Κάρλος Σαμπράνο: Το «λιοντάρι» που θέλει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

Κάρλος Σαμπράνο: Το «λιοντάρι» που θέλει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

Κάρλος Σαμπράνο: Το «λιοντάρι» που θέλει ο Ολυμπιακός (vids+pics)

bet365

Γεννήθηκε στο λιμάνι του Καγιάο, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Γερμανία και πλέον ο Ολυμπιακός θέλει τον Κάρλος Σαμπράνο για την άμυνά του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το «λιοντάρι» του Περού.

Ο Κάλος Αουγούστο Σαμπράνο Οτσαντάρτε, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στο Καγιάο το βασικό λιμάνι του Περού, που βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα την 10η Ιουλίου του 1989.

Στο δρόμο του ποδοσφαίρου έκανε τα πρώτα του βήματα μέσω της AD Cantolao. Ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας του εκεί και σε ηλικία 16 ετών έρχεται στην Ευρώπη για τη Σάλκε.

Για δύο χρόνια είναι στην ομάδα Νέων, όπου γρήγορα ξεχωρίζει και γίνεται αρχηγός. Το 2008 γίνεται μέλος της πρώτης ομάδας. Χέβεντες και Μπορντόν είναι τα δύο στόπερ που στηρίζει την ομάδα του ο Φρεντ Ρούτεν, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Ρακιτιτς, Αλτιντοπ και Κουράνι.

Aπό αρχηγός στους Νέους... Κάιζερ

Η πρώτη του σεζόν είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας, μιας και ούτε ο Μάικ Μπρουσκενς που αντικατέστησε τον Ρούτεν του έδωσε μια ευκαιρία.

Τη σεζόν 2009-2010 ήρθε η ώρα του! Κόντρα στη Νυρεμβέργη κάνει το ντεμπούτο του με τον Φέλιξ Μάγκατ να κάθεται τότε τεχνικός της ομάδας.

Ολοκληρώνει την χρονιά με 20 συμμετοχές, όπου χρειάστηκε να παίξει και δεξί μπακ, όντας συμπαίκτης και του Βασίλη Πλιάτσικα.

Το δεύτερο μισό της χρονιάς δεν ήτα το ίδιο καλό μιας και ένας τραυματισμός τον έκανε να παίξει σε άλλα τρία ματς μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Στη συνέχεια έρχεται να προστεθεί στο βιογραφικό του η Ζανγκτ Πάουλι. Την πρώτη του σεζόν παίζει σε 21 ματς, σκοράρει κόντρα στην νυν ομάδα του, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και μοιράζει άλλα δύο γκολ. Τα τελευταία εννιά ματς τα έχασε λόγω τραυματισμού, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Χόλγκερ Στανισλάβσκι.

Πιο δυνατός από τον τραυματισμό

Η επάνοδός του στη δράση άργησε αρκετά. Από τις 5/3 του 11 κόντρα στη Νυρεμβέργη επιστρέφει στα γήπεδα στις 4/2 του 2012 στο ματς με την Άαχεν για τη Bundesliga 2, λόγω του προβλήματος στον τένοντα.

Από εκείνη την άσχημη χρονιά βγήκε πιο δυνατός. Υπογράφει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και παίζει σε 30 ματς όντας ο στυλοβάτης της άμυνας της ομάδας του Αρμιν Βεχ.

Η ακριβώς επόμενη σεζόν είναι η πιο γεμάτη στη μέχρι τώρα πορεία του, με τον ίδιο να παίζει σε 43 ματς, ενώ... βαφτίστηκε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη συμμετοχή της ομάδας της Φρανκφούρτης στο Europa League. Μάλιστα, η ομάδα του πέρασε από τον όμιλο όπου νίκησε και τον ΑΠΟΕΛ αλλά στη συνέχει η Πόρτο την απέκλεισε.

Την χρονιά που μας πέρασε ένα πρόβλημα στο γόνατο τον έκανε να παίξει μόλις σε 17 αγώνες.

Λάμψη και... συγγνώμη στο Copa America

Ωστόσο κατάφερε να είναι 100% έτοιμος για το Κόπα Αμέρικα, όπου το Περού βγήκε τρίτο! Ο Σαμπράνο, φυσικά, ήταν βασικότατος στα σχέδια του Ρικάρντο Γκαρέκα. Μάλιστα, ο ίδιος πολύ καλός σε όλη τη διοργάνωση, συνθέτοντας με τον Ασκούες ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ο αποκλεισμός στον ημιτελικό από τη Χιλή τον έκανε να ζητήσει συγγνώμη στο λαό, ενώ στο μικρό τελικό με την Παραγουάη, η ομάδα του πήρε την τρίτη θέση αλλά εκείνος αποβλήθηκε.

Γενικά με την εθνική του έχει αγωνιστεί σε 35 ματς από το 2008 όταν και έκανε το ντεμπούτο του, ενώ έχει περάσει και από τις ομάδες Νέων.

Πλέον, το συμβόλαιό του εκπνέει με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι του 2016, ο Ολυμπιακός δίνει 1.500.000 στη γερμανική ομάδα και άλλα τόσα στον ίδιο για κάθε χρόνο συμβολαίου του ώστε πάνω στον 26χρονο να «χτίσει» την άμυνά του. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θα την αφήσουν εύκολα. Ο κόσμος πάντως, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, δεν θέλει να φύγει.

Η κόντρα του με τον Λεβαντόφσκι:

Φωτογραφίες από την καριέρα του:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα