Αυτός είναι ο Καρίγιο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids + pics)

Αυτός είναι ο Καρίγιο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids + pics)

Αυτός είναι ο Καρίγιο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids + pics)

bet365

O Ολυμπιακός φέρεται να θέλει τον Καρίγιο της Εστουδιάντες και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτης που... έσβησε τον Σαπάτα της Νάπολι και τι έχει προβλέψει γι αυτόν ο Χουάν Βερόν!

Τον Αύγουστο του 2013, ο τότε βασικός στράικερ της Εστουδιάντες Ντουβάν Σαπάτα αφήνει την Αργεντινή για να κάνει το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη, μέσω της Νάπολι. Ο Κολομβιανός όχι μόνο μετακομίζει στον ιταλικό Νότο αλλά καθιερώνεται και βρίσκει τη θέση του στην ομάδα του Μπενίτεθ.

Το κενό που αφήνει στους «φοιτητές» έρχεται να καλύψει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, ο Γουίδο Καρίγιο, ο οποίος γεννήθηκε στις 25/5 του 1991 στη Μαγδαλένα του Μπουένος Άιρες.

Ο σημερινός φερόμενος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού έκανε το ντεμπούτο του στο ματς με την Ουρακάν στις 21/5 του 2011. Μπήκε στο 61', όντας 19 ετών με το "17" στην πλάτη τη στιγμή που η ομάδα του ήταν ήδη 3-0 μπροστά στο σκορ.

Στις 7/8 του 2011 ξεκινάει βασικός στο ματς με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, τ ματς λήγει 0-0 με τον ίδιο να γίνεται αλλαγή στο 59' από τον Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο να βάζει στη θέση του τον Μάουρο Φερνάντες.

Το πρώτο του του γκολ έρχεται στο ματς με την Αρχεντίνος στις 18/9 του 2011, όπου το κοινό του «Estadio Ciudad de la Plata» πανηγυρίζει τη νίκη με 4-3. Η χρονιά 2011-2012 ολοκληρώνεται με τον ίδιο να έχει 21 συμμετοχές και δύο γκολ σε 598'.

Την επόμενη σεζόν ο χρόνος συμμετοχής του μεγαλώνει εμφανώς. Σε 28 ματς και 1.398' πετυχαίνει τέσσερα γκολ, υπό τις οδηγίες του Ντιέγο Κάνια.

Με τον Μαουρίτισο Πελεγκρίνο θα αρχίσει να νιώθει σημαντικός για την ομάδα του. Η σεζόν 2013-2014 είναι η πρώτη παραγωγική του. Σκοράρει σε 11 ματς και μοιράζει άλλες δύο ασίστ σε 37 αγώνες (2.838'). Ετσι έκανε τον κόσμο της ομάδας να ξεχάσει γρήγορα τον Σαπάτα.

Φέτος έχει σε όλες τις διοργανώσεις 15 γκολ και έξι ασίστ σε 36 ματς. Η εθνική δεν θα αργήσει να έρθει με τη... φόρα που έχει πάρει. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του εκτιμούν ότι στο Μουντιάλ του 2018 θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της «αλμπισελέστε».

Εχει ύψος 1.87', γεμίζει την αντίπαλη περιοχή δηλαδή και έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Περέιρα.

Σήμερα η αξία του, σύμφωνα με το transfermarkt, ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ, αποτελώντας το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της Εστουδιάντες. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ξέρει πολύ καλά τους ανθρώπους της ομάδας και ο ρόλος του μπορεί να είναι καταλυτικός, σε περίπτωση που οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας αποφασίσουν να τον «κυνηγήσουν». Πάντως, δεν αναμένεται να είναι εύκολος στόχος δεδομένου του ενδιαφέροντος ομάδων όπως η Μπενφίκα κι η Ντόρτμουντ.

Ο Καρίγιο με τη φανέλα της Social y Deportivo Unión y Fuerza, ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς κι ο παππούς του.
*​Ο Καρίγιο με τη φανέλα της Social y Deportivo Unión y Fuerza, ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς κι ο παππούς του.

Ο ισχυρός άντρας της ομάδας, Χουάν Βερόν το Φεβρουάριο που μας πέρασε προειδοποίησε τον κόσμο να απολαύσει τον Καρίγιο όσο προλαβαίνει γιατί δεν πρόκειται να μείνει για πολύ ακόμη στη Λα Πλάτα

«Ο Καρίγιο το απολαμβάνει και αν συνεχίσει έτσι είμαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει για πολύ.

Τον τελευταίο χρόνο έκανε μεγάλη πρόοδο. Αυτό δείχνει το πάθος του να μαθαίνει. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο που μπορείς να βρεις σε έναν νέο παίκτη».

Σε περίπτωση που αλλάξει ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας τον δαφνοστεφανομένο έφηβο αριστερά στο στήθος, θα αποτελέσει στοίχημα για τον ίδιο αν μπορεί να κάνει και τον Κώστα Μήτρογλου να... ξεχαστεί - σε περίπτωση που δεν μείνει κι αυτός στο Λιμάνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα