Φρεντ: Ένας Βραζιλιάνος με... όρια για την ΑΕΚ (vids)

Φρεντ: Ένας Βραζιλιάνος με... όρια για την ΑΕΚ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Φρεντ: Ένας Βραζιλιάνος με... όρια για την ΑΕΚ (vids)

bet365

Ίσως ήταν από τους λίγους που το «ταβάνι» του ήταν χαμηλότερα από πολλών άλλων. Το gazzetta.gr γράφει για τον Φρεντ που προτάθηκε στην ΑΕΚ, και ήξερε καλά πως είχε όρια, αλλά προσπαθούσε πάντοτε να τα φτάνει.

Η καριέρα του έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο. Ακόμα και η ζωή του άλλαξε για λίγο καιρό και τώρα απολαμβάνει ξανά την ηρεμία του.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν από τις χειρότερές του στιγμές, αν όχι η χειρότερη. Ο Φρεντ, μπροστά στους συμπατριώτες του, στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που φιλοξένησε η χώρα του, «ξεχώρισε» στη γενικότερη... ασχήμα της «σελεσάο» και έγινε αποδιοπομπαίος τράγος.

Ο εφιάλτης της Βραζιλίας στον περσινό θεσμό ολοκληρώθηκε με τον διασυρμό του 7-1 από τους Γερμανούς, σκορ και βραδιά που θα μείνει στην ιστορία και πάντα θα προκαλεί κλάματα στους Βραζιλιάνους. Κλάματα, όπως αυτά που πιθανότατα θα έβαλε και ο Φρεντ όταν θα επέστρεψε στο σπίτι του από το γήπεδο, έχοντας ακούσει τον κόσμο στο Μπέλο Οριζόντε να τον αποδοκιμάζει ακατάπαυστα έχοντας φτάσει στο... αμήν με τις εμφανίσεις του.

Το βραζιλιάνικο περιοδικό «Lance!» τον χαρακτήρισε τον χειρότερο επιθετικό της εθνικής ομάδας της χώρας στην ιστορία της παρουσίας της σε τελική φάση Μουντιάλ. Χειρότερο και από τον Σερζίνιο, το 1982. Όμως, ο Φρεντ δεν θα έπρεπε να είναι ο μοναδικός που είχε ευθύνη. Δεν είναι από τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που στη σύγχρονη εποχή έχουν συνηθίσει τον κόσμο στο θέαμα, τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, το... jogo bonito (ελληνιστί, όμορφο ποδόσφαιρο).

Είναι φορ περιοχής, έναν χρόνο πριν από το τελευταίο Μουντιάλ είχε σκοράρει πέντε φορές στο Confederations Cup κερδίζοντας την κλήση του στη «σελεσάο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως πλέον, έχει βάλει τέλος στη θητεία του με τη φανέλα με το εθνόσημο. Έπειτα από 33 συμμετοχές και 15 γκολ, αποφάσισε μετά από τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Μουντιάλ ότι δεν είναι για εκείνον η εθνική ομάδα...

Έναν χρόνο μετά, έχει ηρεμήσει. Ο κόσμος τον έχει «ξεχάσει». Έχοντας χαρακτηριστεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και όντας κάποτε το όνομα που έψαχνε ο περισσότερος κόσμος στο Google, ο Φρεντ συνεχίζει την καριέρα του στη Φλουμινένσε και πλέον έχει προταθεί στην ΑΕΚ, όμως η περίπτωσή του είναι πέρα ως πέρα δύσκολη για την «Ένωση». Στα 31 του, το κασέ του είναι ακόμα αρκετά μεγάλο, το όνομά του είναι επίσης αρκετά μεγάλο άσχετα από το γεγονός πως η καριέρα του στην Ευρώπη διήρκησε μόλις τέσσερα χρόνια με τα χρώματα της Λιόν και παρά το γεγονός πως αισθάνεται μια χαρά στην πατρίδα του, ίσως είναι σε αυτή την ηλικία που κατανοείς όταν είσαι ποδοσφαιριστής πως πρέπει να γνωρίσει, να ζήσει και να έχει να εξιστορήσει αρκετά άλλα πράγματα από την καριέρα του όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου...

Είναι ακόμα ο φορ που μέσα στην περιοχή θα ξέρει που να βρεθεί για να μπει στη φάση και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, έχει το κορμί για να είναι το... «κανόνι» στη γραμμή κρούσης οποιασδήποτε ομάδας και είναι παίκτης που ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Θα «τραφεί» με το γκολ, θα το κυνηγήσει με μανία, έχει το σωστό τελείωμα, όμως η ποδοσφαιρική του μοίρα ήταν τέτοια που τον ήθελε να γίνει το μαύρο πρόβατο για τους Βραζιλιάνους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα