Αυτός είναι ο Ντανίλο που πήρε η Ρεάλ από την Πόρτο

Θοδωρής Βασίλης
Αυτός είναι ο Ντανίλο που πήρε η Ρεάλ από την Πόρτο

bet365

Ο Ντανίλο αφήνει την Πόρτο για την Ρεάλ το καλοκαίρι και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Βραζιλιάνου από τα βοσκοτόπια στην Μπίκας μέχρι το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1991 στην Μπίκας του Μίνας Τζεραις μιας πολιτείας της Βραζιλίας παραδοσιακά γνωστής για την εκτροφή βοοειδών και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Ντανίλο όμως μόνο με την εκτροφή βοοειδών δεν ασχολήθηκε αφού όπως κάθε Βραζιλιάνος που σέβεται τον εαυτό του τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 12 ετών μπαίνει στις ακαδημίες της Αμέρικα. Η εξέλιξή του ήταν τέτοια που σε ηλικία 18 ετών κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και συμμετέχει στο πρωτάθλημα Μινέιρο (της πολιτείας Μίνας Τζεραις) καθώς και στο εθνικό πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας.

Η Αμέρικα κατακτά το τίτλο και οι μεγάλοι της Βραζιλίας στρέφουν την προσοχή τους στον σύλλογο του Μπέλο Οριζόντε με τον Ντανίλο να κλέβει τις εντυπώσεις ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος. Άλλωστε η Αμέρικα είναι γνωστή για την ανάδειξη ταλέντων με τους Τοστάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Φρεντ να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον σύλλογο.

Μετά από 37 εμφανίσεις και 4 γκολ το Μάιο του 2010 η Σάντος καταφέρνει και τον κάνει δικό της. Η μεταγραφή του στην Σάντος έρχεται στην καλύτερη στιγμή. Η αγαπημένη ομάδα του Πελέ βρίσκεται στα καλύτερα της έχοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Γκάνζο, κι Ελάνο και προπονητή τον Μαουρίσι Ραμάλιο.

Με την Σάντος κατακτά σχεδόν τα πάντα (πρωτάθλημα Παουλίστα, Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ φτάνει και στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων). Ο ίδιος από την αρχή καπαρώνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας κι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ψάχνουν την περίπτωσή του.

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2012 η Πόρτο ανακοινώνει την απόκτησή του έναντι του ποσού των 13 εκατ. ευρώ βάζοντας ρήτρα 50 εκατ. ευρώ. Η μετάβαση στην Ευρώπη δεν ήταν εύκολη και στην αρχή ο Ντανίλο ξεκίνησε από τον πάγκο πίσω από τον Σαπουνάρου. Ο Βίτορ Περέιρα όμως γρήγορα ξεχώρισε το ταλέντο του και άμεσα του έδωσε θέση βασικού στην ομάδα και μαζί με τον συμπατριώτη του Άλεξ Σάντρο κλειδώνουν τα δύο άκρα των «δράκων».

Χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερος, βασικός και αναντικατάστατος στην Πόρτο φτάνοντας μάλιστα να φορέσει και το περιβραχόνιο του αρχηγού. Η αναβάθμιση έρχεται και στην εθνική Βραζιλίας με τον Ντούνγκα να ξεκινάει ανανέωση μετά την αποτυχία του Μουντιάλ. Ο Μαϊκόν πλέον βρίσκεται στην δύση της καριέρας του και η σελεσάο έχει μείνει μόνο με τον Ντάνιελ Άλβες. Ο Ντούνγκα δίνει ευκαιρία στον 24χρονο άσο και ο ίδιος τον δικαιώνει.

Η μεγάλη επιβράβευση για την εξέλιξή του δεν είχε έρθει ακόμα και μία ημέρα πριν την πρωταπριλιά ακούει το καλύτερη είδηση που δεν είναι ψέμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε με την Πόρτο για την απόκτησή του και το καλοκαίρι θα συμπαίκτης των Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ. Πλέον έχει φτάσει στο Έβερεστ της ποδοσφαιρικής του καριέρας και το επόμενο στοίχημα είναι να δείξει ότι η πορεία του μόνο τυχαία δεν ήταν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα