Οι κόκκινες του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics+vids)

Οι κόκκινες του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι κόκκινες του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις «μαύρες» στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να μετράει πλέον εννέα αποβολές στην καριέρα του!

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και του 2014, κλώτσησε τον Εντιμάρ της Κόρδοβα για να αποβληθεί στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης του Σαββάτου για την 20η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ήταν η 9η φορά που έχει αντικρίσει το κόκκινο χρώμα της κάρτας του διαιτητή και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει όλες τις φορές που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν... ήταν και τόσο καλό παιδί.

Η πρώτη του φορά ήταν στις 15 Μαΐου του 2004, σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα, με την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επικρατεί με σκορ 2-0 εκτός έδρας. Μια κίτρινη για «βουτιά» κι άλλη μια για καθυστέρηση αφού πέταξε τη μπάλα μακριά, οδήγησαν τον Πορτογάλο στο... ντους των αποδυτηρίων.

Η επόμενη αποβολή του, ήρθε στις 14 Ιανουαρίου του 2006, σε ντέρμπι του Μάντσεστερ που βρήκε τη Σίτι νικήτρια με σκορ 3-1 επί της Γιουνάιτεντ. Αποβλήθηκε στο 66' για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Άντι Κόουλ, που τότε φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι! Ο Πορτογάλος πήγε πολύ δυνατά στον παλαίμαχο, πλέον, φορ, με το πόδι ψηλά και οδηγήθηκε στ' αποδυτήρια νωρίτερα απ' όλους τους υπόλοιπους.

Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, στις 15 Αυγούστου του 2007, το... κακό τρίτωσε στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Ο ρέφερι τον τιμώρησε για «τσαμπουκά» εκτός φάσης με αντίπαλο αμυντικό της Πόρτσμουθ, Ρίτσαρντ Χιουζ σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1. Απευθείας κόκκινη και τιμωρία τριών αγωνιστικών.

Η τελευταία του αποβολή σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή της 30ης Νοεμβρίου του 2008, σε νίκη αυτή τη φορά επί της Σίτι με σκορ 1-0. Δεύτερη κίτρινη για τάκλιν στον Σον Ράιτ Φίλιπς, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να δείχνει στον Ρονάλντο την άγουσα για τ' αποδυτήρια και τον Πορτογάλο ν' αποχωρεί χειροκροτώντας τον ειρωνικά.

Η αποβολή του κατόχου και της φετινής Χρυσής Μπάλας, στο Σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στην Κόρδοβα, ήταν η πέμπτη στη μέχρι στιγμής θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αρχή έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2009 σε νίκη επί της Αλμερία με σκορ 4-2. Είχε χάσει πέναλτι, είχε πετύχει το τελευταίο γκολ των «μερένχες» στο ματς και είδε και δύο κίτρινες από τον διαιτητή.

Επόμενη, στις 24 Δεκεμβρίου του 2010. Μόλις έναν μήνα μετά την πρώτη του αποβολή με τη φανέλα της «βασίλισσας» τα νεύρα και η αγκωνιά στον μέσο της Μάλαγα, Πάτρικ Εμτίλιγκα του χρέωσαν ακόμα μια από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του. Σε αυτό το παιχνίδι, ήταν ο άνθρωπος που είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Άργησε αρκετά για να ξαναδεί κόκκινη κάρτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στις 17 Μαΐου του 2013 θυμήθηκε ξανά εκείνο το άσχημο συναίσθημα της αποβολής, σε ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο που μάλιστα πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μάλιστα, ήταν η πρώτη νίκη για τους «ροχιμπλάνκος» επί των συμπολιτών τους για τα τελευταία 14 χρόνια από εκείνη τη μέρα, σηκώνοντας και το Κύπελλο Ισπανίας στον ουρανό της πρωτεύουσας της χώρας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κλώτσησε τον αρχηγό της Ατλέτικο, Γκάμπι, στα τελευταία λεπτά και όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, δεν ολοκλήρωσε το ματς.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους (2/2/2014), ήρθε ξανά νέα τιμωρία τριών αγωνιστικών για απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω αψιμαχίας με τον αμυντικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Κάρλος Γκουρμπέγκι. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του Πορτογάλου σούπερ σταρ προς τον διαιτητή, όμως είχε χάσει ήδη το δίκιο του...

Η τελευταία κόκκινη, αυτή το βράδυ του Σαββάτου στη δύσκολη νίκη (2-1) επί της Κόρδοβα. Έχοντας αρχικά αποπειραθεί να χτυπήσει με μπουνιά αντίπαλο αμυντικό, κλώτσησε εν ψυχρώ τον Εντιμάρ για να αφήσει τη Ρεάλ με παίκτη λιγότερο στο 82'. Ευτυχώς γι' αυτόν και για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, σκόραρε ο Μπέιλ λίγο πριν το φινάλε για να μην αφήσει πίσω της η «βασίλισσα» τους βαθμούς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα