Τους το χρωστούσε ο Τσεχ... (pics+vid)

Τους το χρωστούσε ο Τσεχ... (pics+vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Τους το χρωστούσε ο Τσεχ... (pics+vid)

bet365

Πριν καν... αρχίσει το πρωτάθλημα, μέτρησε τρεις τίτλους. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές, βρέθηκε να δέχεται «πυρά». Ο Πετρ Τσεχ χρωστούσε στην Άρσεναλ και τον εαυτό του την καλή εμφάνιση στο χθεσινοβραδινό (24/8) ντέρμπι του «Έμιρεϊτς».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Τσεχ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ματς πρωταθλήματος για φέτος στους «κανονιέρηδες», αλλά αυτή την πρώτη φορά, την έκανε ξεχωριστή, βάζοντας τις φωτογραφίες από τις αποκρούσεις του και το όνομά του, σε πολύ καλό σημείο στις σελίδες του βρετανικού Τύπου σήμερα το πρωί.

Η ενστικτώδης και γεμάτη εμπειρία επέμβαση στην προβολή του Μπεντεκέ στο 39ο λεπτό από τόσο κοντινή απόσταση ήταν για το... ζέσταμά του, ενώ, η εκτίναξη στο σουτ του Κουτίνιο στο 44' για ν' ακουμπήσει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή να φτάσει στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα του, ήταν από αυτές που μόνο η ποιότητα του Τσεχ μπορούσε να κάνει.

Με τους Τσέιμπερς και Γκάμπριελ να περνούν δύσκολη νύχτα από τους «κόκκινους» και την άμυνα της Άρσεναλ διαφοροποιημένη λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Μερτεσάκερ (ίωση) και Κοσιελνί (μέση), ο πορτιέρο των «κανονιέρηδων» ήταν... όαση εμπιστοσύνης και λόγος για να... σφήνες σιγουριάς ανάμεσα στην ανησυχία του Βενγκέρ που παρακολουθούσε από τον πάγκο τα ζόρια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τσεχ έδειξε ότι οι εμφανίσεις του απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ήταν απλά... κακές μέρες στη δουλειά.

Με τις οχτώ συνολικά αποκρούσεις και κρατώντας το 0-0 απέναντι στη Λίβερπουλ, ο 33χρονος τερματοφύλακας έφτασε στις 163 φορές που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στην Πρέμιερ Λιγκ και του απομένουν έξι για να πιάσει τον Ντέιβιντ Τζέιμς στην κορυφή της σχετικής λίστας.

«Ήταν από εκείνα τα ματς που απλά ήμουν πάντοτε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή...» είπε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Έμιρεϊτς».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα