Φιλίπ Ελάντερ: Ένας... γίγαντας για την άμυνα του Παναθηναϊκού (pics+vids)

Φιλίπ Ελάντερ: Ένας... γίγαντας για την άμυνα του Παναθηναϊκού (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Φιλίπ Ελάντερ: Ένας... γίγαντας για την άμυνα του Παναθηναϊκού (pics+vids)

bet365

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον ύψους 1.92, Φίλιπ Ελάντερ που είναι μεταξύ των μεταγραφικών στόχων του Παναθηναϊκού.

Όπως διαβάσατε πρώτα εδώ, ο Φίλιπ Ελάντερ βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει καλοκαιριού, προκειμένου να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Το Gazzetta.gr έψαξε και βρήκε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον ύψος 1,92 κεντρικό αμυντικό και σας παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα...

Τα πρώτα του βήματα: Ο Φίλιπ Βίκτορ Ελάντερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1993 στο Μάλμε της Σουηδίας. Ωστόσο πριν φτάσει στην μεγάλη ομάδα της πόλης, χρειάστηκε να κάνει το... αγροτικό του στην Κβαρνμπι στην οποία έμεινε μέχρι 12 ετών και στη συνέχεια στην Χούσιε, η οποία τον κράτησε στις ακαδημίες της για περίπου ενάμιση χρόνο. Μετά ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς το 2007 οι «μπλε» αναγνώρισαν το ταλέντο του και τον πήραν στις μικρές ομάδες του συλλόγου.

Το ντεμπούτο: Τέσσερα χρόνια μετά την ενσωμάτωσή του στην Μάλμε, ήρθε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Ήταν στις 19 Οκτωβρίου του 2011 όταν ο τραυματισμός του Ντάνιελ Άντονσον ανάγκασε τον Ρίκαρντ Νόρλινγκ να έδινε στον 18χρονο κεντρικό αμυντικό, την φανέλα του βασικού στο παιχνίδι κόντρα στην Ασιρίσκα. «Προσπαθούσα να σκεφτώ οτι ήταν ένα συνηθισμένο παιχνίδι», είπε μετά το τέλος του αγώνα που βρήκε την ομάδα του νικήτρια με 1-0 και συμπλήρωσε: «Νομίζω οτι είμαι έτοιμος να πάρω και άλλες ευκαιρίες. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου. Έκανα βέβαια κάποια λάθη, όμως αυτά ήταν αναμενόμενο στην πρώτη του εμφάνιση».

Το επαγγελματικό συμβόλαιο: «Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με το ταλέντο και τις αμυντικές του ικανότητες, σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του, τον Ιούλιο του 2012 κλήθηκε να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο, το οποίο ήταν διάρκειας 3,5 ετών. Κάτι που σημαίνει οτι λήγει στα τέλος της χρονιάς».


Τα βραβεία που δεν ήρθαν: Η κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου με την Μάλμε, της οποίας αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος, είχε ως αποτέλεσμα να θέσει υποψηφιότητα για δύο βραβεία. Το πρώτο ήταν για αυτό του καλύτερου αμυντικού του πρωταθλήματος, το οποίο τελικά πήρε ο Γιόχαν Λάρσον της Έλφσμπουργκ, ενώ το δεύτερο ήταν για τον ίδιο λόγο στο ετήσιο Σουηδικό Gala.

Η πρόταση της Γκενγκ: Τον Μάιο του 2014 άρχισαν για πρώτη φορά να... ηχούν στα αυτιά του οι σειρήνες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Βέλγιο, καθώς η Γκενγκ παρακολουθούσε την εξέλιξή του και χτύπησε την πόρτα της... Μάλμε. Ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς εκείνη την περίοδο η Σουηδική ομάδα είχε πουλήσει τον έτερο κεντρικό αμυντικό της, τον Πόντους Γιόχανσον στην Τορίνο, έναντι 1,7 εκατομμυρίων. Ο Ελάντερ πάντως, δεν χαλάστηκε ιδιαίτερα, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του: «Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στην Μάλμε και να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Όταν και αν έρθει η κατάλληλη στιγμή να φύγω, θα το δούμε. Καταλαβαίνω την κατάσταση που υπάρχει με την πώληση του Πόντους».

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και μετά τα παιχνίδια του Champions League, μπαίνει στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κριστιάν Καρεμπέ μιλώντας στον Σουηδικό Τύπο, λέγοντας: «Ο Φίλιπ Ελάντερ πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και ασφαλώς ενδιαφερόμαστε για αυτόν. Είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά δεν είμαι εγώ ο προπονητής».

Η κλήση του στην Εθνική: Μέχρι και τον Νοέμβριο, σε Εθνικό επίπεδο είχε φτάσει μέχρι την U-21 της Σουηδίας. Τότε όμως κλήθηκε στην πρώτη ομάδα για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, αλλά και το φιλικό με την Γαλλία που ακολούθησε χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής. Κάτι που έγινε και τον Μάριο κόντρα στην Μολδαβία, όταν κλήθηκε εσπευσμένα από την Σερβία που ήταν με τη Νέων, να αντικαταστήσει τον Μίκαελ Άντονσον που πριν από μερικά χρόνια είχε παίξει στον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα με την μέση: Μπορεί να έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια του εφετινού Champions League, ωστόσο δεν ήταν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση εξαιτίας ενός προβλήματος στην μέση που τον ταλαιπωρούσε. Κάτι που τον ανάγκασε στις αρχές του χρόνου να μείνει εκτός δράσης. «Αναγκάστηκα να καθίσω σπίτι και να βλέπω τα παιχνίδια από την τηλεόραση, γνωρίζοντας πως κανονικά θα έπρεπε να ήμουν στο γήπεδο και να αγωνίζομαι», είχε πει ο ίδιος, όμως πλέον δείχνει να το έχει ξεπεράσει και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η επέμβαση των 12,9 εκατομμυρίων: Στα προκριματικά του Champions League και συγκεκριμένα στα play off, η Μάλμε κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σάλτσμπουργκ, η οποία στο πρώτο ματς βρέθηκε να κερδίζει 2-0 στο 54'. Στο 77' ο Κέβιν Καμπλ των γηπεδούχων βρέθηκε φάτσα με το 3-0, αλλά η επέμβαση την τελευταία στιγμή του Ελάντερ που ερχόταν από πίσω του, έσωσε τους Σουηδούς που στο 90' κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. Στην ρεβάνς κέρδισαν 3-0, πήραν την πρόκριση, αλλά όλοι μιλούσαν για την επέμβασή του στο ματς της Αυστρίας, την οποία χαρακτήρισαν ως την «επέμβαση των 12,9 εκατομμυρίων». Όσα δηλαδή τα έσοδα της Μάλμε από την είσοδό της στους ομίλους.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του: Το βασικό του προσόν είναι η δύναμη στις εναέριες μονομαχίες, όπου πάντα έχει τον πρώτο λόγο, εκμεταλλευόμενος τα 192 εκατοστά του, από τα οποία βλέπει τον κόσμο. Βέβαια αυτό δεν του επιτρέπει να είναι γρήγορος στις επιστροφές του, κάτι όμως που το γνωρίζει και δεν... ανοίγεται πολύ. Για τα χρόνια του πάντως, όσοι παρακολουθούν την Μάλμε έχουν να λένε για την σιγουριά που βγάζει στο παιχνίδι του και την εμπιστοσύνη που εμπνέει με την παρουσία του.

Τα στατιστικά του: Συνολικά με την Μάλμε μετράει 86 συμμετοχές από το 2011 μέχρι και σήμερα. Στα 7324 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει πετύχει τρία γκολ, κόντρα στην Ασιρίσκα, στην Μπρομαποϊκάρνα και στην Ασιρίσκα, έχει μία ασίστ, ενώ έχει δει μόλις 8 κίτρινες κάρτες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα