Οι 10 χαρακτηριστικές στιγμές του Αμπιντάλ στην Ελλάδα! (vids + pics)

Οι 10 χαρακτηριστικές στιγμές του Αμπιντάλ στην Ελλάδα! (vids + pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Οι 10 χαρακτηριστικές στιγμές του Αμπιντάλ στην Ελλάδα! (vids + pics)

bet365

Ο Ερίκ Αμπιντάλ είπε «αντίο» στην ποδοσφαιρική του καριέρα και το gazzetta.gr τον αποχαιρετά με τις 10 πιο χαρακτηριστικές στιγμές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

Ενας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας υπέροχος άνθρωπος. Μια προσωπικότητα ταπεινή, που πάντα έλαμπε με το μεγαλείο της ψυχής της χωρίς πομφόλυγες και φληναφήματα.

Πάντα έλαμπε - από την αρχή της καριέρας του, μέχρι την 20η μέρα του Δεκεμβρίου του 2014 όταν και στη Μυτιλήνη έλαβε τέλος η διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όχι. Πως γίνεται, εξάλλου, να μείνει μακριά από έναν χώρο στον οποίο δίδαξε πως η ψυχική δύναμη μπορεί να υπερκεράσει κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία που μπορεί να υψωθεί απέναντι στο ανθρώπινο βλέμμα.

Στη ζωή του έχει γευτεί πολλές επιτυχίες - τόσο ως άνθρωπος όσο κι ως επαγγελματίας. Στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όποτε έπαιξε προσπάθησε στα 35 του χρόνια να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Όμως, ως φυσική παρουσία και μόνο έδωσε απλόχερα το μεγαλείο της προσωπικότητάς του και στην Ελλάδα θα πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που είδαμε έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου να κοσμεί με την παρουσία του τα γήπεδά μας.

Στο τελευταίο του παιχνίδι, φρόντισε να αφήσει την ομάδα του στην πρώτη θέση της Super League και στους «32» του Europa League.

Το gazzetta.gr τον αποχαιρετά με τις 10 πιο χαρακτηριστικές στιγμές του στην Ελλάδα:

1. Στις 5 Ιουλίου έρχεται στην Ελλάδα ο Ερίκ Αμπιντάλ, σε μια κίνηση - έκπληξη από μέρους της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με πτήση από το Παρίσι, προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο σπουδαίος Γάλλος στη 1:00 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια περνάει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας το «ερυθρόλευκο» συμβόλαιό του παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.





2. Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Αμερική για να συμμετάσχει στο ICC. Πέρα από το ότι διέπρεψε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η συνάντηση της ομάδας με το μικρό Γρηγόρη Σταύρου έκανε, ως είδηση το γύρο του κόσμου. Η χαρά του μικρού όταν κατάλαβε πως εκείνος που του έκλεισε το μάτια ήταν ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μέσα σε μερικές αράδες... Σπουδαία κίνηση από την ΠΑΕ και ο Ερίκ, δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει!



3. Στις 11/8 η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσιάζει επίσημα τον Ερίκ Αμπιντάλ. Πέρα από το φιλικό με την Μπιλμπάο, τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του - όπως ήταν πολύ λογικό.





4. Στις 21/8, στην ανοιχτή προπόνηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο κόσμος έχει την ευκαιρία να τον δει από κοντά και εκείνος να πάρει μια πρώτη (μικρή) γεύση... Ολυμπιακής τρέλας.







5. Στις 23/8, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νίκη Βόλου στο Φάληρο. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς του με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, εκεί όπου η ομάδα του Μίτσελ νίκησε με 3-1.





6. Στις 16/9, ο Ολυμπιακός έχει πρεμιέρα για τη φετινή διοργάνωση των αστεριών. Η Ατλέτικο Μαδρίτης χάνει 3-2 στον Πειραιά και ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο λαμπερά βράδια των Πειραιωτών.



7. Προς τα τέλη Οκτωβρίου, ο ισπανικός Τύπος άρχισε να κάνει λόγο περί αποχώρησής του από το Λιμάνι, κάνοντας αναφορά σε επαφές του με την Μπαρτσελόνα, ώστε να αναλάβει ρόλο εκεί.



8. Στα Μέσα Νοεμβρίου, ο ίδιος είχε δηλώσει «έχω σπίτι, δεν σταματάω». Οι δημοσιογράφοι τον... τσάκωσαν στο «El Prat» της Βαρκελώνης και ο ίδιος δεν ήταν ακόμη έτοιμος να παραδεχτεί ότι έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του.



9. Στις 19/12, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανακοινώνει επίσημα του «αντίο» του στη δράση. Ξένα ΜΜΕ όπως το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά και το πρακτορείο Reuters ήταν εκεί. Επίσης, το παρών έδωσαν αρκετοί «ερυθρόλευκοι» άσοι με τους Ρομπέρτο, Κασάμι, Ντουρμάζ και Μποτία (με πατερίτσες) να βρίσκονται στην πρώτη σειρά. Πριν ξεκινήσει να μιλάει ο Ερίκ Αμπιντάλ, έπαιξε στο video wall που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός ένα video το οποίο ετοιμάστηκε προς τιμήν του σπουδαίου Γάλλου. Σε αυτό υπήρξαν πλάνα από την πλούσια καριέρα του με Μπαρτσελόνα, Μονακό, εθνική Γαλλίας, Μονακό και Ολυμπιακό.







10. Στο 0-5 με την Καλλονή, απολαμβάνει τα τελευταία του αγωνιστικά λεπτά σε επίσημο ματς. Πριν τη λήξη αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο. Όλο το γήπεδο τον χειροκροτά, ενώ μετά το τέλος οι συμπαίκτες του τον σηκώνουν στον ουρανό και του κάνουν το περίφημο pasillo.







Ο Ερίκ Αμπιντάλ ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Ολυμπιακό με έξι γεμάτες παρουσίες στο Champions League και άλλα 9 ματς για το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα τον θυμόμαστε σε λίγα χρόνια για την αγωνιστική του συνεισφορά αλλά για την ύπαρξή του στο ποδόσφαιρό μας, στη χώρα μας. Ενας μαχητής της ζωής μάς έκανε την τιμή να μας μεταφέρει ένα μικρό κομμάτι από το μεγαλείο του και γι αυτό θα πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα