Λιονέλ Μέσι vs. Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λιονέλ Μέσι vs. Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τις επιδόσεις των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στο χθεσινοβραδινό clasico. Ποιον ανέδειξε νικητή η προσωπική τους κόντρα...

Στο clasico του «Καμπ Νόου» περισσότερο έλαμψε το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό, παρά η μονομαχία των δύο αιώνιων «εχθρών». Ήθελαν μεν και οι δύο να βάλουν το βάλουν το χεράκι τους για τη νίκη, όμως δεν μπορεί να πει κάποιος ότι το ντέρμπι κινήθηκε γύρω από αυτούς τους δύο.

Αν έπρεπε να βγάλουμε έναν νικητή, άσχετα από το αποτέλεσμα και βάσει μονάχα της εικόνας τους, οι «πινελιές» του Λιονέλ Μέσι στο πρώτο ημίχρονο και η εύνοια του Αργεντινού από τον τρόπο που αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο μέρος, αφήνουν λίγο πιο πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο που χρίστηκε σκόρερ.

Και εξηγούμε...

Λιονέλ Μέσι:

Ξεκίνησε το ματς στη δεξιά πτέρυγα φέρνοντας κυρίως τη μπάλα στο αριστερό του πόδι για να μοιράσει τη μπάλα ή να αλλάξει το παιχνίδι, ενώ προς το φινάλε κινήθηκε πιο κεντρικά, πίσω από τους Νεϊμάρ και Σουάρες. Με την έναρξη του παιχνιδιού έχει μεταφέρει την επίθεση της Μπαρτσελόνα στ' αριστερά, με τον Άλμπα και στη συνέχεια της φάσης ο Ινιέστα να πατάει περιοχή όμως το γύρισμά του να βρίσκει στον Ίσκο και όχι σε πόδια κάποιου παίκτη των «μπλαουγκράνα». Κάνει την ασίστ από τη στημένη φάση στον Ματιέ για το 1-0 με την κεφαλιά του Γάλλου στο 19ο λεπτό και κάπου εκεί αρχίζει να χάνεται και ο Κριστιάνο να βγαίνει στην επιφάνεια.

Στην επανάληψη, αρχίζει και πάλι δεξιά. Όσο, όμως, περνούν τα λεπτά και η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει το δεύτερο γκολ με τον Σουάρες, αποκτά άνεση η ομάδα και ο Λουίς Ενρίκε του δίνει εντολή να παίξει πλέον πιο ελεύθερα, να δοκιμάσει να κάνει τις γνωστές διαγώνιες κούρσες του και να φτάσει στην περιοχή, πράγμα που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Η αλλαγή αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Αργεντινός είχε ένα εξαιρετικό σουτ με φάλτσο που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ικέρ Κασίγιας, ενώ λίγο έλειψε να προσθέσει ακόμα μια ασίστ στην εμφάνισή του, όταν έβγαλε μόνο από δεξιά τον Νεϊμάρ σε γρήγορη επίθεση, όμως ο Βραζιλιάνος αστόχησε. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς η Μπαρτσελόνα, επέτρεψε στον Μέσι να πάρει περισσότερες προσπάθειες στην επανάληψη, να δείξει πως είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η εμφάνισή του έδειξε να έχει μεγαλύτερη ουσία από αυτή του Πορτογάλου.

Κριστιάνο Ρονάλντο:

Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου». Είχε συμπαραστάτες τους Μαρσέλο και Ίσκο,όντας στην αριστερή πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης και στο 12ο λεπτό από ωραίο γέμισμα του Μπενζεμά, με τον «CR7» να φτάνει στη μπάλα και να προσπαθεί να τη στείλει με μονοκόματο σουτ στα δίχτυα του Μπράβο, για να δει τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31ο λεπτό σκοράρει με προβολή τρέχοντας ταχύτατα στη μπάλα για να προλάβει την όμορφη τακουνιά του Μπενζεμά μέσα στην περιοχή, ενώ η φάση έχει ξεκινήσει από τον Μόντριτς που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μέχρι να... ξεμείνει από δυνάμεις χάνοντας το κέντρο, ήταν αρκετά καλός. Τα... «Calma – calma» που κάνει ο Κριστιάνο στον κόσμο της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζοντας την ισοφάριση, δεν του βγήκαν σε καλό.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έχει το «θέατρο» με την πτώση δίχως να τον αγγίξει καν ο Πικέ, εκφράζοντας και παράπονα για τη χαζομάρα που του απέφερε την κίτρινη κάρτα, εξαπέλυσε έναν δεξί «κεραυνό» που ο Μπράβο απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα σε πολύ δύσκολη φάση για εκείνον και κάπως έτσι αρχίζει σιγά – σιγά να χάνεται από τα «φώτα» του ντέρμπι ο Πορτογάλος, για να φανεί ουσιαστικά μονάχα σε μια στιγμή εκνευρισμού στην επανάληψη. Έχοντας δεχθεί σκληρό μαρκάρισμα από τον Μασεράνο, φαίνεται να υψώνει τα πόδια για να χτυπήσει τον Αργεντινό στην κοιλιά! Αυτός πέφτει στο έδαφος, ο Ρονάλντο ισχυρίζεται ότι προσποιείται και απορεί με την αντίδρασή του, αλλά δεν τιμωρείται από τον διαιτητή. Οι δύο παίκτες έδωσαν εξηγήσεις αν και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν συνέχισαν την κόντρα τους στο τετ-α-τετ που είχαν και όσο «έπεφτε» η Ρεάλ, έπαιρνε μαζί της και τον Κριστιάνο...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα