Ντιντιέ Ντιγκάρ: Ένα «γαλλικό κλειδί» για τον Ολυμπιακό (vids + pics)

Ντιντιέ Ντιγκάρ: Ένα «γαλλικό κλειδί» για τον Ολυμπιακό (vids + pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ντιντιέ Ντιγκάρ: Ένα «γαλλικό κλειδί» για τον Ολυμπιακό (vids + pics)

bet365

O Ντιντιέ Ντιγκάρ φέρεται να είναι ο νούμερο 1 στόχος του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει το «γαλλικό κλειδί» που μπορεί να... ξεκλειδώσει πολλά προβλήματα του Μίτσελ.

«Αν η χρονιά πάει καλά, θα είναι καλό και για μένα», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο στους Γάλλους δημοσιογράφους ο Ντιντιέ Ντιγκάρ. Μερικού μήνες αργότερα η Νις είναι στην 11η θέση του Σαμπιονά και ο αρχηγός της ομάδας θέλει να αλλάξει παραστάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι στο δρόμο του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτός λογικά θα είναι η πρώτη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Στο παιχνίδι της απόκτησής του έχει μπει κι η Μπορντό αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν δέλεαρ λόγω του ότι από τη μία μπορούν να τον κάνουν πρωταθλητή και φυσικά θα του δώσουν την ευκαιρία να παίξει στο Europa και του χρόνου (λογικά) στο Champions League,

Ο 28χρονος είναι μέσος, αλλά μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει στόπερ και 8άρι. Χρησιμοποιεί κυρίως το δεξί του πόδι και ο Μίτσελ στο πρόσωπό του θα βρει ένα «εργαλείο» που θα μπορεί να προσφέρει σε τρεις θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες. Το κασέ του είναι προσιτό και όλα δείχνουν τύτη τη στιγμή ότι είναι ο καταλληλότερος παίκτης για να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ.

Τα πρώτα χρόνια στη Χάβρη

Η πρώτη του ομάδα είναι η Χάβρη. Εκεί έμαθε ποδόσφαιρο και εκεί έγινε επαγγελματίας παίκτης.

Ύστερα από την 4 χρόνια στην ομάδα Νέων και τα κλιμάκια της ομάδας, το 2003 προβιβάστηκε με τους μεγάλους.

Το ντεμπούτο του το κάνει στη Ligue 2 στο πλευρό του Λαζανά Ντιαρά στις 9/10 του 2004. Ο Φιλίπ Χίντσμπεργκερ τον ξεκινά κόντρα στην τότε Ντιζόν του Ρούντι Γκαρσία. Η ομάδα του νικάει 1-0 και από τότε ξεκινάει άλλες 7 φορές βασικός, κλείνοντας την χρονιά με 17 παρουσίες του.

Την επόμενη χρονιά κερδίζει, σαφώς, περισσότερο χρόνο με την χρονιά του να είναι μιας και έχει 32 συμμετοχές με 2 γκολ. Παράλληλα, ήταν μέλος της εθνικής U-19 στο Πανευρωπαϊκό του 2005. Η ομάδα του νίκησε στον τελικό την Αγγλία με τον ίδιο να κάθεται στον πάγκο μόνο κόντρα στη Νορβηγία.

Οι πρώτες «σειρήνες» από το Νησί

Το πρώτο φλερτ με την Αγγλία ήρθε το καλοκαίρι του 2007. Άστον Βίλα, Ρέντινγκ και Γουέστ Χαμ έχουν τα «μάτια» τους στραμμένα πάνω τους. Ωστόσο, η Παρί Σεν Ζερμέν έρχεται να δώσει 2.500.000 ευρώ και να τον κάνει δικό της, κρατώντας τον στη Γαλλία.

Την πρώτη του χρονιά, ο Λε Γκουέν τον εμπιστεύεται αλλά μόνο για το πρώτο μισό της σεζόν. Στη συνέχεια δεν υπολογίζεται καν και ο ίδιος θέλει να φύγει από το Παρίσι.

Η «Μπόρο», η Νις και τώρα (λογικά) ο Ολυμπιακός

Στις 8/7 έρχεται η Μίντλεσμπρο να πληρώσει 5.000.000 ευρώ και να τον φέρει στο Νησί - έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση. Για να πάει στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ λέει «όχι» σε Πόρτσμουθ και Μονακό. Στο πρώτο ματς της χρονιάς συστήνεται στην Premier League παίρνοντας τη θέση του Τουντσάι Σανλί στο 72', στη νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ. Το πρώτο του 90λεπτο το έπαιξε με την Μπλάκμπερν, ενώ συνολικά έκλεισε την χρονιά με 24 ματς. Ωστόσο, έχασε και 10 ματς λόγω τραυματισμών.

Κόντρα στη Γέοβιλ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με την ομάδα του εν τέλει να νικάει 5-1.

Στο ματς με τη Γουίγκαν στις 21 Φεβρουαρίου του 2009, ο Κάτερμοουλ τον χτυπάει και τον αφήνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Επιστρέφει στη δράση στην ήττα με 2-0 από την Αρσεναλ και η χρονιά κλείνει απογοητευτικά με την «Μπόρο» να υποβιβάζεται ύστερα από 11 συναπτά έτη παρουσίας στην Premier League.



Το Γενάρη του 2010 επιστρέφει στην πατρίδα του. Η Νις τον αποκτά ως δανεικός της Νις. Στα 12 ματς που έπαιξε σκόραρε κόντρα στη Μονακό, στην ήττα της ομάδας του με 3-2.



Το καλοκαίρι γυρίζει στην Αγγλία, αλλά ο Στράχαν του λέει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ετσι, τον Αύγουστο του 2010 επιστρέφει στη Νις και τον Ιούλιο του 2011 υπέγραψε τη μεταγραφή του για τρία χρόνια στο σύλλογο. Ο Είκ Λοΐ τον χρησιμοποιούσε μπροστά από τα στόπερ και αυτό τον έκανε βασικό και στη συνέχεια αρχηγό στη Νις. Στην πρώτη του κιόλας χρονιά (ως κανονικός παίκτης της ομάδας) χρίστηκε αρχηγός. Πέρυσι έκλεισε την χρονιά με 29 συμμετοχές, χάνοντας πέντε ματς λόγω τραυματισμού. Φέτος μετρά μόλις 7 παρουσίες στο σχήμα του Κλοντ Πιέλ, λόγω τραυματισμού.

Πλέον, είναι μπροστά του η πόρτα του Ολυμπιακού μισοανοιχτή. Μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουμε αν θα ανοίξει διάπλατα η προοπτική να παίξει εκτός Γαλλίας για δεύτερη φορά μετά την Αγγλία.

Όταν τα... πήρε σε ένα ματς με τη Ντιζόν:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα