Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού! (pic & vids)

Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού! (pic & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού! (pic & vids)
Ο Νίκος Παππάς θα μείνει “πράσινος” μέχρι το 2018 και έχει όλα όσα χρειάζονται για να ηγηθεί του “Τριφυλλιού”! Το gazzetta.gr σας θυμίζει τα φετινά ματς που ο Παππάς… καθάρισε για τον Παναθηναϊκό.

Έρχεται ανακοίνωση… έκπληξη! Κάπως έτσι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προϊδέασε τους φίλους της ομάδας για την επέκταση της συνεργασίας με τον Νίκο Παππά, ο οποίος θ’ αγωνίζεται για λογαριασμό των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Ο Νίκος Παππάς είναι Παναθηναϊκός και δεν το έχει κρύψει. «Είναι φοβερό το συναίσθημα να ακούς το όνομα σου να γίνεται σύνθημα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ και του αρέσει το καλό μπάσκετ», είχε δηλώσει ο διεθνής γκαρντ. Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Παππάς μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη των “πράσινων”.

Το έχει κάνει ξανά. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της Basket League τη σεζόν 2012-2013, όταν είχε πάρει από το… χέρι τον Πανιώνιο και τον είχε οδηγήσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος, ενώ και στις επιτυχίες των… μικρών Εθνικών εκείνος που έβγαινε μπροστά ήταν ο Παππάς. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τη γενιά των 90άρηδων, η οποία έχει αναλάβει τα ηνία στο ελληνικό μπάσκετ, ωστόσο ο 24χρονος γκαρντ δείχνει να έχει το leadership και μπορεί να ηγηθεί του Παναθηναϊκού.

ΠΗΡΕ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥ
Πέρυσι ήταν η πρώτη σεζόν του Παππά στον Παναθηναϊκό. Αν ρίξει κανείς μία γρήγορη ματιά στους αριθμούς του στην Ευρωλίγκα δεν θα ενθουσιαστεί. Μόλις 4.8 πόντοι κατά μέσο όρο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πήρε τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί φέτος. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Νίκος Παππάς όχι απλά παίρνει ευκαιρίες, αλλά σε πολλά ματς είναι κι εκείνος ου βγαίνει μπροστά και οδηγεί τους “πράσινους” στις νίκες! Συνολικά, μέτρησε 22 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και σε 20:20 λεπτά ανά αγώνα, έχει μέσο όρο 10.8 πόντους (38.7% στα τρίποντα), 2.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίτ και μόλις 1.4 λάθη. Μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες!

H… ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Ίσως το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού Παναθηναϊκού να είναι η αγωνιστική άνοδος του Νίκου Παππά. Στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο 24χρονος γκαρντ πραγματοποίησε η ηγετικές εμφανίσεις και παρά τον αποκλεισμό, οι φίλοι του “Τριφυλλιού” έχουν ένα λόγο να χαμογελούν κι αυτός είναι ο Παππάς! Στο Game 1 στη Μόσχα έβαλε 16 πόντους κι έστειλα μήνυμα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Αυτό παραδόθηκε στο Game 3 στο ΟΑΚΑ, όταν οι “πράσινοι” πανηγύρισαν τη νίκη, με τον διεθνή άσο να είναι… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ έχοντας 25 πόντους με 5/7 τρίποντα σε 30:33 συμμετοχής!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ
Όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης άφησε τον Ηρακλή για τον Παναθηναϊκό, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να φανταστούν τα όσα θ’ ακολουθήσουν. Ο “Μήτσος” έζησε ιστορικές στιγμές με το “Τριφύλλι” στο στήθος, ωστόσο αργά ή γρήγορα το -αγωνιστικό- κεφάλαιο του 3D στον Παναθηναϊκό θα ολοκληρωθεί. Έχει βρεθεί, όμως, ο νέος ηγέτης. Αυτός είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ακούει πιστά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Περνούν αρκετό χρόνο μαζί στα ταξίδια της ομάδας, κάνουν μαζί τις ασκήσεις στις προπονήσεις κι ο “Μήτσος” του μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος, προκειμένου να του… εμπιστευτεί τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, όταν ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του.

Ο ΗΓΕΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗ EUROLEAGUE: