Αυτός είναι ο Βάργκας που θέλει η ΑΕΚ! (pics&vids)

Αυτός είναι ο Βάργκας που θέλει η ΑΕΚ! (pics&vids)

Αυτός είναι ο Βάργκας που θέλει η ΑΕΚ! (pics&vids)

bet365

Ο αναγεννημένος Βάργκας... ψάχνει την καριέρα που του στέρησαν οι τραυματισμοί, απασχολεί την ΑΕΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει την καριέρα του βραχύσωμου επιθετικού από την Βενεζουέλα.

Γεννημένος στο Γουατίρε της Μιράντα στην Βενεζουέλα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1986, ο Ρονάλντ Βάργκας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Καράκας, ενώ το 2006 πήρε... προαγωγή για την πρώτη ομάδα. Μάλιστα, η πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πέρα από την συμμετοχή του στο Κόπα Λιμπερταδόρες, κατάφερε να... χαρίσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του! Μπορεί να μην ήταν το πρώτο «βιολί» της Καράκας, όμως ήταν αυτός που σημείωσε το μοναδικό τέρμα του τελικού κόντρα στην Ατλέτικο Μαρακαΐμπο, με την Καράκας να παίρνει τον 9ο τίτλο πρωταθλητή στην ιστορία της.

Η επόμενη χρονιά, ήταν αυτή της καθιέρωσης, καθώς στην ηλικία των 21 ετών κατάφερε να γίνει βασικός, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική χρονιά, με 29 συμμετοχές και 8 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ συμμετείχε ενεργά στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κύπελλο Βενεζουέλας. Ετσι, η ανάδειξη του σε «Παίκτη της Χρονιάς» στην πατρίδα του ήταν μάλλον αναμενόμενη! Όλα αυτά, βέβαια, δεν πέρασαν απαρατήρητα, καθώς “κέρδισε” την μεταγραφή του στην Ευρώπη και ποιο συγκεκριμένα την Κλαμπ Μπριζ.

Το... υπερατλαντικό ταξίδι

Εντυπωσιασμένη από τις επιδόσεις του ταλαντούχου και... δαιμόνιου Βάργκας, η Κλαμπ Μπριζ καταθέτει πρόταση για την απόκτησή του και στις 14 Μαΐου δίνει τα χέρια με την Καράκας, καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, ποσό-ρεκόρ τότε για παίκτη από την Βενεζουέλα. Από την πρώτη του σεζόν θα καταφέρει να γίνει βασικός, καθώς δε παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα προσαρμογής, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που έρχονται στην Γηραιά Ήπειρο από την Λατινική Αμερική.

Το μεγάλο... ξέσπασμα, πάντως, θα έρθει στην 3η του χρονιά στο Βέλγιο, όπου σε 23 συμμετοχές, μόλις μία εκ των οποίων ως αλλαγή, θα... ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 15 φορές και θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Όλα έμοιαζαν ιδανικά, μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου του 2011 και το παιχνίδι κόντρα στην Γκενκ. Εκεί, όπου 8 λεπτά μετά την σέντρα είχε... ραντεβού με την ατυχία, καθώς αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο, με τις εξετάσεις να δείχνουν ρήξη πρόσθιου χιαστού, που έβαλε πρόωρο τέλος, τόσο στην σεζόν, όσο και στην καριέρα του στην Μπριζ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο!

Ενός κακού, μύρια έπονται και ο Βάργκας το έζησε για τα καλά. Ο τραυματισμός του τον άφησε στο περιθώριο για τουλάχιστον 5 μήνες, διάστημα αρκετό για να υπάρξει μία ακόμα ρήξη, αυτή στις σχέσεις του με την ομάδα. Μετά από αρκετά... επεισόδια, η Μπριζ θα πάρει την απόφαση να τον παραχωρήσει και μάλιστα, όχι όπου κι όπου, αλλά στην... μισητή αντίπαλο, Άντερλεχτ.

Η μεταγραφή έκλεισε στα 2,5 εκατ. ευρώ, με τον Βάργκας να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Μπριζ που πάει στην Άντερλεχτ μετά από 11 χρόνια, όταν το ίδιο δρομολόγιο είχε ακολουθήσει και ο Αλεξάνταρ Ίλιτς.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, κάτι παραπάνω από 7 μήνες μετά τον τραυματισμό του, επιστρέφει στην ενεργό δράση και κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Άντερλεχτ. Είναι έτοιμος για την νέα σελίδα στην καριέρα του, όμως η χαρά του κρατάει ένα μήνα και μόλις 5 αγώνες. Σε έναν παιχνίδι Κυπέλλου, στις 26 Οκτωβρίου, ο Βάργκας θα αποχωρήσει με υποτροπή στο γόνατο και η σεζόν θα τελειώσει για αυτόν νωρίς!

Ποτέ ο ίδιος...

Τις επόμενες δύο χρονιές, δεν θα καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα, σαφώς επηρεασμένος από τα πολλά προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν. Από 11 και 10 συμμετοχές, με 2 γκολ σε κάθε σεζόν, η καριέρα του στην Άντερλεχτ οδεύει προς το τέλος της. Το καλοκαίρι του 2014, λοιπόν, θα μείνει ελεύθερος και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό του.

Τα Ελληνικά σενάρια και η Τουρκία

Οντας ελεύθερος, δε θα μπορούσε να μην... παίξει και για την Ελλάδα. Δημοσιεύματα από το Βέλγιο, λοιπόν, τον εμπλέκουν στην λίστα αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ γράφονται ονόματα μεγάλων συλλόγων, όπως Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Πόρτο, Σεβίλλη, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Προφανώς, όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ειδικά για τις ομάδες του εξωτερικού, με τον παίκτη τελικά να καταλήγει στην Τουρκία και την... άσημη Μπαλικεσιρσπορ. Εκεί, θα καταφέρει να πάρει τα πάνω του, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να σώσει την ομάδα του, η οποία υποβιβάστηκε ως τελευταία, 9 βαθμούς κάτω από την ζώνη. Η παρουσία του, πάντως, είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής, αφού μέτρησε 25 συμμετοχές, 17 ως βασικός, ενώ μάτωσε 6 φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Το κεφάλαιο Εθνική

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να πάρει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε με τον αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Βενεζουέλας, με την αποχή μίας τετραετίας, από το 2010 μέχρι και πέρσι, να τον αφήνει... πίσω. Πλέον, έχοντας βρει τα πατήματά του και πάλι, έστω και στην Τουρκία, κατάφερε να «κερδίσει» την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού προπονητή, Νόελ Σανβισέντε και είναι στην 23άδα για το Κόπα Αμέρικα. Ο τεχνικός της Βενεζουέλας, άλλωστε, τον ξέρει από τα πρώτα του βήματα, όταν και είχαν ξανασυνεργαστεί και δείχνει πως τον υπολογίζει.

Βιογραφικό:

2006-2008 Καράκας 32 (9)
2008-2011 Κλαμπ Μπριζ 71 (22)
2011-2014 Άντερλεχτ 25 (4)
2014-2015 Μπελικεσισπορ 25 (6)

Εθνική Βενεζουέλας
2008-2015 15 (3)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα