Ποιος δεν θα ήθελε τον Σιμεόνε στην ομάδα του; (vid + pics)

Ποιος δεν θα ήθελε τον Σιμεόνε στην ομάδα του; (vid + pics)

Ποιος δεν θα ήθελε τον Σιμεόνε στην ομάδα του; (vid + pics)

bet365

Ο Σιμεόνε ανανέωσε το συμβόλαιο με την Ατλέτικο ως το 2020 και το gazzetta.gr αναφέρει τους 20 λόγους που ο καθένας θα τον ήθελε στην ομάδα του!

«Μα που να πάω, που σ' αγαπώ τόσο πολύ...», από το στόμα του Θέμη Αδαμαντίδη στ' αυτιά του «Τσόλο Σιμεόνε» οι στίχοι του Ιωσήφ Σαρασίδη.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ανανέωση της συνεργασίας του Αργεντινού με τους «κολτσονέρος» μέχρι το 2020, δίνοντας συνέχεια στην άκρως επιτυχημένη συνταγή που ξεκίνησε να... μαγειρεύεται το 2011.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει 20 λόγους που θα ήθελες και εσύ στην ομάδα του τον Σιμεόνε. Οκ, θέλε. Αυτός στην Ατλέτικο είναι και θα είναι. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρει!

1. Παρόλο που η ομάδα σου είχε κατακτήσει Europa League και θα έλεγες «τι θα γίνει τώρα που θα φεύγει ο Κίκε Φλόρες;», ο Σιμεόνε θα ερχόταν στην ομάδα σου κάνοντας σε να πεις «γιατί χάθηκαν έξι μήνες με Μανθάνο;».

2. Στους πρώτους μήνες, ως προπονητής, της ομάδας σου θα σήκωνε(ς) το πρώτο τρόπαιό του/σου. Το έκανε με την κατάκτηση του Europa League κόντρα στην Μπιλμπάο.

2. Θα συνεχίσει να... μεγαλώνει η ομάδα σου, στο παγκόσμιο στερέωμα. Μη ξεχνάς ότι τον Αύγουστο του 2012 κατακτά και το Super Cup Ευρώπης, επικρατώντας 4-1 την Τσέλσι στο Μονακό.

3. Στις 17/5 του 2013 θα φωτιζόταν η Μαδρίτη και δεν θα ήταν για την Ρεάλ. Και το Κύπελλο δικό σου. Θες κι άλλα; Θα τα έχεις, με τον «Τσόλο» το τιμόνι.

4. Η ομάδα σου θα πάρει την καλύτερή της θέση ύστερα από πολλά - πολλά χρόνια. Η Ατλέτικο, πάντως, κατάφερε τη σεζόν 2012-2013 να τερματίσει τρίτη - καλύτερη θέση από το 1996.

5. «Τσόλο» ξεκόλλα, τα έχεις... σπάσει όλα. Τα ρεκόρ. Χάνεις το Super Cup από την Μπαρτσελόνα αλλά έχεις τα άντερα και κάνεις 8 νίκες σερί. Όχι, αυτό δεν το είχε πετύχει ΠΟΤΕ στο παρελθόν η Ατλέτικο.

6. Ναι, δεν το ξεχάσαμε! Στο παραπάνω σερί, σημαντικότερη νίκη ήταν το 0-1 επί της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Συνεχίζεις έτσι να... μικραίνεις τη συμπολίτισσά σου. Ως Ελληνας, θα κοιμάσαι πιο... ελαφριά. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν θα είναι πλέον ο μόνος τεχνικός της Ατλέτικο που πανηγύρισε νίκη εκεί μέσα από το 1999 και μετά.

7. Επιτέλους! Θα σηκώσεις και πρωτάθλημα. Αυτός, ο μάγκας από την Αργεντινή το πήρε με την Ατλέτικο ως παίκτης τη σεζόν 1995-1996, θα το κάνει και τη σεζόν 2013-2014 (η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου).

8. Θα νικήσεις τον Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League. Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει τον Πορτογάλο να γκρινιάζει στη συνέντευξη Τύπου κι η αιτία να είναι ο προπονητής κι η ομάδα σου.

9. Θα πας στον τελικό Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Παραλίγο να το σηκώσεις. Η Ρεάλ κατακτά το decima, εσύ την αναγνώριση του κόσμου.

10. Ο Βαράν θα κλοτσήσει την μπάλα πάνω στον προπονητή σου. Αυτός θα τα... πάρει και θα κάνει μαρς, γεμάτος νεύρα. Αργότερα, θα αναγνωρίσει το λάθος του, τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να «φορτώσει».

11. Τέλος πάντων, για να μη... κρεμάμε με το πόσες κούπες θα σηκώσεις με αυτόν τον τύπο να κάνει κουμάντο, μάθε ότι σύνολο έχει κατακτήσει έξι τρόπαια από το 2001 μέχρι σήμερα.

Πάμε σε πιο... προσωπικά πράγματα.

12. Όταν θα πουληθεί το μεγαλύτερο περιουσιακό σου στοιχείο (Ο Ντιέγκο Κόστα στην προκειμένη), δεν θα τα... βάψεις μαύρα. Αυτός θα βγει να σε στηρίξει δηλώνοντας: «Ο Αγουέρο έφυγε και πολύ τρόμαξαν, ο Φαλκάο έφτασε και κέρδισε ό,τι κέρδισε. Τότε ο Φαλκάο έφυγε και φαινόταν ότι η ομάδα δεν μπορούσε να βελτιωθεί. Ο Κόστα έφτασε και συνέχισε να μεγαλώνει. Η Ατλέτικο πάντα χειρίζεται την κάθε αλλαγή πολύ καλά».

13. Όταν οι φήμες θα θέλουν τον Αργεντινό να είναι στο στόχαστρο διάφορων ομάδων της Ευρώπης, εκείνος θα βγει και θα σε καθησυχάσει λέγοντας ανοιχτά: «Είμαι χαρούμενος στην Ατλέτικο που αγαπώ».

14. Μετά την κατάκτηση του Supercopa αντί να βγάζει φωτογραφίες ο ίδιος κάθεται και αποθεώνει τον κόσμο της ομάδας σου. Αυτός είναι ο «Τσόλο».

Diego Simeone Head coach Diego Simeone of Club Atletico de Madrid celebrates recording fans after his team beat Real Madrid 1-0 (1-1) on aggrigate to win the Spanish Supercopa at Vicente Caldron stadium on August 22, 2014 in Madrid, Spain.

15. Έδειξε ότι πίσω από τον... ατσάλινο χαρακτήρα του κρύβεται μια ευαίσθητη ψυχή. Στην παρουσίαση της δημιουργίας των λογαριασμών του στα social media, είδε τους τρεις γιους του να του μιλάνε από την Αργεντινή και εκείνος δάκρυσε! Ποιος δεν θα ήθελε ο «καπετάνιος» του να είναι πάνω απ' όλα άνθρωπος.

16. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει πως να παίρνει από τους παίκτες του το 101% τους. Δεν είναι τυχαίο που o Τουράν είχε δηλώσει «αν μας πει να πέσουμε στο γκρεμό θα το κάνουμε».

17. Θα παραδίδει μαθήματα ζωής. «Γνωρίζουμε ότι αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος δουλειά. Αλλά χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση αυτοί οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τις αποδείξεις και τις αφορμές στους ανθρώπους να πουν: Ναι μπορούμε. Δεν είναι τα πάντα τα χρήματα. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με λιγότερα χρήματα», δηλώσεις που έκαναν όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

18. Θα φέρει στην ομάδα σου τον... ψυχάκια Χερμάν Μπούργκος. Ο πιστός βοηθός του ταιριάζει απόλυτα με τον «Τσόλο». Υπερασπίζεται την ομάδα του με κάθε τρόπο. Ποιος θα ξεχάσει το πέσιμο που έκανε σε διαιτητή και Ρονάλντο πριν έναν χρόνο στο ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ. «Σήκω πάνω γ@...ε», φώναξε στον Πορτογάλο!

19. Εδωσε στην πρώην του 20.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για το διαζύγιό τους. Εκείνη, σύμφωνα με φήμες, επένδυσε ένα μέρος του ποσού για να κάνει προσθετική στήθους. Εκείνος, παρέμεινε κουλ και σύμφωνα με όσα γράφονται απολαμβάνει αλλού τον έρωτα. Προπονητάρα, κύριος και... εραστής. Θα σου κοσμεί τις εξέδρες του γηπέδου με όμορφες παρουσίες.

20. Ότι είναι ένας τύπος που... σκέφτεται με την καρδιά φαίνεται και από το γεγονός ότι το μέλλον του δεν το ψάχνει στα λεφτά, αλλά εκεί που μπορεί να εξωτερικεύει το πάθος του αμέριμνος.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα