Αυτός είναι ο Λουίς Νέτο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vid + pics)

Αυτός είναι ο Λουίς Νέτο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vid + pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αυτός είναι ο Λουίς Νέτο που θέλει ο Ολυμπιακός! (vid + pics)

bet365

Πληροφορίες του gazzetta.gr θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει πρόταση για τον Λουίς Νέτο και σας παρουσιάζουμε τον 26χρονο στόπερ της Ζενίτ.

Γεννήθηκε πριν 26 χρόνια στην Πόβοα ντε Βαρζίμ την 26η Μαΐου του 1988. Η περιοχή των περίπου 63.000 κατοίκων ζει κυρίως από τον τουρισμό και το ψάρεμα. Ο Λουίς Νέτο, όμως, δεν είναι ιδιοκτήτης κάποιου ξενοδοχείου ή εστιατορίου.

Λάτρεψε από μικρός το ποδόσφαιρο κι αυτή του η αγάπη τον έφερε στις ακαδημίες της Βαρζίμ, του καμαριού της περιοχής.

Το 2007 κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα, στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας στην ήττα από την Φεϊρένσε και ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά με την αντρική ομάδα με 5 συμμετοχές, έχοντας προπονητή τον Ντιαμαντίνο.

Την επόμενη σεζόν, σαφώς πιο... ψημένος o Ρουί Ντίαζ τον βάζει σε 21 παιχνίδια και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο απαραίτητος, αν και οι αλλαγές στον πάγκο της ομάδας συνεχίζονται.

Το «ραντεβού» και τα... πρώτα βλέμματα με Περέιρα

Την χρονιά 2009-2010, από τα 30 ματς έπαιξε σε 10 ματς βασικός. Κόντρα στην Σάντα Κλάρα του σημερινού προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, παίζει το τελευταίο του 90λεπτο, πριν ξεκινήσει μια περίοδο που έβλεπε τα ματς από τον πάγκο. Επιστρέφει στο βασικό σχήμα στο ματς με την Ολιβεϊρένσε και τελικά κλείνει τη σεζόν όντας βασικός στα τρία τελευταία ματς, όπου η ομάδα του γνώρισε μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία.
Ο Εντουάρδο Εστέβεζ είναι ο προπονητής που του έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται όσο κανείς άλλος και η σεζόν 2010-2011 είναι η πιο γεμάτη του χρονιά, αφού μέτρησε 28 γεμάτα 90λεπτα! Αυτή ήταν κι η τελευταία του σεζόν στην ομάδα της πόλης του. Ως ελεύθερος φεύγει για τη Νασιονάλ και αμέσως καταφέρνει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα του Αρσέν Βενγκέρ αλλά και τότε προπονητή της Πόρτο, Βίτορ Περέιρα, που σήμερα τον θέλει για την άμυνα του πρωταθλητών Ελλάδας.
Οι εμφανίσεις του τού δίνουν το διαβατήριο για να ξεφύγει από τα πορτογαλικά σύνορα κι η Σιένα με τα 1.700.000 ευρώ που δίνει τον κάνει δικό της. Η χρονιά του είναι γεμάτη και εδώ., ενώ το πρώτο - και μοναδικό - γκολ του στη Serie A το πετυχαίνει στην ήττα (1-3) με την Ρόμα.

Η... περιπέτειά του στην Ιταλία δεν ολοκληρώνεται μιας και τον Φεβρουάριο τον κάνει δικό της η Ζενίτ, μη διστάζοντας να δώσει 6.000.000 ευρώ! Οι Ντάνι και Μπρούνο Άλβες αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο για να πάει ένας παίκτης που έχει μάθει στη... ζέστη, στα κρύα. Μάλιστα , πρωταγωνιστεί στη νίκη επί της Λίβερπουλ, την οποία και απέκλεισε αλλά αργότερα βάζει φρένο στους Ιταλούς η Βασιλεία.

Αμέσως κερδίζει φανέλα βασικού. Σπαλέτι και μετά Βίλας - Μπόας τον έχουν στα βασικά τους πλάνα. Αυτό, όμως, έχει αλλάξει φέτος και ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε μόλις 5 ματς βασικός. Μάλιστα, μέσα στο Δεκέμβρη ο μάνατζερ του είχε δηλώσει ότι μπορεί να φύγει από την Πετρούπολη το Γενάρη. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr τον θέλουν να έχει ήδη δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό και μένει να δούμε τις επόμενες μέρες - ίσως και ώρες - αν το Λιμάνι αποτελέσει τον 5ο σταθμό της καριέρας του.

Κεφαλαίο εθνική

Ξεκίνησε το 2008 τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής και το 2009 πέρασε και από την Νέων, παίρνοντας στο ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά Lusophony ως βασικός.


Στα 24 του βλέπει τον Πάουλο Μπέντο να τον καλεί στην πρώτη ομάδα και να τον κάνει συμπαίκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μπρούνο Άλβες με τον οποίο συνυπήρξε στην Ζενίτ. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έμεινε στον πάγκο, όπως και στο φιλικό 0-0 με την Εθνική μας. Συνολικά μετράει 9 συμμετοχές με την φανέλα της χώρας του και φυσικά το μέλλον είναι μπροστά του.

Κολλητός του Χουλκ

Λόγω και της γλώσσας, ο Νέτο έχει ταιριάξει πολύ με τον Χουλκ, τον βραζιλιάνο σούπερ σταρ της ομάδας της Πετρούπολης. Έχουν άριστες σχέσεις και συχνά - πυκνά βγαίνουν όταν δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό εξάλλου φαίνεται και όταν είναι στην ομάδα, αφού είναι συνέχεια μαζί, αυτοκόλλητοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα