Ο Μπέκαμ γίνεται 40 ετών

Ο Μπέκαμ γίνεται 40 ετών

bet365

O Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει γενέθλια και το gazzetta.gr θυμάται το γκολ κόντρα στην Εθνικής Ελλάδας που έχει «σημαδέψει» τον ίδιο και την «πλούσια» καριέρα του.

«Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου είναι το γκολ κόντρα στην Ελλάδα». Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις αναμνήσεις του Μπεκς (θετικές για εκείνον, αρνητικές για εμάς) και εμείς με αφορμή τα 40αστά γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ θυμόμαστε εκείνη την ημέρα.

Για μεγάλη νίκη πηγαίναμε, σε ισοπαλία καταλήξαμε. Αλλά με τι τρόπο... Μαγικό! Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέκαμ στις καθυστερήσεις δίνει στην Αγγλία το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και τα συναισθήματα ξεχειλίζουν.

Μέσα στο Ολντ Τράφορντ για 90+ λεπτά οι Άγγλοι πέρασαν δύσκολες στιγμές. Δύο φορές προηγήθηκε η αδιάφορη Ελλάδα, και οι Άγγλοι που δεν φημίζονται και για την υποστήριξη τους στην Εθνική τους ομάδα πέρασαν από την κόλαση στον παράδεισο... του «Μπεκς». «Η Αγγλία είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μόνο αυτό ακουγόταν στο γήπεδο» θυμάται ο Άγγλος σταρ.

Με κορυφαίους τους Γιώργο Καραγκούνη και Αγγελο Χαριστέα -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος υστέρησε- η εθνική μπήκε στον αγώνα δυναμικά και έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να κάνει πράξη τα λόγια του Γερμανού ομοσπονδιακού «Αν πρέπει να πεθάνουμε να πεθάνουμε σαν ήρωες». Ήταν και η πρώτη φορά που η εθνική Ελλάδος άρχισε να δείχνει στοιχεία της φιλοσοφίας του Γερμανού.

Έτσι και έγινε. Ακόμα και όταν η εστία του εκπληκτικού Νικοπολίδη «βομβαρδίζονταν», οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν χαρακτήρα, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης συνέδεσε την επανεμφάνισή του με την φανέλα της εθνικής, όχι μόνο με ένα τέρμα αλλά και με μια πολύ καλή εμφάνιση, καθώς έκανε άνω-κάτω ολόκληρη την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν λοιπόν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36, με μακρινό σουτ γράφοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ του α ημιχρόνου, με τρεις ακόμα μεγάλες ελληνικές ευκαιρίες. Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Άγγλους να πολιορκούν την περιοχή της Ελλάδας. Ο Νικοπολίδης «κράτησε», όμως ο Σέρογχαμ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έπειτα από την αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε φάουλ του Μπέκαμ και ισοφάρισε στο 67, ένα λεπτό μετά την μεγάλη ευκαιρία του Γιώργου Καραγκούνη.

Ούτε όμως και αυτό εμπόδισε την εθνική από το να «καρδιοχτυπήσει» τους αντιπάλους της. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέμης Νικολαΐδης με δεξιοτεχνία, άδειασε τη βρετανική άμυνα, κάνοντας το 2-1. Έτσι χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις, όπου ο Ντικ Γιολ ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος στα φάουλ έξω από την περιοχή.

Η τέταρτη προσπάθεια του Ντέιβιντ Μπέκαμ βρήκε δίχτυα στέλνοντας τους Άγγλους απ ευθείας στο Μουντιάλ. Η αγωνία στις κερκίδες δείχνει και το βάρος που κουβαλούσε ο Μπεκς. Το «αγαπάνε να τον μισούν» παίρνει νόημα και οι πάντα απαιτητικοί Άγγλοι παραδίνονται στην τεράστια χαρά της μεγάλης πρόκρισης.

Γκολ που εκτός από το αγαπημένο του Ντέιβιντ έγινε και το αγαπημένο ολόκληρης της Αγγλίας. Οι Άγγλοι φίλαθλοι το έχουν ψηφίσει το καλύτερο γκολ όλων των εποχών. Ο «άσος» της Έβερτον, Ρος Μπέρκλεϊ έχει δηλώσει:«Αυτή ήταν η πρώτη μου ανάμνηση από την Αγγλία, να βλέπω το γκολ που πέτυχε ο Μπέκαμ με την Ελλάδα. Ήταν σπουδαία στιγμή και το γιόρταζα στον καναπέ μου. Τότε κατάλαβα ότι ήθελα να παίξω για την Αγγλία».

Eλλάδα: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Φύσσας, Βόκολος, Νταμπίζας, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (56 Μπασινάς), Κασάπης, Καραγκούνης, Χαριστέας (73 Λάκης), Νικολαΐδης (85 Μαχλάς).

Αγγλία: Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ Ασλεϊ Κόουλ, Φέρντιναντ, Κίον, Μπέκαμ. Τζέραρντ, Σκόουλς,Μπάρμπι ( 46 Αντι Κοόουλ), Χέσκεϊ, Φάουλερ (67 Σέριγχαμ)

 

Τελευταία Νέα