Όλοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Όλοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Κώστας Ζάλιαρης
Όλοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη διαδρομή που έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σαρώνοντας τους τίτλους, για να γίνει ο μοναδικός που τα έχει πάρει όλα με δύο διαφορετικές ομάδες!

Από το βράδυ του Σαββάτου, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Μαρόκο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από το 2-0 επί της Σαν Λορέντσο, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μπήκε ξανά στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Μουντιάλ Συλλόγων, Χρυσή Μπάλα και Χρυσό Παπούτσι με δύο διαφορετικές ομάδες.

Το παραπάνω αποδεικνύει την ποιότητά του αλλά και τα όσα έχει κάνει στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, όπου φροντίζει κάθε φορά να μη μένει στάσιμος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Το gazzetta.gr θυμάται πότε έκανε την αρχή και πως έφτασε μέχρι την επιτυχία στο Μαρακές...

2004: Η αρχή. Στην πρώτη του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό απέναντι στη Μίλγουολ (3-0). Στη φωτό που ακολουθεί, σηκώνει το τρόπαιο μαζί με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

2006: Ήρθε το πρώτο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Στον τελικό κόντρα στη Γουίγκαν, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 4-0. Ο Πορτογάλος πέτυχε το τρίτο γκολ της αναμέτρησης από ασίστ του Λουίς Σαχά.

2007: Έχοντας βοηθήσει την Πορτογαλία με έξι γκολ στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2006, με τους Ίβηρες να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης αργότερα στα γήπεδα της Γερμανίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε εξαιρετική σεζόν για την ποδοσφαιρική χρονιά 2006-2007. Μαζί του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, το Community Shield (3-0 στα πέναλτι με την Τσέλσι, 1-1 κ.α.), ενώ ήρθε και το πρώτο Χρυσό Παπούτσι...

2008: Μεγάλη χρονιά για τον ίδιο αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη επί της Τσέλσι στα πέναλτι στον τελικό της Μόσχας, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και για το... κερασάκι στην τούρτα, η Χρυσή Μπάλα!

2009: Στην τελευταία του χρονιά στους «κόκκινους διαβόλους» και προτού ρίξει... άγκυρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχαιρέτησε – τουλάχιστον στα εγχώρια – όπως έπρεπε τη Γιουνάιτεντ, κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ και το Λιγκ Καπ. Στον δεύτερο σερί τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε τη Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό στη Ρώμη. Ο Λιονέλ Μέσι τον «πλήγωσε» και ο Πορτογάλος ορκίστηκε πλέον με τη φανέλα της Ρεάλ να του πάει κόντρα μέχρι τέλους...

2011: Την αρχή στους τίτλους με τη «βασίλισσα» άργησε να την κάνει. Το πρώτο του τρόπαιο σαν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το Κύπελλο Ισπανίας, με γκολ στον τελικό κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Στο πρωτάθλημα, σκόραρε 40 φορές σε 34 παιχνίδια, για να πάρει το δεύτερο Χρυσό Παπούτσι της καριέρας του.

2012: Σε συλλογικό επίπεδο τα πήγε μια χαρά με την κατάκτηση της κορυφής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και το Σούπερ Καπ Ισπανίας, όμως ατομικά, παρά τα 46 τέρματα που πέτυχε στο πρωτάθλημα, είδε τον Λιονέλ Μέσι να του παίρνει το Χρυσό Παπούτσι, χάρη στα 50 γκολ με τα οποία τρομοκράτησε τους αντιπάλους του.

2013: Εκπληκτική χρονιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί να πήρε μόνο το Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά πέτυχε 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, εννέα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε σπίτι του τη δεύτερη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

2014: Έτος που θα του μείνει αξέχαστο ήταν αυτό που αποχωρεί σε λίγες μέρες. Με τη «βασίλισσα» έκανε... πράγματα και θαύματα. Πρώτα, το Κύπελλο Ισπανίας. Έπειτα, το Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της Λισαβόνας. Έπειτα, το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Χρυσό Παπούτσι, Χρυσή Μπάλα και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων... Πραγματικό σάρωμα τίτλων για τον «CR7».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα