Χρόνια πολλά, Λιονέλ Μέσι (pics+vids)

Χρόνια πολλά, Λιονέλ Μέσι (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Χρόνια πολλά, Λιονέλ Μέσι (pics+vids)

bet365

Ο άνθρωπος που κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο, γιορτάζει τα 28α γενέθλιά του και το gazzetta.gr κάνει στον Λιονέλ Μέσι το δικό του δώρο!

Πρωτάθλημα, Κύπελλο στην Ισπανία, Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα Κόπα Αμέρικα.

Έτσι κυλάει η φετινή και ... ατελείωτη σεζόν για τον Μεσσία της Μπαρτσελόνα που μπορεί να μη λάμπει σε επίπεδο εθνικών ομάδων όπως το κάνει με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», αλλά ακόμα κι ένα μικρό λιθαράκι μπορεί και θέλει να το βάλει σε μια επιτυχία της Αργεντινής.

Είτε τον λατρεύεις, είτε λατρεύεις να τον... μισείς, ο Λιονέλ Μέσι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια και το γεγονός πως πολλές φορές η ποδοσφαιρική καθημερινότητα γυρίζει γύρω από αυτούς τους δύο, το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

Σε 11 σεζόν στην Μπαρτσελόνα σε όλες τις επίσημες υποχρεώσεις αυτής μετράει 412 γκολ και 153 ασίστ σε 482 παιχνίδια! Σε δέκα χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 26 τίτλους σαρώνοντας τα πάντα, ενώ φυσικά ήταν μέλος και στα δύο τρεμπλ των Καταλανών, το 2009, αλλά και το φετινό.

Συνολικά:

7 πρωταθλήματα
3 Κύπελλα
6 Σούπερ Καπ Ισπανίας
4 Champions League
2 Σούπερ Καπ Ευρώπης
2 Μουντιάλ Συλλόγων

Μέσα σ' όλα, τετράκις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», την οποία δίκαια έχασε για το 2014 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως αξίζει και με το παραπάνω την επόμενη (τουλάχιστον με την παρουσία του σε αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2015).

Η Μπαρτσελόνα, με τον Αργεντινό «μάγο» της, είναι στο +14 από τη Ρεάλ Μαδρίτης όσον αφορά τα τρόπαια, αφού η «βασίλισσα» έχει σταματήσει στα 10 και βρίσκεται στη δίνη του βραχύσωμου αστέρα που ουδείς βαριέται να παρακολουθεί...

Θέλετε μια μικρή περίληψη και σε προσωπικό επίπεδο; Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ξεπερνώντας από τον φετινό Μάρτιο τα 232 τέρματα του Θέσαρ Ροντρίγκεθ, πρώτος και στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν προσπερνώντας τα 251 γκολ του Τέλμο Θάρρα, πρώτος (σε... συγκατοίκηση) με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ με 77, έχει τα περισσότερα χατ-τρικ στην Ισπανία (32) και πάει λέγοντας...

Όλα αυτά, τα πέτυχε πριν καν κλείσει τα 28 του χρόνια! Σήμερα σβήνει τόσα κεράκια και σε κάνει να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος, δεν είναι απλά φτιαγμένος για το ποδόσφαιρο. Είναι «σταλμένος» να το κάνει και αυτός που τον έστειλε, ήθελε εμείς να είμαστε οι τυχεροί που θα ζήσουμε στην εποχή του...

Ας μετρήσουμε αντίστροφα και για τις 10 καλύτερες στιγμές του Λιονέλ Μέσι...

10.Την 1η Μαΐου του 2005, πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με πανέμορφο ψιλοκρεμαστό πλασέ από πάσα του Ροναλντίνιο, που τότε ήταν σαν τον μεγάλο του «αδερφό» στη Μπαρτσελόνα

9.Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής. Παραμένει το μεγαλύτερο επίτευγμά του με τη φανέλα με το εθνόσημο...

8.Το πρώτο του συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα το υπέγραψε σε ηλικία 13 ετών και μάλιστα, ήταν πάνω σε μια... χαρτοπετσέτα!

7.Το 2008, είχε έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη Μπαρτσελόνα. Ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Ζουάν Λαπόρτα, αποφασίζει ν' ανακοινώσει στον Ροναλντίνιο ότι δεν έχει πλέον θέση στην ομάδα και παράλληλα, γνωστοποιεί στον Λιονέλ Μέσι πως άπαντες στηρίζονται πλέον σ' εκείνον.

6.Το 2011 τιμωρεί αυστηρά τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Με δύο γκολ, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Αργεντινός έστειλε τη Μπαρτσελόνα στον τελικό και από 'κει στην κατάκτηση του τροπαίου στο «Γουέμπλεϊ».

5.Σ' εκείνον τον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε απόλυτο ποδόσφαιρο, ο Μέσι πέτυχε καταπληκτικό γκολ για το 2-1 πανηγυρίζοντας πιο έξαλλα από ποτέ και κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο μετά από αυτό του 2006 και του 2009.

4.Το πρώτο του clasico, ήταν το 2007, με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ στο ισόπαλο 3-3, με τη Ρεάλ να παίρνει τρεις φορές προβάδισμα και τον μικρό «μάγο» στα 19 του χρόνια να διαλύει ισάριθμες φορές την άμυνα των Μαδριλένων.

3.Οι αριθμοί λένε πολλά για εκείνον. Οι δύο τελευταίες σεζόν, τον ανέβασαν σε ... πολλές κορυφές, μια εκ των οποίων είναι και αυτή στα μεγάλα ντέρμπι με τη Ρεάλ, όταν έφτασε στα 21 τέρματα κόντρα στη «βασίλισσα» τον Μάρτιο του 2014. Πέρυσι, ακολούθησαν πολλές πρωτιές... μαζεμένες (σ.σ τις προαναφέραμε στο κείμενο...). Το 2012 είναι από τις αξιοσημείωτες χρονιές, αφού σκόραρε 91 φορές σε ένα ημερολογιακο έτος!

2.Τα δύο τρεμπλ με τη Μπαρτσελόνα, το 2009 και το 2015. Αν και ποιοτικά, το ρόστερ των «μπλαουγκράνα» ήταν καλύτερο τότε, συκριτικά με το φετινό, η σημασία του επιτεύγματος δεν αλλοιώνεται σε καμία από τις δύο χρονιές.

1.Η τέταρτη Χρυσή Μπάλα. Το 2012 έγραψε ξανά ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος και φυσικά ο μοναδικός μέχρι σήμερα που κατακτά τέσσερις φορές το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο στο ποδόσφαιρο.

Long live the Messia-h... Χρόνια πολλά Λιονέλ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα