Τα καλύτερα του Τζόκοβιτς που γίνεται 28 χρονών!

Τα καλύτερα του Τζόκοβιτς που γίνεται 28 χρονών!

bet365

Με αφορμή τα γενέθλια του Σέρβου κορυφαίου τενίστα, το gazzetta.gr θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια, και σίγουρα δεν είχε φανταστεί ότι η μοίρα είχε αποφασίσει για αυτόν κάτι που κανένας άλλος Σέρβος δεν είχε πετύχει. Να γίνει ο καλύτερος τενίστας του κόσμου. Από σπόντα ξεκίνησε το τένις σαν παιδάκι αφού χτίστηκε ένα γήπεδο κοντά στο σπίτι του. Μετακόμισε στο Μόναχο στα 12 του και όλα πήραν τον δρόμο τους. Άλλωστε πως να μην τον πάρουν όταν το ταλέντο ξεχειλίζει. Η διαδρομή σύντομη αλλά με πολύ δουλεία. Το 2005 παίρνει μέρος στο πρώτο του Αυστραλιανό Όπεν και το ταξίδι αρχίζει. Μέχρι τα 19 του έχει μπει ήδη στην πρώτη 40αδα της παγκόσμιας κατάταξης και ο Τζόκοβιτς αρχίζει να κερδίζει τίτλους. Σήμερα οι επιτυχίες του διαδέχονται η μια την άλλη, έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και το να κερδίζει τίτλους έχει γίνει η συνήθεια του.

Το gazzetta.gr θυμάται τις επιτυχίες του μεγάλου Σέρβου τενίστα:

2008: Όλα αρχίζουν!

27 Ιανουαρίου 2008 ο Τζόκοβιτς κατακτά το πρώτο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του. Αυστραλιανό Όπεν γράφει το όνομα του.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου κατακτά την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς και στον ημιτελικό κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ πετυχαίνει το σερβίς με την μεγαλύτερη ταχύτητα στην ιστορία του τένις (250χλμ/ώρα).

2009: Η πορεία είναι ανοδική

Το 2009 ο Τζόκοβιτς τενίστας έφτασε σε πέντε τελικούς Μάστερς κερδίζοντας στο Παρίσι τον Γκάελ Μονφίς και χάνοντας σε Ρώμη και Μόντε Κάρλο από τον Ναδάλ, στο Σινσινάτι από το Φέντερερ και στο Μαιάμι απο τον Μάρεϊ.

2010: Άλλη μια θετική χρονιά

Το 2010 πλασάρεται στην 2η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, φτάνει στα ημιτελικά του Γουίμπλετον για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στο Αμερικάνικο Γκραν Σλαμ απέκλεισε τον Φέντερερ στα ημιτελικά έφτασε στον τρίτο τελικό γκραν σλαμ στην καριέρα του όπου έχασε από τον Ράφαελ Ναδάλ.

2011: «Μαγική» χρονιά!

Το 2011 είναι η «μαγική» χρονιά του Νόλε. Πήρε τον δεύτερο του τίτλο στην Μελβούρνη στο Όπεν της Αυστραλίας. Κέρδισε τον τίτλο στου Ντουμπάϊ για τρίτη φορά στην καριέρα του. Η «τρελή» πορεία του συνεχίζεται και κατακτά και τα δύο πρώτα τουρνουά Μάστερς σε Ίντιαν Γουέλς και Μαϊάμι. Κατακτά τον πρώτο τίτλο στην πατρίδα του νικώντας στο τουρνουά Βελιγραδίου αλλά και στην Μαδρίτη στο τοπικό τουρνουά νικώντας στον τελικό τον Ναδάλ. Στο τουρνουά της Ρώμης βγήκε νικητής αήττητος. Ο Σέρβος τενίστας παρέμενε αήττητος το 2011 με ένα καταπληκτικό σερί 42 νικών μέχρι να χάσει στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν από τον Φέντερερ. Έπειτα ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το Γουίμπλετον για πρώτη φορά στην καριέρα του νικώντας τον Ναδάλ στον τελικό και φτάνοντας ταυτόχρονα στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος κατέκτησε τον 4ο Γκραν Σλαμ τίτλο της καριέρας του, το US Open 2011, όντας το νούμερο ένα του ταμπλό. Ο Τζόκοβιτς τελείωσε τη χρονιά με 10 τίτλους και σαν Νο.1 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του.

2012: Αγώνας ρεκόρ

Το 2012 ξεκίναει εξίσου καλά για τον Τζόκοβιτς αφού κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, νικώντας τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό μετά από 5 ώρες και 53 λεπτά αγώνα δημιουργώντας το ρεκόρ για την μεγαλύτερη διάρκεια τελικού. Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον τίτλο στο Μαϊάμι με νίκη επί του Μάρεϊ. Η αγωνιστική περίοδος του 2012 ολοκληρώθηκε με τη νίκη του Τζόκοβιτς στους τελικούς του ATP World Tour, το Νοέμβριο του 2012. Ο Σέρβος επικράτησε του Φέντερερ με 7-6, 7-5 και κατέκτησε τον 6ο του τίτλο για το 2012.

2013: Τα ρεκόρ συνεχίζονται

Το 2013 ο Νόλε κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν, που ήταν και το τρίτο συνεχόμενο γεγονός που το καθιστά ρεκόρ.

2014: Η κορυφή γράφει το όνομα του

Το 2014 κατακτά το Γουίμπλετον νικώντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό. Με αυτήν του την νίκη ανέβηκε στο νούμερο 1, παίρνοντας την θέση από τον Ναδάλ, και απολαμβάνει από τότε την κορυφή.

2015: «Μαγική» χρονιά vol.2

Το 2015 ξεκινάει με τις ίδιες προϋποθέσεις. Ο Σέρβος έφτασε στον 4ο φετινό του τίτλο και 23ο σε Μάστερς, ισοφαρίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στη δεύτερη θέση (η πρώτη είναι ακόμα πιασμένη από τον Ναδάλ). Ο Νόλε έγινε ο πρώτος τενίστας που κέρδισε τα τρία πρώτα Μαστερς σε μία χρονιά, Indian Wells, Miami και Monte-Carlo. O Nόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 4ο τίτλο του στη Ρώμη, επικρατώντας 6-4, 6-3 του Ρότζερ Φέντερερ. O μύθος που «χτίζει» φέτος ο Νόλε συνεχίζεται, αφού φέτος δεν έχει χάσει κανένα τίτλο σε Γκραν Σλαμ ή Μάστερ και θα ταξιδέψει στο Παρίσι με το σερί νικών να φτάνει τις 22.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέτος πήρε το βραβείο «Laureus» για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς. Ο Σέρβος τενίστας πρόσθεσε άλλη μία σημαντική διάκριση στην καριέρα του, επικρατώντας αθλητών όπως των Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), Λιούις Χάμιλτον (Formula-1), Ρενό Λαβιλενί (επί κοντώ) και Μαρκ Μαρκέθ (Moto GP). O Νόλε κατακτά για δεύτερη φορά το βραβείο μετά το 2012, ενώ τέσσερις φορές το έχει κερδίσει ο Ρότζερ Φέντερερ (2005,2006,2007,2008) και άλλη μία ο Ράφα Ναδάλ (2011).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα