάουα Βουκουρεστίου και ο... υποβιβασμός στο Europa League, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0. Στη συνέχεια όμως αποκλείστηκε από το Αμβούργο στην φάση των «16», αλλά το κερασάκι στην... τούρτα ήταν η ήττα με 5-2 από την Κοτσαέλισπορ που είχε ως αποτέλεσμα να απολυθεί.
Παιχνίδια: 37
Νίκες: 20
Ισοπαλίες: 9
Ήττες: 8
Ποσοστό νικών: 54,05%



ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Τον Ιούνιο του 2010 επιστρέφει στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη, στην οποία κάθετε για περίπου 2 χρόνια. Και λέμε περίπου γιατί μπορεί την πρώτη σεζόν να έβγαλε 10 την Άιντραχτ, όμως η δεύτερη ήταν τραγική, καθώς η απόλυσή του στις 22 Μαρτίου δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό.
Παιχνίδια: 67
Νίκες: 25
Ισοπαλίες: 15
Ήττες: 27
Ποσοστό νικών: 37,31%



ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ
Τον Ιούλιο του 2011 ανακοινώνεται η πρόσληψή του από την Εσκισεχίρσπορ. Στις 10 Σεπτεμβρίου κερδίζει την Μπεσίκτας και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχει καταφέρει να μαζέψει 30 βαθμούς σε συνολικά 17 παιχνίδι. Απολογισμός που μόνο ως θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί, με αποτέλεσμα η Εσκισεχίρ να χαρακτηρίζεται η ομάδα της χρονιάς. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα κι η πρόταση που είχε από την Χέρτα, τον ανάγκασαν τον Δεκέμβριο να αποχωρήσει μόνος του για να ξαναπάει στην Γερμανία.
Παιχνίδια: 21
Νίκες: 12
Ισοπαλίες: 3
Ήττες: 6
Ποσοστό νικών: 57,14%



ΧΕΡΤΑ
Η θητεία του στο Βερολίνο θυμίζει ταινία μικρούς μήκους, καθώς διήρκεσε ελάχιστα... Για την ακρίβεια όσο διάστημα χρειαζόταν η Χέρτα για να δώσει 5 παιχνίδια, να μετρήσει ισάριθμες ήττες και τελικά το συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών του Μίκαελ Σκίμπε να λυθεί, με τον 48χρονο τεχνικό να λαμβάνει συνολικά 650.000 ευρώ.
Παιχνίδια: 5
Νίκες: 0
Ισοπαλίες: 0
Ήττες: 5
Ποσοστό νικών: 0%



ΚΑΡΑΜΠΟΥΚΣΠΟΡ
Ακόμη μία θητεία στην Τουρκία, αυτή τη φορά με την Καρντεμίρ Καραμπουκσπόρ, με την οποία το Μάιο του 2012 υπέγραψε για 2,5 χρόνια... Όμως, ούτε εκεί κατάφερε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, καθώς η ομάδα του κέρδισε μόλις 2 από τα 10 πρώτα ματς του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να είναι στην 16η θέση με 9 βαθμούς. Έτσι στις αρχές Νοεμβρίου έγινε γνωστή η απόλυσή του.
Παιχνίδια: 12
Νίκες: 4
Ισοπαλίες: 3
Ήττες: 5
Ποσοστό νικών: 33,3%

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ
Τον Ιούνιο του 2013 βρίσκει νέα επαγγελματική στην Ελβετία με την Γκρασχόπερ, η οποία του προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, το οποίο θα περιλαμβάνει όρο ανανέωσης για ακόμη μία σεζόν. Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε τελικά το καλοκαίρι του 2014, όμως λίγους μήνες αργότερα, οι «ακρίδες» παρουσιάζουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και το η συνεργασία με τον Σκίμπε τερματίζεται.
Παιχνίδια: 67
Νίκες: 29
Ισοπαλίες: 16
Ήττες: 22
Ποσοστό νικών: 43,3%



ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ
Στην αρχή του χρόνου επιστρέφει για ακόμη μία φορά στην Τουρκία και στην Εσκισεχίρ, η οποία τελικά τερματίζει 11η. Η διοίκηση τον πιστεύει, τον αφήνει να ξεκινήσει και την επόμενη σεζόν όμως το κακό ξεκίνημα της ομάδας, που μέχρι σήμερα μετράει μόλις μία νίκη, είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του στα μέσα Οκτωβρίου.
Παιχνίδια: 30
Νίκες: 10
Ισοπαλίες: 6
Ήττες: 14
Ποσοστό νικών: 33%

 

Τελευταία Νέα