Μπουονανότε, ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ (pics+vids)

Μπουονανότε, ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ (pics+vids)

Θοδωρής Βασίλης
Μπουονανότε, ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ (pics+vids)

bet365

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε πέτυχε το τρίτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr στέκεται στο πόσο σημαντικός είναι για την Ένωση.

Ήταν το μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού. Οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν πως και πως την απόκτηση του «Νάνο» οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπό του την απάντηση σε Εσιέν και Καμπιάσο. Ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζοντας ότι ο Αργεντινός αστέρας δεν είχε κάνει προετοιμασία αποφάσισε η ενσωμάτωση του Μπουονανότε στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ να γίνει σταδιακά ώστε να μην καεί από νωρίς.

Στην πρεμιέρα κόντρα στον Πλατανιά ο Μπουονανότε βρέθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ (με στόχο να μπει ακόμα πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας). Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και καθατρίζει εύκολα το ματς από νωρίς δίνοντας την ευκαιρία στον Τραϊανό Δέλλα να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Έτσι, και με το σκορ στο 3-0 ο Μπουονανότε μπαίνει αλλαγή στην θέση του Σιμόες στο 75' και παίρνει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά έχοντας μάλιστα και ένα σουτ εντός εστίας. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ξάνθη για την πρώτη φετινή δοκιμασία στο πρωτάθλημα.

Η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή αφού ήταν ακίνδυνη επιθετικά κι έτσι λίγο πριν το τέλος ο Μπουονανότε μπαίνει αλλαγή σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Μετά την Ξάνθη ακολούθησε η διακοπή λόγω Εθνικής και ο Μπουονανότε είχε την ευκαιρία να δουλέψει και να εγκληματιστεί πλήρως στη νέα του ομάδα. Έτσι, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ήταν πλέον έτοιμος να δείξει την αξία του.

Πρώτος αντίπαλος ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο «Νάνος» με το καλημέρα δείχνει τα διαπιστευτήριά του. Ο ΠΑΣ παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Ακόστα και όλα δείχνουν δύσκολα. Κάπου εκεί αναλαμβάνει ρόλο ο Ντιέγκο. Ο Αργεντίνος ήταν απολαυστικός κόντρα στον ΠΑΣ και δίνει την πρώτη του ποδοσφαιρική παράσταση. Αρχικά κερδίζει πέναλτι το οποίο μετατρέπει σε γκολ, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με υπέροχο προσωπικό γκολ κάνει το 2-1 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα ταξιδεύει στην Τούμπα και ο Μπουονανότε ξεκινάει δεξιά στην τριάδα πίσω από τον Αραβίδη. Η αλλαγή όμως του συστήματος και η μετατροπή του 4-2-3-1 σε 4-3-3 βγάζει εκτός αγώνα τον 27χρονο άσο. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα πιεστικός ειδικά στα άκρα με τους Ροντρίγκες και Μακ και ο Ντιέγκο χάνεται στα δεξιά με συνέπεια να μην δίνει βοήθειες πίσω στην άμυνα στα ακραία μπακ. Η παρουσία του στο ντέρμπι των Δικεφάλων περιορίζεται σε 4 γεμίστα, κι ένα κλέψιμο αλλά και δύο λάθη πριν αντικατασταθεί στο 67ο λεπτό.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ κάνει βαρύ το κλίμα στην ομάδα και το ματς με την Βέροια αποκτά μεγάλη σημασία για την Ένωση και η πίεση για τη νίκη είναι μεγάλη. Το γκολ της Βέροιας φέρνει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, αλλά κάπου εκεί ο Μπουονανότε αναλαμβάνει δράση και δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες. Μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αναλαμβάνει δράση και στο 49' είναι αυτός με το τρίτο του φετινό γκολ κάνει το 1-1 με τον ίδιο να ξεσπάει δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την σημασία που είχε τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα το αποτέλεσμα.

Τελικά η ΑΕΚ καταφέρνει στο 90' να κάνει την ανατροπή και το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τον Μπουονανότε να μπαίνει στο γήπεδο και να γίνεται ένα με τους συμπαίκτες του. Η νίκη αυτή ήταν το καλύτερο φάρμακο για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, αλλά και να φανει για άλλη μια φορά ότι ο Μπουονανότε ήρθε για γίνει ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Και τα πρώτα δείγματα είναι απόλυτα θετικά.

Δείτε εδώ τα γκολ του Μπουονανότε με ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα