Αυτός είναι ο Ντάνι που θέλει ο Ολυμπιακός (pics+vids)

Αυτός είναι ο Ντάνι που θέλει ο Ολυμπιακός (pics+vids)

bet365

To gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ντάνι που έχει γράψει ιστορία με τη Ζενίτ και φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό ενόψει καλοκαιριού.

Ο 31χρονος Πορτογάλος εξτρέμ μένει ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν και ετοιμάζεται για την επόμενη σελίδα της ποδοσφαιρικής του ιστορίας που «απογειώθηκε» από το 2008, όταν και μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη.

Πριν από 11 χρόνια πήρε γεύση από Ελλάδα, «έφτιαξε» όνομα σε Σπόρτινγκ και Ντιναμό Μόσχας, πήρε ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην πρώτη του χρονιά στη Ζενίτ, ενώ πλέον λογίζεται ηγέτης, φορώντας και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

Μπορεί η Ζενίτ να μην επωηφεληθεί καθόλου οικονομικά από την αποχώρησή του έχοντας διαθέσει 30 εκατ.για να τον κάνει δικό της, όμως, όσα της πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια, έχουν κάνει την απόσβεση...

Στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πίσω στο 2004, ο 21χρονος, τότε, Ντάνι, είχε έρθει στη χώρα μας με την ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας για τους Αγώνες της Αθήνας! Οι Ίβηρες, δεν πέτυχαν τίποτα στο τουρνουά τερματίζοντας τελευταίοι στον όμιλό τους όπου και αντιμετώπισαν τις Κόστα Ρίκα, Ιράκ και Μαρόκο, όμως ο νυν μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού πήρε μια πρώτη... γεύση από την χώρα μας, με την Πορτογαλία να παίζει στο Παμπελοποννησιακό και το Παγκρήτιο.

Στα 30 εκατ. η μεταγραφή του στη Ζενίτ

Κάνοντας συνεχώς βήματα μπροστά, κυρίως με τις Σπόρτινγκ και Ντιναμό Μόσχας από το 2004 μέχρι και το 2008, ο Ντάνι έφτιαξε το όνομά του και έφτασε πριν από εφτά χρόνια να πάρει μεταγραφή στη Ζενίτ, έναντι 30 εκατ.ευρώ! Το ποσό ήταν το μεγαλύτερο που είχε διαθέσει ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή οποιαδήποτε ρωσική ομάδα για μεταγραφή, ενώ η Ντιναμό Μόσχας ασφαλώς και βγήκε απόλυτα κερδισμένη από τη στιγμή που τον είχε κάνει δικό της έναντι μόλις 8 εκατομμυρίων! Η εξέλιξή του και τα όσα έχει πετύχει στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μέχρι και σήμερα, έχουν πιάσει τόπο και με το παραπάνω, όμως τον χάνει φέτος δίχως να πάρει απολύτως τίποτα, αφού ολοκληρώνεται η συνεργασία τους...

Η κόντρα με τους οπαδούς της Ντιναμό

Από την ημέρα που αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στη Ζενίτ, ο Ντάνι έγινε εχθρός για τους οπαδούς της Ντιναμό Μόσχας που δεν τον συγχώρησαν ποτέ και φρόντιζαν κάθε φορά που αντιμετώπιζαν την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, να του το δείχνουν. Λίγο πιο πάνω από τον δεξιό του καρπό, ένα τατουάζ μοιάζει πολύ με το έμβλημα της Ντιναμό, κάτι για το οποίο ο ίδιος έχει ισχυριστεί πως δεν ισχύει και είναι απλά κάτι που απλά δείχνει να του μοιάζει. Έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς στη Ζενίτ ουδείς δίνει σημασία στο τατουάζ, αφού πλέον θεωρείται θρύλος της Ζενίτ, ενώ οι οπαδοί της Ντιναμό όποτε τον συναντήσουν και τον... πετύχουν, του πετούν αντικείμενα και ετοιμάζουν συνθήματα εις βάρος τους...

Ντεμπούτο, γκολ και Σούπερ Καπ!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ζενίτ, πανηγύρισε και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ντάνι, με κούρσα από αριστερά και δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ρώσους απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Βίντιτς να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 73'.

Η ρήξη χιαστών και το χαμένο Euro

Το 2012, ήταν η χειρότερη χρονιά του Ντάνι. Τον Φεβρουάριο, αναγκάζεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών, με αποτέλεσμα να χάσει και το Euro 2012 που διεξήχθη σε Πολωνία και Ουκρανία. Η εκτίμηση των γιατρών έκανε λόγο για απουσία οχτώ μηνών από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και το «come – back» του έγινε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη, πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του (13 γκολ), όταν πλέον έκανε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να τον βάλουν στο μάτι μέσα στο 2013.

Ο ρόλος του Βίλας – Μπόας

Με τον συμπατριώτη του στην τεχνική ηγεσία της Ζενίτ, Αντρέ Βίλας – Μπόας από το 2014 και μετά, ο Ντάνι φαίνεται ότι απολαμβάνει ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο. Φανερώνεται στην πράξη το σκεπτικό πως ένας ποδοσφαιριστής είναι ευτυχισμένος στο χορτάρι όταν ξέρει ότι ο άνθρωπος που κρατάει το «τιμόνι» της ομάδας τον καταλαβαίνει απόλυτα και κάπως έτσι είναι και η σχέση των δύο Πορτογάλων. Ο 31χρονος εξτρέμ θεωρεί δικό του άνθρωπο τον Βίλας – Μπόας και οι ηγετικές του

Οι 200 συμμετοχές με τη Ζενίτ

Σε κάθε αναφορά στον Ντάνι, όπου κι αν διαβάσεις για εκείνον στον Τύπο του εξωτερικού, θα τονίζεται ότι είναι από τους αρχηγούς που θα ήθελε να έχει μια ομάδα και η φυσιογνωμία του κάνει τη διαφορά στον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης μαζί με τους Χουλκ και Γκαράι. Στις αρχές του περασμένου Απριλίου, ο Ντάνι συμπλήρωσε και 200 συμμετοχές με τη φανέλα της Ζενίτ, στο παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Τουρκία και οι... Άραβες

Με την αποχώρησή του από τη Ζενίτ να είναι δεδομένη από τη στιγμή που δεν συμφώνησε ποτέ για νέο συμβόλαιο με τον ρωσικό σύλλογο, Τούρκοι και Άραβες στράφηκαν κατευθείαν πάνω του. Από τη γειτονική μας χώρα, οι Τραμπνζονσπόρ, Φενερμπαχτσέ και Μπεσίκτας αυτή τη στιγμή εμφανίζονται με τον τίτλο των «μνηστήρων» για τον Ντάνι, ενώ, από πλευράς Αραβικών Εμιράτων, η Αλ Αχλί φέρεται να τον έχει προσεγγίσει και να έχει κάνει και μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους του! Αυτές οι ομάδες, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και φυσικά επιβεβαιωθεί και αυτό που αφορά τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες θα έχουν ισχυρούς αντιπάλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα