Τα συν και τα πλην της αποχώρησης Σίλντενφελντ

Τα συν και τα πλην της αποχώρησης Σίλντενφελντ

Νίκος Ρόλλας
Τα συν και τα πλην της αποχώρησης Σίλντενφελντ

bet365

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ετοιμάζει... βαλίτσες για Κροατία και το Gazzetta.gr «ζυγίζει» τα θετικά και τα αρνητικά της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό.

Την Τρίτη το βράδυ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που ανάγκασε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να προσθέσουν ακόμη μία μεταγραφή στον καλοκαιρινό τους σχεδιασμό. Και μάλιστα όχι για συμπλήρωμα σε κάποια θέση, αλλά για βασικό παρτενέρ του Στάθη Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας...

Μία εξέλιξη που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, τα οποία το Gazzetta.gr επιχειρεί να τα βάλει στην ζυγαριά, προκειμένου να βγάλει ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν η αποχώρηση του «Σίφο» δημιουργεί πρόβλημα στο «τριφύλλι» ή μπορεί να ανεβάσει την ποιότητα και την απόδοση της οπισθοφυλακής του «τριφυλλιού».

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
* Αποτελώντας μέλος του Παναθηναϊκού εδώ και δύο χρόνια, είχε πλέον προσαρμοστεί όχι μόνο στα ελληνικά δεδομένα (έχοντας τρεις σερί χρονιές στην χώρα μας), αλλά και σε αυτά του συλλόγου. Ο παίκτης που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής, κάτι που οι «πράσινοι» δεν θα έχουν το καλοκαίρι στα προκριματικά.

*Η απόδοσή του από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Στάθης Ταυλαρίδης ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς οι δυο τους έδειξαν να έχουν εξαιρετική χημεία. Ο αντικαταστάτης του «Σίφο» θα καταφέρει να «δέσει» το ίδιο με τον έμπειρο αμυντικό;

* Ήταν από τους παίκτες που, ανεξαρτήτως απόδοσης κατά την διάρκεια των αγώνων, είχε απολύτως επαγγελματική συμπεριφορά. Ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα με κάτι που έκανε ή είπε, βοηθώντας ως πιο έμπειρος και με περισσότερες παραστάσεις την διατήρηση του εξαιρετικού κλίματος στα αποδυτήρια.

*Είναι ένας διεθνής παίκτης σε μία σοβαρή ποδοσφαιρικά Εθνική ομάδα, όπως είναι αυτή της Κροατίας. Κάτι που ανέβαζε το πρεστίζ του Παναθηναϊκού, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι όταν και συμπεριελήφθη στην 23άδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας (έστω και αν εκείνη την περίοδο τα δικαιώματά του άνηκαν στην Ντιναμό Μόσχας).

ΘΕΤΙΚΑ
* Μπορεί με τη άφιξη του Στάθη Ταυλαρίδη, η απόδοσή του να ανέβηκε, ωστόσο με εξαίρεση το δίμηνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, η συνολική παρουσία στον Παναθηναϊκό δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. ΟΚ, υπάρχει η δικαιολογία των συνεχόμενων αλλαγών των παρτενέρ του, αλλά και πάλι δεν αποτελεί την μοναδική αιτία για τα «σκαμπανεβάσματά» του.

*Ο Παναθηναϊκός του έδινε 375.000 εγγυημένο συμβόλαιο συν ακόμη 100.000 αν έπιανε το 50% των συμμετοχών. Από τη στιγμή που προοριζόταν για βασικός, αν δεν προέκυπτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, η λογική λέει οτι θα έπαιρνε σίγουρα 475.000, οι οποίες μαζί με κάποια εύκολα μπόνους επίτευξης στόχων μπορεί να έφταναν τις 500.000. Με αυτό το ποσό και με την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία, οι «πράσινοι» σίγουρα μπορούν να βρουν εναλλακτικές με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον «Σίφο».

*Η αποχώρησή του θα γλιτώσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκό από έναν «πονοκέφαλο» που κάνει την εμφάνισή του σε κάθε μεταγραφική περίοδο, καθώς συχνά πυκνά έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια. Τον Ιανουάριο του 2014 ήταν το ενδιαφέρον από Κύπρο, το καλοκαίρι του 2014 το σίριαλ με την Ντιναμό, ενώ πριν από 4 μήνες υπήρχαν δημοσιεύματα οτι ο μάνατζέρ του ερχόταν στην Ελλάδα για να συζητήσει το «σπάσιμο» του δανεισμού του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η... πλάστιγγα δεν γέρνει ξεκάθαρα προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά. Από τη μία υπάρχει η σιγουριά του οτι ξέρεις τί έχεις και τί μπορείς να περιμένει από έναν ποδοσφαιριστή και από την άλλη η αισιοδοξία οτι με αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο. Δεδομένων των μεγαλύτερων απαιτήσεων όμως που θα υπάρχουν για τον Παναθηναϊκό τη νέα αγωνιστική περίοδο, η εξέλιξη αυτή ίσως βοηθήσει τους «πράσινους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα