Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Έχει ο καιρός γυρίσματα!

bet365

Έκανε τα καλύτερά του ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Καιρός να τα κάνει ο Κλωναρίδης και με τον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr παραθέτει τα δέκα πράγματα που αξίζει να γνωρίζεται για τον 21χρονο μέσο που κλείνει στο τριφύλλι!

Όταν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα πήρε δύο τηλέφωνα. Στην ΑΕΚ του απάντησαν, στον Παναθηναϊκό όχι. Χρόνια μετά, η τάξη αποκαταστάθηκε! Κάποιες φορές η αναμονή μοιάζει να κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Συνήθως, όμως, έχει τον τρόπο της να σε αποζημιώνει... Η πρώτη σπουδαία κούρσα του Βίκτωρα Κλωναρίδη έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Ξάνθη. Με κόντρα τον αέρα και τα προγνωστικά... Κι από τότε μοιάζει να μην έχει σταματήσει λεπτό να τρέχει.

1. Είναι γεννημένος στις 28 Ιουλίου του 1992. Γεννήθηκε στο Βέλγιο κοντά στην πόλη Σεράιγκ και σε ηλικία πέντε μηνών βρέθηκε στην Ουγκάντα, όπου μετακόμισε η οικογένειά του. Είναι μέχρι και σήμερα Βέλγος υπήκοος και δεν έχει κάνει αίτηση να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. «Ζούσαμε σ' ένα ωραίο σπίτι, ο πατέρας είχε καλή δουλειά, όμως εγώ ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και στην Ουγκάντα οι ευκαιρίες δεν θα ήταν πολλές. Την Ελλάδα την σκεφτόμουν, ζει μια θεία μου εδώ, είπα «δεν έχω τίποτα να χάσω»».

2. Το γεγονός ότι αγωνίζεται ως... κοινοτικός στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν δείχνει να τον προβληματίζει και πολύ, αφού δηλώνει Βέλγος και θέλει να παίξει στην Εθνική Βελγίου. Και παρότι έχουν γίνει σκέψεις από την ΕΠΟ να ελληνοποιηθούν ξένοι ποδοσφαιριστές, δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για τον 19χρονο μέσο της ΑΕΚ, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για το όνειρό του. «Ελπίζω να αγωνιστώ με τους «Κόκκινους Διαβόλους». Θέλω οι φίλαθλοι να γνωρίζουν πως εκτός του Μιραλάς, ένας ακόμα Βέλγος αγωνίζεται στην Ελλάδα», δήλωσε, όμως σιγά-σιγά μπήκε στο μυαλό του και η ελληνική υπηκοότητα.

«Νιώθω Έλληνας, έχω ελληνικό όνομα και, ναι, είναι πιθανό να αποκτήσω ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το σκέφτομαι καιρό, ωστόσο θέλω λίγο χρόνο ακόμη για να το αποφασίσω οριστικά».

3. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ΑΕΚ και είναι εκείνο που λέμε προϊόν του συλλόγου. «Δεν ήξερα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τηλεφώνησα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να δοκιμαστώ, μου απάντησε πρώτη η ΑΕΚ και αυτό ήταν. Μπορείς να το πεις και τύχη», δηλώνει για την πρώτη του επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον ξεχώρισε από την ομάδα νέων και λέγεται πως ήταν η μεγάλη του αδυναμία, έστω κι αν δεν είχε προλάβει να του δώσει πολλές ευκαιρίες.

Ο 19χρονος μέσος συμπεριλήφθηκε σε 20μελή αποστολή της ΑΕΚ για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011 για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Κόπηκε από την 18αδα! Η πρώτη του φορά που κάθισε στον πάγκο της Ένωσης ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ στις 22 Ιανουαρίου! «Στην αρχή δεν πίστευα σ' εμένα, στις δυνατότητές μου. Σιγά-σιγά έγινε αυτό. Ο Ιησούς μου ενέπνευσε δύναμη και αυτοπεποίθηση», συμπληρώνει.

Τον Μάρτιο του 2011 ήρθε η πρώτη απόδειξη για το γεγονός ότι ο Μανόλο Χιμένεθ ξεχώριζε τον 19χρονο από τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αποφασίσει πως οι Φροξυλιάς, Τσαμουρλίδης, Αμπντουραχμάνι, Νικόλτσης και Ιντζόγλου θα προπονούνται και με την πρώτη και με την δεύτερη ομάδα. Εξαίρεση στο γκρουπ ήταν ο Κλωναρίδης, που έπαιρνε... μονιμοποίηση!

4. Το ντεμπούτο σε αγώνα Super League δεν άργησε να έρθει. Έστω κι αν όταν έγινε, ήταν ένας από τους λόγους να δεχτεί κριτική ο Μανόλο Χιμένεθ για υποβάθμιση του αγώνα. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έπαιξε για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην τελευταία αναμέτρηση των πλέι οφ την περασμένη σεζόν. Στις 25 Μαΐου μπήκε στο γήπεδο στο 64’ στη θέση του Σάββα Γκέντζογλου και ξεκίνησε την ιδιότυπη σχέση που έχει με το τριφύλλι!! Μια σχέση που θα… επισφραγιστεί με δύο γκολ τη σεζόν 2011-12, τη μοναδική ουσιαστικά χρονιά που έπαιξε στην Ελλάδα.

Και τις δύο φορές η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό και τις δύο φορές ο Κλωναρίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ και τις δύο φορές είχε μπει στο ματς ως αλλαγή. Στην πρώτη περίπτωση σκόραρε μετά από οκτώ λεπτά στο γήπεδο και τη δεύτερη φορά μετά 35 λεπτά αγώνα.

5. Το καλοκαίρι του 2011 έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και συμμετείχε στα περισσότερα φιλικά, ξεχωρίζοντας με την παρουσία του. Μόλις στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος, θα έπαιρνε το χρίσμα εκ νέου από τον Χιμένεθ. Στην Ξάνθη, μπήκε αλλαγή στο 88’ και στο επόμενο λεπτό θα πετύχαινε το τέταρτο γκολ για την ΑΕΚ. «Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Η χαρά μου ήταν τόση που δεν ήξερα τι έκανα, όχι μόνο γιατί σκόραρα αλλά και γιατί πήραμε τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», θα έλεγε λίγο καιρό μετά, περιγράφοντας τα συναισθήματά του. Στο φινάλε της σεζόν είχε συνολικά 22 συμμετοχές (έντεκα ως βασικός), πέντε γκολ και δύο ασίστ.

6. Είναι οπαδός της Άρσεναλ και ονειρεύεται μια μέρα να φορέσει τη φανέλα της, γεγονός που δεν δίστασε να αποκαλύψει στην πρώτη του συνέντευξη που έδωσε όντας παίκτης της ΑΕΚ. «Επειδή στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάζεις πάντα τον πήχη ψηλά, το μεγάλο μου όνειρο είναι να αγωνιστώ μια ημέρα στην Άρσεναλ, η οποία είναι η αγαπημένη μου ομάδα στο εξωτερικό. Την έβλεπα από μικρός, μ' αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει και την έχω στην καρδιά μου, θα ήθελα κάποτε ν' αγωνιστώ εκεί. Φυσικά αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα δουλέψω σκληρά για να πάρω κι άλλες ευκαιρίες στην ΑΕΚ, με την οποία θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους μετά το περυσινό Κύπελλο».

7. Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου στην αναμέτρηση με την Στρουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Μπήκε στο παιχνίδι στο 66’ στη θέση του Λεονάρντο και η ανατροπή στο αποτέλεσμα (σ.σ. η ΑΕΚ που κέρδιζε 1-0 ηττήθηκε 1-2), σε συνδυασμό με την προσωπική του απόδοση τον έκαναν να ξεσπάσει σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ στήριξε τον ποδοσφαιριστή του στη συνέντευξη Τύπου. «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπουγαϊδη και με την προσωπικότητα του Κλωναρίδη που μπήκε στο γήπεδο και ζήτησε μπάλα», είχε πει ο Ισπανός τεχνικός.

Στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, ο Βίκτωρ θα έπαιρνε την εκδίκησή του… Στην Αυστρία θα πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στο 76’ της αναμέτρησης για να «κλειδώσει» τη νίκη της ΑΕΚ και θα το πανηγυρίσει παρέα με τον Ρότζερ Γκερέιρο και το διάσημο, πλέον, «Ai se eu te pego».

8. Στο σώμα του έχει τρία τατουάζ. Εκείνο που στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει περισσότερο είναι πως «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» , όπως επέλεξε να χαράξει πάνω του. Έστω κι αν χρειαστεί να περάσει χρόνος, ο λόγος εμφανίζεται!

9. Στα Σπάτα ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των «μεγάλων» και είναι ενδεικτικό ότι το πως ο Γρηγόρης Μάκος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, όπως και ο –συμπαίκτης του τότε - Νίκος Λυμπερόπουλος. «Ο Κλωναρίδης είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο για ότι καταφέρνει. Έχει πολλά να δώσει και θα πρέπει να δουλέψει και εμείς θα πρέπει να τον βοηθήσουμε. Στην Ελλάδα βιαζόμαστε να αποθεώσουμε κάποιον παίκτη που πάει καλά και αυτό δεν πρέπει να γίνει με τον Βίκτωρα».

Θεωρεί πως μεγαλύτερο προτέρημά του είναι η ταχύτητα, κάτι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και προσπαθεί να βελτιωθεί στους υπόλοιπους τομείς. Μετά το γκολ στο Βέλγιο και ακόμα περισσότερο μετά το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν δύο μήνες, πήρε ξαφνικά δημοσιότητα, γεγονός που τρομάζει εκτός των άλλων και τον Νίκο Κωστένογλου. «Η ικανότητα και η ποιότητά του μπορεί να δώσει πολλά στην ΑΕΚ στο μέλλον. Θέλει προσοχή, γιατί έχει πάρει δημοσιότητα».

10. Η δημοσιότητα στην Ελλάδα δε θα προλάβαινε να τον επηρεάσει… Κι αυτό καθότι σύντομα θα έφευγε για να ψάξει το μέλλον του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τον Ιούνιο του 2012 η ΑΕΚ θα τον πουλήσει στη Λιλ έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τον τεχνικό του στη γαλλική ομάδα να του δείχνει εμπιστοσύνη. «Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κι αν δουλευτεί σωστά μπορεί να γίνει η έκπληξη της σεζόν». Στη γαλλική ομάδα έπαιξε μόλις πέντε ματς ως τον Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησαν τα σενάρια επιστροφής του στην ΑΕΚ ως δανεικός. Τελικά, βρέθηκε στην… πατρίδα του, στο Βέλγιο και αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία με την Μουσκρόν. Πιθανότατα και αυτό για κάποιο λόγο έγινε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα