Το προφίλ του Βαλμίρ Μπερίσα (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Το προφίλ του Βαλμίρ Μπερίσα (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός, όπως σας αποκάλυψε το gazzetta.gr, είναι πολύ κοντά στον δανεισμό του Βαλμίρ Μπερίσα και σας παρουσιάζουμε τον 18χρονο επιθετικό.

Το gazzetta.gr σας ενημέρωσε πρώτο για τον 18χρονο Σουηδό επιθετικό της Ρόμα, Βαλμίρ Μπερίσα που είναι στο... στόχαστρο του Παναθηναϊκού! Διαβάστε για τον πρώτο σκόρερ στο Παγκόσμιο U-17 του 2013.

Ο Βαλμίρ Μπερίσα γεννήθηκε στην Αλβανία στις 6 Ιουνίου του 1996 και μετακόμισε δύο χρόνια αργότερα μαζί με την οικογένεια του στη Σουηδία, παίρνοντας και την υπηκοότητα. Ο Αλβανός επιθετικός έδειξε αμέσως το πλούσιο ταλέντο του στη Σκανδιναβία και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Χάλμσταντ.

Με τη σουηδική ομάδα δεν είχε πολλές παραστάσεις, αφού έγινε γνωστός μέσα από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 το 2013 που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η χρονιά της προώθησης...
Πάντως, το 2012 η Χάλμσταντ διέκρινε την πρόοδο του και από την U17 της, τον προώθησε στην U19 αν και ήταν μόλις 16 ετών!

Παρότι έπαιζε απέναντι σε παίκτες που ήταν τρία χρόνια μεγαλύτεροι του, δεν είχε πρόβλημα και κατάφερε να σημειώσει 8 γκολ σε 11 ματς. Έτσι ήρθε και η κλήση του στην Εθνική Σουηδίας.

Ο Βαλμίρ Μπερίσα πήρε απότομα ύψος και δυνάμωσε αρκετά στο σώμα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να χάσει την τεχνική του, αλλά αντιθέτως έγινε πιο δυνατός στις μονομαχίες με τους αμυντικούς.

Τα γκολ του με την U19 τον έστειλαν στην U21 όπου έκανε ντεμπούτο με γκολ! Χάρη στο ύψος του (1.86) είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, έχει τρομερή φυσική δύναμη, εξαιρετική τεχνική και αίσθηση του γκολ!

Ο νέος Ζλάταν...
Φορώντας το 9 στην Εθνική Σουηδίας έκανε πράγματα και θαύματα στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατακτώντας στο τέλος και το «χρυσό παπούτσι» με 7 τέρματα. Σκόραρε δις απέναντι στη Νιγηρία, από ένα σε Ιαπωνία και Ονδούρα (με καταπληκτικό τακουνάκι), ενώ πέτυχε χατ τρικ στον στο ματς για την τρίτη θέση απέναντι στην Αργεντινή κατακτώντας και το χάλκινο μετάλλιο.

Λόγω του ύψους του, της τεχνικής του κατάρτισης, την αίσθηση του γκολ, αλλά και του 9 στην πλάτη τον... βάφτισαν ως νέο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Τα μπλοκάκια των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων (Μίλαν, Ρόμα, Ίντερ, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Σάντερλαντ, Σέλτικ, Άγιαξ και Ρεάλ) είχαν ήδη σημειώσει το όνομα του, καθώς είχε εντυπωσιάσει άπαντες με την τεχνική του, τα τρικ του και το γκολ – τακουνάκι με την Ονδούρα!

Ρεάλ, η ομάδα των ονείρων του
Ο Βαλμίρ Μπερίσα αποφάσισε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόμα, αν και είχε προτάσεις από όλη την Ευρώπη.

«Το πιο σημαντικό είναι η ποδοσφαιρική παιδεία και πιστεύω ότι η Αγγλία ήταν η καλύτερη προοπτική. Απέρριψα την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με κάλεσαν για δοκιμή. Υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης τώρα, ο σύλλογος των ονείρων μου. Είμαι πρόθυμος να πάω εκεί, αλλά νομίζω ότι θα το απορρίψουν, δυστυχώς.
Οι σύλλογοι που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν οι Αγιαξ, Μίλαν, Λίβερπουλ, Σάντερλαντ, Τότεναμ και Σέλτικ. Είχα προτάσεις από παντού. Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία και Ρωσία. Ολοι μου πρόσφεραν συμβόλαιο, αλλά έπρεπε να διαλέξω τη σωστή ομάδα!», είπε ο Σουηδός φορ και συνέχισε:

Η επιλογή της Ρόμα...

«Νιώθω καλά που συνεχίζω στη Ρόμα καθώς πάντα ήθελα να αγωνιστώ στην Ιταλία. Είχα συμβόλαιο από τη Ντόρτμουντ στα χέρια μου, αλλά το αγνόησα για τη Ρόμα.
Ηθελα την Ιταλία. Μου αρέσει ο καιρός και η γλώσσα, ενώ πάντα είχα ένα ιταλικό στιλ παιχνιδιού. Το πλάνο είναι να ξεκινήσω στην ομάδα Νέων και στη συνέχεια να ενταχθώ στην πρώτη ομάδα, όταν είμαι έτοιμος».

Αγωνίστηκε στην Πριμαβέρα με τη φανέλα των μικρών της Ρόμα, αλλά τώρα θεωρήθηκε προτιμότερο να δοθεί δανεικός για να συλλέξει εμπειρίες.

Ο δανεισμός...

Ο μάνατζερ του Φάμπιο Άλο ανέφερε για αυτό το ενδεχόμενο: «Θέλουμε να έχει χρόνο συμμετοχής στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και έχουμε συζητήσει με την Ρόμα για αυτό το ενδεχόμενο. Συμφώνησαν να συνεργαστούν, ώστε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τον Βαλμίρ για να έχει χρόνο συμμετοχής»...

Δείτε παρακάτω video με τις εκτελεστικές δυνατότητες του Μπερίσα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα