Αυτός είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού Μίκαελ Λανγκ (pics+vids)

Αυτός είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού Μίκαελ Λανγκ (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Αυτός είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού Μίκαελ Λανγκ (pics+vids)

bet365

To Gazzetta.gr αφού σας αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Μίκαελ Λανγκ, σας παρουσιάζει τώρα τον 24χρονο δεξιό μπακ της Γκρασχόπερς.

Μεταξύ των εκλεκτών του Παναθηναϊκού για την θέση του δεξιού μπακ ενόψει του καλοκαιριού είναι και ο Μίκαελ Λανγκ, όπως διαβάσατε πρώτοι εδώ... Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 24χρονο δεξιό μπακ της Γκρασχόπερς που ενδιαφέρει το «τριφύλλι»...

Στην τριάδα των πιο μικρών
Ο 24χρονος δεξιός μπακ, γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1991 και τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Σεντ Γκάλεν, η οποία ουσιαστικά τον ανέδειξε... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός οτι με γρήγορους ρυθμούς άρχισε να ανεβαίνει τα... σκαλιά των «πράσινων», σε τέτοιο σημείο που το ντεμπούτο του στην επαγγελματική ομάδα το έκανε σε ηλικία 16 ετών. Ήταν 24 Μαΐου του 2007 όταν μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Αράου και αυτομάτως έγινε ένας από τους τρεις νεαρότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ελβετίας.

Ο αγαπημένος της εξέδρας
Από εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα, ο Μίκαελ Λανγκ άρχισε να γίνεται το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Το δυναμικό του παιχνίδι, σε συνδυασμό με το γεγονός οτι πρόκειται για ένα «δημιούργημα» της Σεντ Γκάλεν, τον έκανε αρκετά δημοφιλή στους οπαδούς που τον λάτρευαν, ακόμη και όταν η ομάδα τους δεν βρισκόταν στην μεγάλη κατηγορία του Ελβετικού Πρωταθλήματος.

Υποβιβασμός και μεταγραφή
Ο νέος υποβιβασμός της Σεντ Γκάλεν το 2011, έφερε ανακατατάξεις στην ομάδα, η οποία αναγκάστηκε να πουλήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μίκαελ Λανγκ, ο οποίος μετακόμισε στην Γκρασχόπερς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι «ακρίδες» πλήρωσαν περίπου 300.000 για να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Άτυχος, αλλά όχι μοιραίος
Στην ομάδα της Ζυρίχης κέρδισε αμέσως την φανέλα βασικού, έχοντας γεμάτες συμμετοχές μέχρι και εφέτος. Μάλιστα στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην Γκρασχόπερς κατάφερε να κερδίσει και ένα Κύπελλο Ελβετίας, στο οποίο όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στην Βασιλεία, τον Μάιο του 2013, έληξε 1-1 και οι δύο ομάδες έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί, ο Λανγκ ήταν μεταξύ των παικτών που θα λάμβαναν μέρος στην «ρώσικη ρουλέτα» όμως η εκτέλεση του δεν ήταν εύστοχη. Ευτυχώς όμως δεν του στοίχισε, καθώς ούτε οι Φρέι και Μπομπαντίγια βρήκαν στόχο, από τους αντίπαλους.


Διεθνής από... κούνια
Πριν καν ακόμη κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Σεντ Γκάλεν, είχε χριστεί διεθνείς με την Under-16 της Ελβετίας, της οποίας φοράει το περιβραχιόνιο. Ανάλογο χρίσμα πήρε στην U-17, πριν συνεχίσει στην U-18, στην U-19, στην U-20 και στην U-21. Συνολικά στις μικρές Εθνικές είχε 64 συμμετοχές και 9 γκολ.

Όταν κέρδισε την «σελεσάο»
Η φυσική συνέχεια λοιπόν, ήταν να κληθεί και στην Εθνική Ανδρών της Ελβετίας. Κάτι που έγινε ενόψει του φιλικού με την Βραζιλία (14/8/2013), κόντρα στην οποία ο 24χρονος αμυντικός αγωνίστηκε για 28 λεπτά, αντιμετωπίζοντας τον Λούκας Μόουρα της Παρί Σεν Ζερμέν, τον Νεϊμάρ της Μπαρτσελόνα και τον Ζεάν της Φλουμινένσε. Μάλιστα το ντεμπούτο του κρίθηκε επιτυχημένο, καθώς η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 1-0.

Πρώτο γκολ και ύμνοι
Τον Νοέμβριο του 2013 εκτός από διεθνείς, χρίστηκε και σκόρερ στο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα στην Αλβανία. Στο παιχνίδι των Τιράνων, ξεκίνησε βασικός και στο 78ο λεπτό, με ένα αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους που τελικά κέρδισαν με 2-1. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, η αγγλική «Daily Mail» σε αφιέρωμα που έκανε για την ομάδα του Ότμαρ Χίτσβελντ τόνισε για τον 22χρονο τότε μπακ πως «έχει πολύ λαμπρό μέλλον»

Συνεχόμενο limit up
Οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του με την Σεντ Γκάλεν. Είναι χαρακτηριστικό πως το transfermarkt αποτιμά την αξία του σε 2 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο ποσό στον Παναθηναϊκό είναι στον Κάρλος Ζέκα.

Η αλλαγή του Λιχστάιντερ
Στην Εθνική Ελβετίας δεν είναι βασικό μέλος, καθώς η θέση του δεξιού μπακ είναι καπαρωμένη από τον Στεφάν Λιχστάινερ της Γιουβέντους. Άπαντες όμως αναγνωρίζουν πως όταν έρθει η ώρα, ο 31χρονος αμυντικός της Ιταλικής ομάδας να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Λανγκ θα τον αντικαταστήσει επάξια...

Και άλλοι στο κόλπο
Οι εμφανίσεις του στο Ελβετικό Πρωτάθλημα και η παρουσία του στην 23άδα της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού, όπως ήταν λογικό έστρεψαν πάνω του τα βλέμματα πολλών ομάδων, πόσω μάλλον από τη στιγμή που το καλοκαίρι το συμβόλαιό με την Γκρασχόπερς λήγει. Εκτός από τον Παναθηναϊκό λοιπόν, ενδιαφέρον έδειξαν και οι Γιούνγκ Μπόις, ωστόσο ο Λανγκ φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει, προκειμένου να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Του αρέσει η ζέστη
Αν το... φλερτ με τον Παναθηναϊκό καταλήξει σε γάμο, τότε ο διεθνής αμυντικός θα βρει αυτό που έψαχνε. Μία επαγγελματική στέγη με ζεστό κλίμα, καθώς παρά το γεγονός οτι είναι Ελβετός δεν του αρέσει και τόσο το κρύο. Για αυτό και όταν είχε ρωτηθεί το καλοκαίρι για τις υψηλές θερμοκρασίες στην Βραζιλία, είχε απαντήσει: «Μου αρέσει η ζέστη, παρά το γεγονός οτι στην προπόνηση ταλαιπωρείσαι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα