Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Ένας μεγάλος «ερυθρόλευκος» πόθος (vids)

Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Ένας μεγάλος «ερυθρόλευκος» πόθος (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Ένας μεγάλος «ερυθρόλευκος» πόθος (vids)

bet365

Από το περσινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε ποτέ από τη λίστα τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Το gazzetta.gr γράφει για τον μεγάλο πόθο που τελικά δεν έμεινε απωθημένο...

Ο 26χρονος επιθετικός, έπειτα από μια κακή σεζόν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ πετυχαίνει το στόχο του, που ήταν να πάρει μεταγραφή σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ και από το βράδυ της Παρασκευής ανήκει στον σύλλογο που τον ήθελε περισσότερο απ' όλους. Τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν πέρυσι τη μάχη τους, δεν τα κατάφεραν, όμως δεν ξέχασαν ποτέ τ' όνομα του Ισλανδού φορ. Με την πρώτη ευκαιρία θα έκαναν και πάλι την κίνησή τους και τα πράγματα έτσι όπως εξελίχθηκαν με τον παίκτη στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πρόσφεραν πρόσφορο έδαφος στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

«Έρχομαι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε ο Φινμπόγκασον στο gazzetta.gr μετά και την επισημοποίηση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Εδώ και αρκετό καιρό είχε παρθεί η απόφαση στη Ρεάλ Σοσιεδάδ να τον παραχωρήσει, ήταν κάτι που το ήθελε και ο ίδιος και παρά το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό «έπαιζε» μονάχα το όνομα του ΠΑΟΚ για τον παίκτη, τελικά έγιναν οι άμεσες κινήσεις από τον σύλλογο του Πειραιά.

Το γεγονός πως και μόνο ο δανεισμός του στους «ερυθρόλευκους» θα κοστίσει 3 εκατ.ευρώ, δείχνει την αξία του, όπως την πίστεψε και η Χέρενφεεεν πριν από έναν χρόνο, όταν, όσο κι αν «ανέβαινε» στο οικονομικό ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε ν' αποσπάσει τη συγκατάθεση των Ολλανδών για να πάρει τον ποδοσφαιριστή. Από τα 4 εκατομμύρια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι και 6 εκατ.ευρώ, όμως η πρώην ομάδα του Φινμπόγκασον αξίωνε τουλάχιστον 9 εκατομμύρια. Και λογικό ήταν τότε, δεδομένων των δύο απίστευτων σεζόν από τις οποίες προερχόταν ο 26χρονος ποδοσφαιριστής. Την αγωνιστική περίοδος 2012-2013 σε 33 συμμετοχές στην Eredivisie πέτυχε 24 γκολ και την αμέσως επόμενη, σε 32 παιχνίδια, σκόραρε 29 φορές! Η... καπνισμένη κάννη του ήταν αυτή που αρχικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Μίτσελ που πέρυσι πίεσε όσο μπορούσε και του επιτρεπόταν για να κάνει τον Ισλανδό κάτοικο Πειραιά, αλλά φέτος το κατάφερε ο Μάρκο Σίλβα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως στην Ισπανία ο παίκτης δεν «έπιασε».

Ισπανικά δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγες μέρες, όταν ακόμα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που φερόταν να διατηρεί ενδιαφέρον για τον διεθνή φορ, ανέφεραν ότι ο Φινμπόγκασον είχε αρχίσει να εμφανίζεται επιφυλακτικός για την πιθανή μετακίνηση στην Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, αλλά προφανώς και θα πείστηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που θα του έδωσαν εγγυήσεις, προκειμένου να κλείσει τόσο σύντομα η συμφωνία.

Η κακή του σεζόν με τη Σοσιεδάδ, αποδείχθηκε... καθοριστική για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ν' αντιμετωπίσουν ισχυρό ανταγωνισμό, ίσως δεν συνάντησαν και τις δυσκολίες που προέκυψαν πέρυσι με τις απαιτήσεις της Χέρενφεεν και από τη στιγμή που τέθηκε προς παραχώρηση, με τον ίδιο τον παίκτη να ψάχνει το... σωσίβιο της διάσωσης και να επανέλθει στο προσκήνιο, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο το timing και οι συνθήκες υπό τις οποίες ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον βάζει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα...

Η Μπόλτον φέρεται να κατέθεσε πρόταση στη Σοσιεδάδ επίσης για τον δανεισμό του παίκτη, όμως, ο αγγλικός σύλλογος, όσο κι αν αποτελούσε μια καλή προοπτική για την παρουσία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να καλύψει τις απαιτήσεις του «Φίνμπο» για το συμβόλαιο του ενός χρόνου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα