Νενέ: Ερχεται στον Ολυμπιακό για να... χορέψει συρτάκι! (vids+pics)

Νενέ: Ερχεται στον Ολυμπιακό για να... χορέψει συρτάκι! (vids+pics)

Νενέ: Ερχεται στον Ολυμπιακό για να... χορέψει συρτάκι! (vids+pics)

bet365

O Νενέ δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι η επόμενη ομάδα του και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 33χρονο Βραζιλιάνο που μπορεί να... μαγέψει με τους «ερυθρόλευκους»... χορεύοντας συρτάκι. Όσα θέλετε να ξέρετε για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.

Το όνομά του έχει γραφτεί για τον Ολυμπιακό ουκ ολίγες φορές. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, όλα δείχνουν ότι ο Νενέ θα πιάσει Λιμάνι - κάτι που ήδη θα είχε γίνει αν δεν ήταν η χώρα σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι.

Τον ερχομό του στους «ερυθρόλευκους»... δένει περισσότερο η δήλωσή του ότι ο Ολυμπιακός θα είναι η επόμενη ομάδα της καριέρας του. Μια καριέρα που ξεκίνησε το 1999 από την Παουλίστα και συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα.

Από την χώρα του στην Ευρώπη μέσω της Μαγιόρκα, το ταξίδι στην Ισπανία, η απογείωση στη Μονακό, η εκτόξευση στην Παρί Σεν Ζερμέν κι η σύγκριση με τον... Ροναλντίνιο. Το gazzetta.gr πάει βήμα - βήμα την πορεία του.

Παουλίστα, Παλμέιρας, Σάντος... Ευρώπη

Ο Αντερσον Λουίς ντε Καρβάλιο, όπως είναι το πλήρες όνομά, του γεννήθηκε στην Ζουντιαΐ του Σάο Πάολο. Στα 15 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπαία, την επόμενη χρονιά πήγε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεν στέριωσε επέστρεψε στην πατρίδα του για την Κορίνθιανς κι η Παουλίστα το 1999 έγινε η πρώτη του επαγγελματική ομάδα σε ηλικία 19 ετών.

Το 2001 αγωνίστηκε στην Παλμέιρας και στη συνέχεια προστέθηκε στο βιογραφικό του η Σάντος.

Στην ομάδα του Πελέ έμεινε μόλις για έναν χρόνο, αφού εκείνη αποτέλεσε το «διαβατήριό» του για την Ευρώπη. Ύστερα από πέντε χρόνια επιστρέφει στη Γηραιά ήπειρο, γεμάτος εμπειρίες και έτοιμος να... μείνει. Και έμεινε.

Με τη Μαγιόρκα κάνει το ντεμπούτο του στις 14/9 του 2003 στην ήττα με 4-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ αγωνίστηκε συνολικά με την ομάδα του νησιού σε 19 ματς (16 πρωταθλήματος και 6 για το UEFA). Μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε στα Κύπελλα Ευρώπης, με την ομάδα του να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες.

Επόμενος σταθμός του η Αλαβες, η οποία αγωνιζόταν στη Segunda Division. Με τους Βάσκους πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας τους να προβιβαστούν στην Primera Division. Τη σεζόν 2005-2006 στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος έπαιξε βασικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ, όπου η ομάδα του έφερε 0-0.

Εκείνη την χρονιά, σημείωσε 9 γκολ σε 38 ματς και αποχαιρέτησε με 78 συμμετοχές και 21 γκολ, μιας κι ομάδα δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

Η Θέλτα είναι ο επόμενος σύλλογος που καλείται να υπηρετήσει. Με τη φανέλα του τρίτου ισπανικού συλλόγου της σταδιοδρομίας του μέτρησε 47 ματς σε πρωτάθλημα και UEFA Cup (νυν Europa League), εννιά γκολ και μία ασίστ.

Η απογείωση στη Μονακό κι η σύγκριση με τον Ροναλντίνιο

Η Γαλλία έμελλε να είναι ο δεύτερος προορισμός του στην Ευρώπη, μιας κι η Μονακό τον απέκτησε εκτιμώντας τα προσόντα του. Ο Ρικάρντο Γκόμες, τότε προπονητής των «Μονεγάσκων», τον υπολόγιζε για βασικό και εκείνος σε 28 ματς, σκόραρε πέντε γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ.

Η επόμενη σεζόν, ωστόσο, δεν τον βρήκε στο Πριγκιπάτο, με την Εσπανιόλ να τον βάζει στο αεροπλάνο της επιστροφής γα την Ισπανία. Και εκεί τίμησε το... μεροκάματό του, αφού τόσο ο Μάρκεθ όσο κι ο Ποκετίνιο τον υπολόγιζαν για το αριστερό άκρο της επίθεσής τους.

Αγωνίστηκε σε 40 ματς, σκόραρε 4 φορές, δημιούργησε άλλα επτά και γύρισε στη Μονακό για να... τρελάνει κόσμο.

Υπό τις οδηγίες του Γκι Λακόμπ, ζει την πιο παραγωγική του χρονιά - μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βρίσκει δίχτυα 15 φορές (14 για το πρωτάθλημα, 1 για το Κύπελλο) και έχει 6 ασίστ σε 3.680'. Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι στα πρώτα δέκα ματς του πρωταθλήματος είχε 9 γκολ και 1 ασίστ. Μάλιστα αναδεικνύεται καλύτερος ξένος παίκτης της Ligue 1.

Ο Νενέ, με τέτοια ματς δεν μπορούσε να μείνει άλλο στο Μόντε Κάρλο, με την Παρί να δίνει 5.500.000 ευρώ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Παρί Σεν Ζερμέν», η δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας κατά την παρουσίασή του, μεταφράστηκε αργότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στη γαλλική πρωτεύουσα... απογειώνεται. Τη σεζόν 2010-2011, σκοράρει 20 γκολ (14 για το πρωτάθλημα, 3 για το Europa League, 1 στα προκριματικά στης διοργάνωσης και 2 για το Κύπελλο). Όμως δεν είναι μόνο ότι σκόραρε, μιας και έδωσε σε συμπαίκτες του άλλα... 23 τέρματα! Δηλαδή από τα πόδια του, είτε έμμεσα είτε άμεσα σημείωσε η Μονακό 43 γκολ, με τον ίδιο να παίζει σε 51 ματς!

Η ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια, η ικανότητά του στο σκοράρισμα κι η εκτέλεση φάουλ κάνει πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Ροναλντίνιο που είχε αφήσει το στίγμα του στην «Πόλη του φωτός».

Το 2011, αγοράζουν την ομάδα οι επενδυτές από το Κατάρ, οι οποίοι φέρνουν στο σύλλογο παίκτες όπως οι Ζερεμί Μενές και Χαβιέρ Παστόρε. Χάνει τη λάμψη του σταρ της ομάδας, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι «καυτός». Σκοράρει 27 γκολ (21 για το πρωτάθλημα), μοιράζει 18 ασίστ, ενώ στις 13/5 του 2012 κόντρα στη Ρεν μέσα σε 18' πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ με την Παρί.

Δίδυμο με τον Σισέ στο Κατάρ

Η σεζόν 2012-2013 τον βρίσκει μεταξύ Γαλλίας και Κατάρ! Ύστερα από 9 ματς με την Παρί, φεύγει για την Αλ Γκαράφα, όπου αποτελεί με τον Τζιμπρίλ Σισέ το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Το Γενάρη του 2014 φεύγει από την Αλ Γκαράφα και επιστρέφει στην Ευρώπη με τη Γουέστ Χαμ να του δίνει αυτή την ευκαιρία. Εκεί κατάφερε να παίξει μόλις σε 8 ματς, όπου και δεν κατάφερε να σκοράρει! Μόνο με τα «σφυριά« και τη Μαγιόρκα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, είναι η ομάδα που θα τον κάνει να θυμηθεί τις μέρες που τον σύγκριναν στο Παρίσι με τον «Ρόνι».

Τα φιλανθρωπικά ματς, ο Μάσα, η Μύκονος και το... συρτάκι!

Φημίζεται για τον πολύ καλό του χαρακτήρα και τα φιλανθρωπικά ματς που δίνει στη Βραζιλία μαζί με το Νεϊμάρ και άλλα «αστέρια» της χώρας του. Του αρέσει να περνάει χρόνο με τη σύζυγό του και τους δύο γιους του. Πριν λίγες μέρες είχε βρεθεί στην χώρα μας, όπου επισκέφτηκε την Ακρόπολη και τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο. Μάλιστα, δεν δίστασε να δείξει πόσο πολύ απόλαυσε τη διαμονή του στην πατρίδα μας. Είδε με τα μάτια του το πόσο καλά μπορεί να περάσει εδώ τόσο ο ίδιος όσο κι η οικογένειά του.

Σε ένα από τα video που πόσταρε στο instagram, φρόντισε να το ντύσει με το συρτάκι. Είναι πολύ καλός φίλος με τον Φελίπε Μέσα, στο πλευρό του οποίου φροντίζει να είναι όποτε μπορεί, όταν τρέχει σε κάποια Grand Prix.

Εχει πολύ καλή επικοινωνία με τον κόσμο και συχνά φροντίζει να κάνει διαγωνισμούς, μοιράζοντας στους θαυμαστές του προσωπικά του αντικείμενα όπως φανέλες και παπούτσια.

A video posted by N10 (@neneoficial) on

Φωτογραφίες από τις διακοπές του στην χώρα μας

Φωτογραφίες και videos από την ζωή και την καριέρα του

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα