Τι παθαίνει ο Ιμπραϊμοβιτς στο Champions League!

Γιώργος Καραμάνος
Τι παθαίνει ο Ιμπραϊμοβιτς στο Champions League!

bet365

Οσα μαγικά και αν κάνει, το Τσάμπιονς Λιγκ τον πληγώνει. Το gazzetta.gr θυμάται τους αποκλεισμούς του τεράστιου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που μάλλον έχει δυσκολία στα μεγάλα ραντεβού.

Το Τσάμπιονς Λιγκ λατρεύει τον Ιμπρα. Οσο όμως πεθαίνει να τον έχει στην... αγκαλιά του, άλλο τόσο γουστάρει να τον πληγώνει. Εξ ορισμού έχοντας ως πατρίδα τη Σουηδία, Μουντιάλ ήταν καταδικασμένος να μην σηκώσει. Σε συλλογικό εγχώριο επίπεδο το θαύμα του το έκανε, όπου κι αν βρέθηκε, πανηγυρίζοντας πρωτάθλημα με έξι ομάδες σε τέσσερις χώρες. Εκείνο όμως που θα του άξιζε με βάση την εξωπραγματική αγωνιστική ποιότητα του, μετά από 13 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, δεν το έχει καν αγγίξει, μην έχοντας φτάσει ούτε σε τελικό.

Αυτή τη φορά βέβαια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρισκόταν τραυματίας πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων του «Στάμφορντ Μπριτζ» ανήμπορος να βοηθήσει αν και στο πρώτο ματς στο Παρίσι δεν ήταν καλός. Στο φινάλε έμεινε και πάλι με το παράπονο. Τι άλλο όμως θα μπορούσε να κάνει φέτος; 10 γκολ σε οκτώ αγώνες έβαλε και πήρε την Παρί από το χεράκι έως τα Προημιτελικά. Ηταν η πιο παραγωγική σεζόν του στον θεσμό με τ' αστέρια.

Τι είχε κάνει όμως στις προηγούμενες 12 διοργανώσεις; Η συμβολή του σχεδόν πάντα υπήρξε σημαντική στις πορείες των ομάδων του αν και υπάρχει μία γκρίζα σκιά αναφορικά με το τι έπραξε σε όλα τα τα νοκ άουτ, στα οποία αποκλείστηκε στο παρελθόν, καθότι σκόραρε μόλις μία φορά: πέρσι στο Παρί-Μπαρτσελόνα 2-2. Για κάποιο λόγο λοιπόν στους 13 αποκλεισμούς, δηλαδή στα 23 από τα 24 (σ.σ.: δεν έχει παίξει σε 2) συνολικά ματς αυτών των νοκ άουτ, ήταν απών!

2001-'02
Το καλοκαίρι ο Αγιαξ τον είχε αποκτήσει από τη Μάλμε. Στον 3ο γύρο των προκριματικών μπροστά του βρέθηκε η Σέλτικ που πέρασε με 3-1 από το Αμστερνταμ. Στον επαναληπτικό ο Αγιαξ νίκησε 1-0 στη Σκωτία και σε εκείνο το ματς ο Ζλάταν πήρε συμμετοχή, αντικαθιστώντας τον Νίκο Μαχλά. (2 συμμ./ 0 γκολ)

2002-'03
Την αμέσως επόμενη σεζόν έγινε το ξεπέταγμα του Σουηδού μάγου. Ο Αγιαξ έφτασε μέχρι τα Προημιτελικά, όπου βρήκε απέναντι του τη Μίλαν (στο τέλος σήκωσε την κούπα). 0-0 εντός και ήττα με 3-2 εκτός και αποκλεισμός, με το κοντέρ του Ιμπρα να γράφει μαζί με τα Προκριματικά 5 γκολ σε 13 αγώνες.

2003-'04
Με μόλις ένα γκολ σε έξι αγώνες δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ τον Αγιαξ που τερμάτισε
4ος στον όμιλο του με Μίλαν, Θέλτα, Μπριζ.

2004-'05
Το καλοκαίρι μετακόμισε στη Γιουβέντους, με την οποία αγωνίστηκε σε 10 ματς χωρίς όμως να βρει δίχτυα ούτε μία φορά. Στην χειρότερη του σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στα Προημιτελικά, όπου η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 εντός και πήρε ισοπαλία 0-0 στο Τορίνο.

2005-'06
Μέχρι τα Προμητελικά έφτασε και την επόμενη χρονιά, όπου η Αρσεναλ απέκλεισε τη Γιούβε με νίκη 2-0 εντός και 0-0 στο Τορίνο. Ο Ζλάταν έβαλε συνολικά 3 γκολ σε 9 ματς.

2006-'07
Το 2006 τον βρήκε να έχει μετακομίσει στην Ιντερ, με την οποία έφτασε μέχρι τους «16». Σε ακόμα μία κακή δική του σεζόν χωρίς γκολ σε επτά αγώνες, είδε τη Βαλένθια να προκρίνεται με 2-2 στο Μιλάνο και 0-0 στην Ισπανία.

2007-'08
Και πάλι μέχρι τους «16» έφτασε η Ιντερ, καθώς γνώρισε δύο ήττες από τη Λίβερπουλ (2-0 εκτός, 0-1 εντός). Ωστόσο, ο Ζλάταν ήταν αρκετά αποτελεσματικός με 5 γκολ σε 7 ματς.

2008-'09
Το φινάλε των ομίλων βρήκε την Ιντερ να περνάει 2η πίσω από τον Παναθηναϊκό (Β' όμιλος). Δεν ήταν όμως καλή και στους «16» μετά το 0-0 εντός και την ήττα 2-0 στο Μάντσεστερ αποκλείστηκε από τη Γιουνάιτεντ. Καλός δεν ήταν ούτε ο Ιμπρα με μόλις ένα τέρμα σε 8 συμμετοχές.

2009-'10
Η μετακόμιση στη Μπαρτσελόνα τον έφερε για πρώτη και μοναδική φορά στα Ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την πρώην του Ιντερ από την οποία ηττήθηκε 3-1 εκτός. Οπότε το 1-0 στο «Καμπ Νόου» δεν ήταν αρκετό, με τον Ιμπρα να μην παίζει καλά στο διπλό αυτό ραντεβού και να έχει γενικά 4 τέρματα σε 10 αγώνες.

2010-'11
Ως δανεικός στη Μίλαν με 4 γκολ σε 8 αγώνες την οδήγησε μέχρι τους «16». Εκεί όμως γνώρισε απρόσμενο αποκλεισμό από την Τότεναμ που νίκησε 0-1 στο Μιλάνο και κράτησε με ισοπαλία 0-0 στο Λονδίνο.

2011-'12
Ο ίδιος ήταν ξανά πολύ καλός και με 5 γκολ σε 7 αγώνες έφερε τη Μίλαν στα Προημιτελικά. Η Μπαρτσελόνα όμως πήρε 0-0 στο Μιλάνο και νίκησε 3-1 στον επαναληπτικό.

2012-'13
Η μετακόμιση στο Παρίσι τον βρήκε να μετράει 3 γκολ σε 9 αγώνες. Ηταν η μία και μοναδική φορά που σκόραρε σε νοκ άουτ αποκλεισμό. Ηταν στο 2-2 κόντρα στη Μπάρτσα, η οποία με 1-1 στη Βαρκελώνη πέρασε χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Follow me: @jorgekaraman

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα