Αυτός είναι ο Ερνάνι που φέρνει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

Αυτός είναι ο Ερνάνι που φέρνει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

Αυτός είναι ο Ερνάνι που φέρνει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

bet365

Στη σκιά του αγάλματος του Χριστού στην Αλμάδα γεννήθηκε ο Ερνάνι, «σφαίρα» από τη Λισαβόνα που έρχεται στον Ολυμπιακό για να... σκοτώσει τις αντίπαλες άμυνες. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 24χρονο εξτρέμ!

Το πλήρες όνομά του είναι Ερνάνι Χόρχε Σάντος Φόρτες, το Φόρτες σημαινει στη γλώσσα του ισχυρός και είναι αλήθεια ότι με την απόκτησή του ο Ολυμπιακός αναμένεται να αποκτήσει έναν δυνατό παίκτη στα εξτρέμ.

Ο 24χρονος Πορτογάλος, ήρθε στον κόσμο στην Αλμάδα της Σετούμπαλ στις 20/8 του 1991. Στην πόλη με τους λιγότερο από 175.000 κατοίκους γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας, ο Λουίς Φίγκο. Στην απέναντι όχθη του ποταμού Τάγου βρίσκεται η Λισαβόνα, ενώ στην περιοχή δεσπόζει το άγαλμα ύψους 75 μέτρων του Χριστού, παρόμοιο με το περίφημο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη σκιά της αγκαλιάς του του Θεανθρώπου, ο Ερνάνι που έχει καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα παίζοντας στην Cova da Piedade.

Το 2009 έπαιξε στην Ατλέτικο της Πορτογαλίας, όπου και ξεκίνησε να φτιάχνει το όνομά του. Η ταχύτητά του, η ικανότητά του να κάνει δύσκολη τη ζωή σε όποιον πήγε να τον κόψει, η ντρίπλα του, η χρήση και των δύο ποδιών και οι καλές πλαγιοκοπήσεις του ήταν τα στοιχεία που έγιναν γρήγορα αντιληπτά σε πολλά... μάτια στην χώρα.

Η Μιραντέλα μπήκε στο βιογραφικό του και τo χειμώνα της σεζόν 2012-2013 ήρθε η Βιτόρια Γκιμαράες να τον αποκτήσει.

Ο Λουίς Φελίπε τον έβαλε σε τέσσερα ματς στη Segunda Liga κι ο Ρουί Βιτόρια στη συνέχεια θα του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του στην πρώτη ομάδα.

Tη σεζόν 2013-2014 παίζει ελάχιστα, μόλις σε τέσσερα ματς κι αυτά... λειψά (53' συνολικός χρόνος συμμετοχής).

Χρονιά... όνειρο

Την χρονιά που μας πέρασε, ο Ρουί Βιτόρια, τον βάζει στο 4-2-3-1 δεξί εξτρέμ στο πρώτο ματς της χρονιάς με την Ζιλ Βισέντε και εκείνος σκοράρει δις.

Στα επόμενα δύο ματς δίνει τρεις ασίστ και εν τέλει αφήνει την ομάδα του για την Πόρτο του Λοπετέγκι το Γενάρη.

Αγωνίζεται με τους «δράκους» σε οκτώ ματς και το πρώτο του γκολ έρχεται στις 11/4 κόντρα στην Ρίο Αβε, ενώ είναι αυτός που την ακριβώς επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Κοΐμπρα δινει στην ομάδα του τη νίκη σκοράροντας στο 90' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Κλείνει την χρονιά με 32 συμμετοχές, 6 γκολ, 8 ασίστ και συνολικό χρόνο συμμετοχής 2.123'.

Κεφάλαιο εθνική

Μπορεί να παίξει και στο Πράσινο Ακρωτήρι και στην Πορτογαλία. Φυσικά, ο ίδιος περιμένει την ευκαιρία από τον Φερνάντο Σάντος για την Πορτογαλία, γι αυτό εξάλλου και αρνήθηκε την εθνική της χώρας καταγωγής του.

Ο πρώην ομοσμπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας είχε δηλώσει το Φεβρουάριο ότι ο Ερνάνι είναι στους παίκτες που εξετάζει για μελλοντική κλήση. Πάντως, ο ερχομός του στην Ελλάδα δεν θα κάνει τον Σάντος να... πάρει το βλέμμα του από πάνω του, μιας και είναι γνωστή η σχέση του με χώρα μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα