Ο Τότι τα έχει... 300! (pics+vids)

Ο Τότι τα έχει... 300! (pics+vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Τότι τα έχει... 300! (pics+vids)

bet365

Ο Φραντσέσκο Τότι συμπλήρωσε 300 γκολ με την φανέλα της αγαπημένης του Ρόμα και το gazzetta.gr αποθεώνει τον τελευταίο αληθινό Capitano του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Είναι κάποιοι παίκτες που η ομάδα τους ρέει στις φλέβες σαν αίμα, που το όνομά τους είναι συνυφασμένο με έναν σύλλογο που δεν έφυγαν ποτέ από το σπίτι τους. Οι παίκτες αυτοί αποτελούν το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης ιστορίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Μάρτιος του 1993 και η Ρόμα αντιμετωπίζει την Μπρέσια. Ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ αποφασίζει να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο ένα 16χρονο αμούστακο παιδί, τον Φραντσέσκο Τότι.

Εκείνη την ημέρα στο «Μάριο Ριγκαμόντι» ξεκίνησε η επική ιστορία του Capitano της Ρόμα. 22 χρόνια μετά το απόλυτο είδωλο των Ρωμαίων έφτασε τα 300 γκολ με τα «τζιαλορόσι». Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 1994 όταν ο Τότι σημείωνε το πρώτο του γκολ στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Φότζια ενώ απέναντι στην Σασουόλο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν ο Βασιλιάς της Ρώμης έφτανε τα 300 τέρματα. Μια πορεία 7786 ημερών, μια πορεία όπου ο 38χρονος πλέον Τότι έχει πετύχει τόσα πολλά με την αγαπημένη του Ρόμα.

Έχει καταρρίψει ρεκόρ, έχει κατακτήσει τίτλους, όλα αυτά με την φανέλα της Ρόμα. Και όμως το πρώτο του γκολ το σημείωσε φορώντας την φανέλα με το Νο9 κόντρα στην Φότζια μπροστά από την Curva Nord. Εκείνη την ημέρα ένας άλλο είδωλο του συλλόγου, ο Κάρλο Ματσόνε, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στο νεαρό Τότι, αφού ο Άμπελ Μπάλμπο ήταν εκτός. Και ο αμούστακος Φραντσέσκο δεν τον απογοήτευσε, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε στην ισοπαλία. Πρώτο γκολ του Τότι και από τότε δεν είδε ποτέ πίσω. Τέσσερα χρόνια μετά ο ο Ζντένεκ Ζέμαν τον επιβραβεύει δίνοντάς το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, υπό τις οδηγίες του αγαπημένου του Τσέχου ξεκίνησε να σκοράρει κατά ριπάς και την σεζόν 1997-98 κλείνει με διψήφιο αριθμό γκολ την χρονιά (13), ενώ παράλληλα κερδίζει δικαιωματικά την φανέλα με το Νο10.

Το 1999 με τον Φάμπιο Καπέλο πλέον στον πάγκο ο Τότι φτάνει τα 50 γκολ απέναντι στη Νιούκαστλ για το ΚύπελλοU UEFA, ενώ μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ απέναντι στην Μίλαν στον τελικό Κυπέλλου του 2003 θα του χαρίσει το 100ο του γκολ. Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία χρόνια ώστε ο Capitano να φτάσει τα 150 γκολ απέναντι στην Ρετζίνα τον Ιανουάριο του 2006, ενώ η άμυνα της Ίντερ στο Σαν Σίρο το 2008 δέχτηκε το 200ο του τέρμα.

Τρία χρόνια μετά απέναντι στην Τζένοα συμπλήρωσε 250 γκολ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένας απίστευτος αριθμός για έναν άνθρωπο που έζησε όλη του την ζωή στα «τζιαλορόσι», που «πέθαινε» για το καμάρι της Ρώμης. Respect στον τελευταίο αληθινό Capitano.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα