Οι 10 «χρυσές στιγμές» στην καριέρα του Μέσι (vids + pics)

Οι 10 «χρυσές στιγμές» στην καριέρα του Μέσι (vids + pics)

Gazzetta team
Οι 10 «χρυσές στιγμές» στην καριέρα του Μέσι (vids + pics)

bet365

Ο Λίονελ Μέσι κλείνει σήμερα 10 χρόνια από την πρώτη φορά που συστήθηκε στο κοινό με την Μπάρτσα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 καλύτερες του στιγμές του Αργεντινού σταρ μέχρι σήμερα. Απολαύστε τον.

Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του Λίο Μέσι σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες στιγμές του Αργεντινού άσου μέχρι σήμερα.

Το ντεμπούτο του: Πρώτη του εμφάνιση 16 Οκτωβρίου του 2004 σε παιχνίδι κόντρα στην Εσπανιόλ όπου ο μόλις 17 χρονών, 3 μηνών και 22 ημερών Λίο Μέσι αντικατέστησε τον Ντέκο φορώντας το νούμερο 30 στη πλάτη του αφού το αγαπημένο του 10 το φορούσε ο άλλος άσος της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο.

Το πρώτο γκολ: Το πρώτο γκολ του Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα ήρθε 7 μίση μήνες μετά από την πρώτη του εμφάνιση. Σκόραρε 1η Μάη του 2005 κόντρα στην Αλμπαθέτε στο Καμπ Νου. Ο Ροναλντίνιο έβγαλε την ασίστ ο Μέσι έκανε τη λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Το πρώτο χατ-τρικ σε Clasico: Σε ηλικία 19 ετών ο Μέσι σκόραρε και τα τρία τέρματα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό 3-3 στο Μπερναμπέου. Όσοι το παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να είναι μπροστά σε μια μετάλλαξη από έναν παίκτη γνωστό σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Ο νέος Μαραντόνα: Πολλοί Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές έχουν χαρακτηριστεί έτσι αλλά κανένας δεν έφτασε σε τόσο άμεση σύγκριση όσο ο Μέσι. Τον Απρίλιο του 2007 σε έναν αγώνα κόντρα στη Χετάφε και έναν μήνα μετά το χατ-τρικ του Clasico, ο Μέσι πέτυχε ένα γκολ ολόιδιο όπως το φημισμένο γκολ του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία. Απολαύστε το.

Το τέλειο 10άρι: Η μετακίνηση του από τις πλευρές σε έναν ρόλο ψευτόδεκαριού στην Μπαρτσελόνα, από τον Γκουαρντιόλα το καλοκαίρι του 2008 ήταν η έκρηξη στην καριέρα του Μέσι. Ο Μέσι τελείωσε τη χρονιά αυτή με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην κορυφή του κόσμου: Ο Μέσι αλλάζει επίπεδο και μαζί του η Μπαρτσελόνα. Την ημερολογιακή σεζόν 2009 η ομάδα του φτάνει τα 6 τρόπαια και βλέπει τον εαυτό του πρώτη φορά να ανακηρύσσεται καλύτερος παίκτης του κόσμου και να κατακτά την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα». Βραβείο που κατέκτησε και τις μετέπειτα σεζόν 2010, 2011, 2012.

Το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μέσι έχασε τον τελικό του 2006 κόντρα στην Άρσεναλ λόγω τραυματισμού. Αυτό τον πείσμωσε ακόμα πιο πολύ και την επόμενη χρονιά ήταν στη Ρώμη στον τελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 2-0. Το τρίτο ήρθε με μία καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Γιουνάιτεντ το 2011 όταν η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 σε μια αποθέωση του τίκι-τάκα. Χαρακτηριστικά τότε ο Σερ Άλεξ Φεργκιούσον δήλωσε :« Οι μεγάλες ομάδες κάνουν κύκλους και η Μπαρτσελόνα είναι στη κορυφή του κύκλου αυτή τη στιγμή. Είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη αναμφίβολα. Όσα χρόνια είμαι εγώ προπονητής θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ.»

Στα βιβλία των ρεκόρ: Το παιδί θαύμα έσπασε το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα για τα περισσότερα γκολ όλων των εποχών, με τα τρία γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γρανάδα τον Μάρτιο του 2012. Με αυτόν τον τρόπο πέρασε τα 232 του Σέζαρ Ροντρίγκεζ. Ήταν μόλις 24 χρονών. Δυόμιση χρόνια αργότερα έχει φτάσει τα 361.

Τα μαγικά 50: To ρεκόρ που είχε κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Τη σεζόν 2011-12 ο Μέσι πέτυχε 50 γκολ σε μία σεζόν. Σε εποχές που η ομάδα νικά τους παίκτες και η ομαδικότητα και η συνεργασία θεωρείται από τα μεγαλύτερα προσόντα ο Μέσι έγραψε ιστορία συντρίβοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ γκολ. Εκείνη τη χρονιά πέτυχε άλλα 14 για το Τσάμπιονς Λιγκ συμπεριλαμβανομένου των 5 που πέτυχε σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Νικώντας τον Στράικερ: To ρεκόρ των 85 γκολ για ένα σωματείο αλλά και την εθνική σε ένα ημερολογιακό έτος του Γκερντ Μίλερ φαινόταν απλησίαστο. Και όμως η «χρυσή χρονιά» του Μέσι έσβησε και αυτό. Πέτυχε 91 γκολ για όλες τις διοργανώσεις και κατάφερε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Ακόμα ένα σπουδαίο ρεκόρ από έναν σπουδαίο παίκτη.

Το χρυσό αγόρι: Το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία ήταν η «χρυσή ευκαιρία» για τον Μέσι να ολοκληρώσει την τροπαιοθήκη του. Η Αργεντινή με τη βοήθεια του αστεριού της έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς τελικά να καταφέρνει να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Μέσι ενώ έκανε κάποια καλά παιχνίδια και βοήθησε την ομάδα του στην πορεία της η αλήθεια είναι ότι στον τελικό δεν ήταν ο γνωστός εαυτός του. Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε κανέναν να του δώσει το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» γεγονός που καυτηριάστηκε από πολλούς αφού στην συγκεκριμένη διοργάνωση υπήρχαν άλλοι που άξιζαν παραπάνω το βραβείο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο στόχος για να συμπληρωθεί η χρυσή συλλογή του Αργεντινού σταρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα