Τζέιμς Γκιστ: Γι' αυτό έμεινε! (pics + vids)

Τζέιμς Γκιστ: Γι' αυτό έμεινε! (pics + vids)

Φάνης Παναγιώτου
Τζέιμς Γκιστ: Γι' αυτό έμεινε! (pics + vids)

bet365

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Άρη και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό φόργουορντ που… ρίζωσε στο ΟΑΚΑ κι όχι άδικα!

Όταν ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Άντι Πάνκο, ο Αργύρης Πεδουλάκης περίμενε από τον πολύπειρο φόργουορντ να δώσει λύσεις, ειδικά στην επίθεση. Εν τέλει η προσφορά του δεν ήταν η αναμενόμενη και κάπου έγινε ένα deal που σπάνια βλέπουμε στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έδωσε τον Πάνκο στην Ουνικάχα Μάλαγα για τον Τζέιμς Γκιστ σ’ ένα trade αλά… NBA κι εκ του αποτελέσματος άπαντες πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει ακόμα στο ‘Τριφύλλι”, κι όχι άδικα. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό κι έχει κατακτήσει ήδη 3 Κύπελλα και 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας. Οι “πράσινοι” παίρνουν πολλά από τον Γκιστ, ο οποίος είναι κομβικός και στις δύο μεριές του παρκέ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εντυπωσιακές του πτήσεις, την εξαιρετική του άμυνα πάνω στο Βασίλη Σπανούλη ή τους έξαλλους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ με φωτογραφίες που αποτυπώθηκαν κι «έπαιξαν» σε όλα τα Μέσα.

Ο Γκιστ βρήκε στο ΟΑΚΑ την Ιθάκη του, σε καμία ομάδα άλλωστε δεν κατάφερε να μείνει περισσότερο από ένα χρόνο και μοιραία η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι το δεύτερο σπίτι του. Δεν είναι μόνο ότι αισθάνεται καλά, είναι ότι πλέον έχει διπλό και τριπλό κίνητρο για να αποδεικνύει και να χαρίζει καλές στιγμές στον κόσμο που τον λάτρεψε, αλλά και τη διοίκηση που τον στήριξε όσο κανέναν άλλον.

Πέρυσι ήταν το οικογενειακό πρόβλημα που τον κράτησε μακριά από την προετοιμασία, φέτος ήταν η γνωστή υπόθεση με τη μαριχουάνα, αλλά ο Παναθηναϊκός εις διπλούν στήριξε τον παίκτη του και τις περισσότερες φορές αυτό λειτουργεί ανταποδωτικά. Ο Γκιστ, άπραγος επί 6 περίπου μήνες, «διψάει» για επιτυχίες, θέλει σαν... τρελός να δικαιώσει τους «πράσινους» για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν και είναι δεδομένο πως μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΣΑ
Ο Γκιστ έχει κομβικό ρόλο στη φετινή «συνταγή» του Τζόρτζεβιτς. Είναι στην ουσία ο... αντί - Λάσμε, το αθλητικό «5άρι» που θα δίνει λύσεις σε χαμηλά σχήματα, κάτι που εφαρμόζεται ήδη από τον Σέρβο τεχνικό. Ο,τι δεν μπορεί να κάνει ο Ραντούλιτσα και ο Κούζμιτς, μπορεί να το κάνει ο Αμερικανός και είναι δεδομένο ότι η «αλχημεία» με τον Φώτση στο «4» και τον Γκιστ στο «5» θα αποτελέσει ένα από τα «κρυφά» χαρτιά του head coach του Παναθηναϊκού.

Το σκηνικό βεβαίως το είδαμε και στον αγώνα με τον Αρη, ενώ η χρησιμότητά του φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός χρειάζόταν ακόμα έναν παίκτη στην επίθεση για να «κλειδώσει» το ματς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 22:07, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που οι συνεργασίες του με τον Νικ Καλάθη γίνονταν με «κλειστά μάτια». Πιο ενδεικτική μάλιστα η φάση στην τελευταία περίοδο, όταν ο Νικ ύψωσε και ο Τζέιμς κάρφωσε, αποτελειώνοντας ουσιαστικά τον Αρη...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα