Ο ποδοσφαιριστής Φρανκ Άρνεσεν (pics+vids)

Ο ποδοσφαιριστής Φρανκ Άρνεσεν (pics+vids)

Ο ποδοσφαιριστής Φρανκ Άρνεσεν (pics+vids)

bet365

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν τον Φρανκ Άρνεσεν ως τεχνικό διευθυντή, αλλά όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr και ως ποδοσφαιριστής τα πήγε περίφημα. Δείτε την καριέρα του από την Δανία μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Φρανκ Άρνεσεν εκτός από σπουδαίος τεχνικός διευθυντής που συμφώνησε πλέον με τον ΠΑΟΚ, κουβαλάει και μια πλούσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τίτλους στην Ολλανδία.

Ο Άρνεσεν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Φρίμαντ Άμαγκερ της Δανίας και ήταν σε ηλικία 19 ετών-μαζί με τον Σόρεν Λέρμπι-όταν μετακόμισε το Νοέμβριο του 1975 στον Άγιαξ ο οποίος είχε αφήσει άφωνη την Εύρωπη με το total football του Γιόχαν Κρόιφ και των άλλων αστεριών.

Θα έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες για να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του Άγιαξ και το Μάρτιο του 1976 παίρνει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα απέναντι στην Ουτρέχτη. Η μεταγραφή του στον Άγιαξ ανοίγει την πόρτα και της εθνικής Δανίας και κόντρα στην Σουηδία κάνει ντεμπούτο.

Ο Άγιαξ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην Ολλανδία και ο Άρνεσεν με το πέρασμα του χρόνου παίρνει θέση βασικού αντικαθιστώντας σιγά σιγά την προηγούμενη χρονιά με τον ίδιο να συμβάλει τα μέγιστα για τους τίτλους του Αίαντα.

Στο Άμστερνταμ μένει έξι χρόνια κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας (1977, 1979, 1980) καθώς και το Κύπελλο Ολλανδίας μετά τη νίκη επί της Τβέντε στον τελικό, ενώ το 1980 φτάνει μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά στα ημιτελικά το εμπόδιο της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι αξεπέραστο.

Το καλοκαίρι του 1981 έρχεται το επόμενο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην Βαλένθια. Στην ισπανική ομάδα μένει δύο χρόνια και ο ίδιος αποφασίζει να επιστρέψει ξανά στις Κάτω Χώρες, αλλά αυτή την φορά στο Βέλγιο για χάρη της Άντερλεχτ.

Η Ολλανδία όμως έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα του και το Νοέμβριο του 1985 επιστρέφει στην χώρα της τουλίπας αλλά αυτή την φορά για χάρη της Άϊντχόφεν. Μαζί με τους άλλους τρεις συμπατριώτες του Λέρμπι, Χέιντζε και Νίλσεν δημιουργούν μια τρομερή τετράδα και οδηγούν την PSV σε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και το 1988 έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στα πέναλτι αππέναντι στην Μπενφίκα με τον ίδιο πάντως να μην αγωνίζεται στον τελικό της Στουτγκάρδης αφού λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός.

Το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει και μετά από συνολικά 341 εμφανίσεις και 114 γκολ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανοίγοντας νέα σελίδα στην καριέρα του αρχικά ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής, μια θέση που τον έφερε μέχρι την Θεεσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα