Αυτός είναι ο Ζοάο Περέιρα που θέλει ο Παναθηναϊκός (pics)

Αυτός είναι ο Ζοάο Περέιρα που θέλει ο Παναθηναϊκός (pics)

Αυτός είναι ο Ζοάο Περέιρα που θέλει ο Παναθηναϊκός (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού! Έχει ζήσει τα καλά, τα άσχημα και ξέρει να βγαίνει στο προσκήνιο με επιμονή και δουλειά. Αυτό ψάχνει ξανά ο Ζοάο Περέιρα.

Στα 31 του, ο Πορτογάλος μπακ, δεν περίμενε να εξελιχθεί τόσο άσχημα για εκείνον η φετινή αγωνιστική περίοδος, ειδικά μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του, το περασμένο καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Στη Βαλένθια έμεινε παραγκωνισμένος στο πρώτο μισό της σεζόν, έμεινε ελεύθερος για να μετακομίσει στο Αννόβερο, όμως ο... γερμανικός αέρας μάλλον δεν του πήγαινε.

Η κατάσταση είναι τέτοια που τον κάνει να χρειάζεται να βγει ξανά στο... φως και η αλήθεια είναι ότι ξέρει πολύ καλά να το κάνει, έχοντας περάσει ξανά στιγμές απότομης εναλλαγής συναισθημάτων από τον ενθουσιασμό και την ελπίδα, στην πικρία που με σκληρή δουλειά μετατράπηκε σε επιβράβευση των κόπων.

Έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπενφίκα από το 2003 και έχοντας αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής των «αετών», το gazzetta.gr μετά την αποκάλυψη για τον Ζοάο Περέιρα, παρουσιάζει την ποδοσφαιρική του πορεία.

Από τον τίτλο του 2005, στον δανεισμό και τον υποβιβασμό

Η αγωνιστική περίοδο 2004-2005 θα του μείνει αξέχαστη. Κατάφερε, έχοντας πλέον κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα από την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά, να πρωταγωνιστήσει και να πανηγυρίσει στο φινάλε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «αετούς»! Σε 27 συνολικά συμμετοχές και 16 παρουσίες στο αρχικό σχήμα του συλλόγου της Λισσαβόνας, έδειχνε πλέον όλα τα στοιχεία που τουλάχιστον για τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, ήταν αρκετά ώστε να του δίνει φανέλα βασικού και να του επιτρέπει να συστήνεται ολοένα και σε μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κοινό.

Όλα άλλαξαν την αμέσως επόμενη χρονιά. Από τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου και τη σεζόν που τον «έψησε» ακόμα περισσότερο, ποδοσφαιρικά, στον υποβιβασμό. Τόσο τον δικό του, όσο και της ομάδας του. Ο Ρόναλντ Κούμαν που ανέλαβε τη Μπενφίκα δεν τον πίστεψε ποτέ, δεν τον υπολόγιζε, πολλές φορές τον άφηνε εκτός αποστολής, ακόμα περισσότερες εκτός ομάδας, υποβιβάζοντάς τον στο τμήμα Νέων και ο Ζοάο Περέιρα κατέληξε να παραχωρηθεί δανεικός στη Ζιλ Βιθέντε. Έπειτα από ένα διάστημα σαν δανεικός, μετακόμισε εκεί με κανονική μεταγραφή παρά τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας...

Μπράγκα, Σπόρτινγκ και εδραίωση στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας!

Η επαναφορά του Ζοάο Περέιρα στο... φως, έγινε το 2007. Πρώτα η Μπράγκα για 2,5 χρόνια με γεμάτες σεζόν κι έπειτα επιστροφή στη Λισαβόννα, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό της Σπόρτινγκ και όχι της Μπενφίκα, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Με τα «λιοντάρια», έλαμψε, κέντρισε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και φρόντισε ώστε να... πνέει ευρωπαϊκός άνεμος στη Σπόρτινγκ, με τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δύο σερί χρονιά, το 2010-2011 και το 2011-2012.

Αυτό ήταν. Είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και θα σύντομα θα έβλεπε την επιμονή πολλών ετών να αποδίδει καρπούς. Μπήκε στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, με τον Πάουλο Μπέντο να σχηματίζει εξαιρετική άποψη για εκείνον και να φτάνει ο Ζοάο Περέιρα να εκπληρώνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα. Βασικότατος και σημαντικό γρανάζι της πορτογαλικής «μηχανής», τόσο στο Euro 2012 που διεξήχθη σε Πολωνία και Ουκρανία, όσο αργότερα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το καλοκαίρι του 2014. Βέβαια, στην παρουσία του στη χώρα του καφέ, ρόλο έπαιξε και η πρώτη, καλή του χρονιά με τη Βαλένθια...

Μυρίστηκαν... αίμα οι «νυχτερίδες», προβλήματα με Νούνο, έφυγε όμως σαν φίλος

Η Βαλένθια κινήθηκε για την απόκτησή του μετά το Euro του 2012 και τον έκανε δικό της έναντι 3,2 εκατ.ευρώ. Πρώτα με τον Αντόνιο Πίτσι προπονητή στις «νυχτερίδες» κι έπειτα με τον Νούνο Επιρίτο Σάντο, ο Ζοάο Περέιρα έκανε δύο πολύ καλές χρονιές στο «Μεστάγια», κέρδισε μια θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, με τον Πάουλο Μπέντο να τον παίρνει μαζί του στη Βραζιλία, να τον βάζει σε όλα τα παιχνίδια, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ιβήρων δεν έκανε κάτι αξιόλογο στη διοργάνωση κι επέστρεψε νωρίς πίσω στη βάση του. Από εκεί και πέρα, όλα άλλαξαν για τον Περέιρα, που είδε γι' ακόμα μια φορά την καριέρα του να προσπαθεί να γαντζωθεί από κάπου, σε.. κατηφορικό δρόμο.

Δεν τον υπολόγιζαν, του το έδειχναν, όμως ο Ζοάο Περέιρα δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα στη Βαλένθια, το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Νούνο Σάντος δεν τον συμπεριέλαβε ποτέ στα πλάνα του, με αποτέλεσμα μέχρι και τον Ιανουάριο να μην έχει καμία συμμετοχή μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής του! Όταν έφτασε η χειμερινή μεταγραφική περίοδος της φετινής σεζόν, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων και διέκοψαν τη συνεργασία τους, με αποτέλεσμα ο Ζοάο Περέιρα να μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει σε ομάδα της επιλογής του την καριέρα του. Από το «Μεστάγια» έφυγε σαν φίλος, ενώ στην ανακοίνωσή του, ο ισπανικός σύλλογος εξήρε την επαγγελματική συμπεριφορά του 31χρονου άσου, που δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα ακόμα κι όταν έβλεπε ότι πλέον δεν είχε μέλλον στη Βαλένθια.

Ενδιαφέρθηκε και η Άρσεναλ τον χειμώνα

Στο άκουσμα πως δεν υπολογίζεται καθόλου στη Βαλένθια και την επιθυμία των διοικούντων τις «νυχτερίδες» να του δώσουν την ευκαιρία να πάρει αλλού συμμετοχές στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η Άρσεναλ ενεργοποιήθηκε και φερόταν να έχει εξετάσει την περίπτωση του διεθνή δεξιού μπακ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Αρσέν Βενγκέρ ήθελε ν' ασχοληθεί με την περίπτωση του Πορτογάλου, όμως τελικά αποκτήθηκε ο Γκαμπριέλ Παουλίστα, ενώ με την εκπληκτική σεζόν που έκανε και ο Έκτορ Μπεγερίν (που έχει αφήσει τον Ντεμπισί στον πάγκο) αποφασίστηκε να μη γίνει κίνηση για τον Περέιρα.

Πρόκληση η Bundesliga και η επιβίωση, αλλά...

Το Αννόβερο ήταν η ομάδα που πρόσφερε συμβόλαιο λίγων μηνών στον Ζοαάο Περέιρα, ευελπιστώντας πως θα έπαιρνε σημαντική βοήθεια από τον έμπειρο μπακ στην προσπάθεια που κάνει η γερμανική ομάδα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική να κρατηθεί στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν ενθουσιασμένοι που ο 31χρονος άσος επέλεξε να εμπλακεί σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση που θα κριθεί στο... νήμα, όμως, ουδέποτε είδαν τον ποδοσφαιριστή που θα ήθελαν μέσα στο γήπεδο και οι μόλις πέντε συμμετοχές του στη Bundesliga, στο δεύτερο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχουν κάνει δεδομένη την αποχώρηση του Περέιρα από το Αννόβερο. Δεν βρήκε τα πατήματά του, δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και η σεζόν θα ολοκληρωθεί πολύ άσχημα για τον ίδιο που πλέον ψάχνει το επόμενο, καλό και σταθερό βήμα για να επανέλθει στο προσκήνιο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα