Σάσα Τζόρτζεβιτς: Ο υποψήφιος προπονητής για τον Παναθηναϊκό

Αντωνία Σπανού
Σάσα Τζόρτζεβιτς: Ο υποψήφιος προπονητής για τον Παναθηναϊκό

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς που φέρεται να είναι το φαβορί για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ψηφίστε εάν είναι ο κατάλληλος...

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς φέρεται να έχει το προβάδισμα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος προπονητής, όπως όλα δείχνουν, καλείται να είναι αυτός που θα μαζέψει τα κομμάτια των «πρασίνων» και θα φτιάξει ένα σύνολο που θα βρεθεί ξανά στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο 47χρόνος κόουτς είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας και είναι αυτός που πιστώνεται την εκπληκτική πορεία των «Πλάβι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι. Οι Σέρβοι άφησαν πίσω τους τεράστιες δυνάμεις του Παγκοσμίου μπάσκετ και έφτασαν στον τελικό χάνοντας από τους «εξωγήινους» Αμερικάνους. Αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Τζόρτζεβιτς. Μπορεί ως προπονητής σε Μπενετόν και Μιλανο να μην είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε αλλά θεωρείται προπονητής με πολύ ισχυρή προσωπικότητα που ξέρει να διαχειρίζεται τις προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Η δυναμική που είχε σαν παίκτης βγαίνει και στην προπονητική του και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια των παικτών του.

Μετά την επιτυχία της εθνικής Σερβίας, οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα και το όνομα του ακούστηκε για όποια ευρωπαϊκή ομάδα έψαχνε προπονητή. Αυτό το εμπόδιο που φαντάζει ανυπέρβλητο μέχρι σήμερα είναι ο συνδυασμός της Εθνικής ομάδας με τον πάγκο μιας ομάδας. Αν ξεπεραστεί αυτό ο Τζόρτζεβιτς θα βρεθεί μια ανάσα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα είναι αυτός που θα αναλάβει την επιστροφή στις επιτυχίες.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και το τρίποντο στην Μπανταλόνα

Μπορεί ως προπονητής το άστρο του να έλαμψε κυρίως πέρσι, σαν παίκτης όμως έχει γράψει ιστορία. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους γκαρντ που έχουν βγει ποτέ στην Ευρώπη. Σε ερώτηση για την καλύτερή πεντάδα όλων των εποχών έχει απαντήσει: «Ο Ντανίλοβιτς, ο Πάσπαλι, ο Σάβιτς, ο Ντίβατς κι εγώ». Και όντως είναι. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έχει δηλώσει με την σειρά του: «Λατρεύω το πάθος του Σάσα Τζόρτζεβιτς! Ήταν ένας πολύ δυνατός παίκτης, με τεράστιο χάρισμα. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει και ως προπονητής στη Σερβία». Είναι ηγέτης από την εποχή που ήταν παίκτης και για αυτό τον λόγο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Κάνει τους παίκτες του να θέλουν να πεθάνουν για εκείνον. Αυτά που έχει καταφέρει βέβαια από μόνα τους καθηλώνουν. Έχει βγει δύο φορές (1994, 1995) καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ήταν MVP στο Eurobasket του 1997 και το 2008 μπήκε στους 50 καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Φυσικά έχει βάλει το αξέχαστο τρίποντο με την Παρτιζάν δίνοντας στον Ομπράντοβιτς την πρώτη του Ευρωλίγκα. Έχει σηκώσει Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όντας πρωταγωνιστής. Οι επιτυχίες μιλούν από μόνες τους. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν τεράστιος παίκτης και ο Παναθηναϊκός του δίνει την δυνατότητα να γίνει τεράστιος προπονητής...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα