Γιανγκ: All Star «ταχυδακτυλουργός» σε κακή ομάδα! (pics & vids)

Γιανγκ: All Star «ταχυδακτυλουργός» σε κακή ομάδα! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γιανγκ: All Star «ταχυδακτυλουργός» σε κακή ομάδα! (pics & vids)

bet365

O Tρέι Γιανγκ θα είναι βασικός στην Τeam Giannis και το gazzetta.gr γράφει για τον παικταρά που πρέπει να κάνει υπομονή σε μια κακή ομάδα.

Άρης - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Πέρυσι μας έδειξε ένα δείγμα των δυνατοτήτων του και μας προετοίμασε για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Φέτος όμως ο Τρέι Γιανγκ έδειξε σε όλο τον κόσμο πως ανήκει στην αφρόκρεμα της λίγκας. Το γεγονός ότι είναι βασικός στο All Star Game αποτελεί την ανταμοιβή του για αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ. Και αυτά που κάνει σε... μαγεύουν.

Το gazzetta.gr γράφει για τον ταχυδακτυλουργό που δεν σταματά τα... όργια, αλλά είναι καταδικασμένος να κάνει υπομονή, παίζοντας σε μια ομάδα όπως οι Χοκς, οι οποίοι είναι ένα από τα χειρότερα σύνολα στο ΝΒΑ.

All Star στην δεύτερη σεζόν του

Η ποιότητα του Τρέι είναι τεράστια. Ο ηγέτης της Ατλάντα δεν χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια για να μπει στη γιορτή των κορυφαίων το Αll Star Game.

Στην 2η σεζόν του στο ΝΒΑ θα παίξει στην Team Giannis, εκεί όπου θα συναντηθούν οι καλύτεροι.

Το αξίζει, αν δει κάποιος τα νούμερα του, παρόλο που η ομάδα του είναι πολυ κακή. Οι Χοκς απογοητεύουν φέτος, αλλά ο Γιανγκ έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει σε κάθε ματς.

Μέχρι στιγμής μετρά 29. 7 πόντους, 9.2 ασίστ και 4.4 ριμπάουντ.

Έτσι έχει καταφέρει να είναι ο τρίτος σκόρερ της λίγκας και δεύτερος στις ασίστ.

Κάνει τα πάντα στην επίθεση και συμφέρει, ένα παιδί που η Ατλάντα θέλει να χτίσει πάνω του και να του δώσει την ευκαιρία με προσθήκες και κινήσεις, να παλέψει κάποτε και για είσοδο στα playoffs.

Eξαιρετικός ντριμπλέρ, φοβερός χειρισμός στη μπάλα και σίγουρα ένας από τους κορυφαίους τριποντέρ της λίγκας. Σουτάρει με 36.9% τρίποντα και δεν μπορείς να τον αφήνεις ούτε δευτερόλεπτο γιατί θα σε σκοτώσει. Δεν είναι τυχαία ο τρίτος σκόρερ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Δεν σταματά τα ρεκόρ

Τα ρεκόρ έχουν γίνει συνήθεια φέτος και συνεχώς βάζει το όνομα του δίπλα σε θρύλους.

Ο νεαρός άσος των Χοκς βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά κόντρα στους Νάγκετς στις 13 Νοέμβρη. Τα γεράκια επικράτησαν και ο Τρέι έκανε ματσάρα. Το Ντένβερ δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, αφού τελείωσε το ματς με 42 πόντους, ενώ μοίρασε 11 ασίστ και κατέβασε και 4 ριμπάουντ.

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι στην καριέρα του με 40+ πόντους και 10+ ασίστ

Τι κατάφερε με αυτό; Mα φυσικά να βάλει το όνομα του δίπλα στους θρύλους Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Οι τρεις τους πλέον είναι μοναδικοί παίκτες της ιστορίας που έχουν καταφέρει να έχουν 2 ματς με 40+ πόντους και 10+ ασίστ πριν τα 22 τους χρόνια.

Επιπλέον είχε 40 πόντους σε 4 ήττες της ομάδας του, ισοφαρίζοντας τον Σακίλ Ο'Νίλ που του έκανε στις πρώτες του 2 σεζόν.

Μόνο ο Άλεν Άιβερσον έχει περισσότερες και βρίσκεται στις 6. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο γκαρντ των Χοκς έφτασε στις 22 Δεκέμβρη έφτασε για 12η φορά τους 30+ πόντους και 10+ ασίστ. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο μοναδικός παίκτης που το κάνει πριν κλείσει τα 22.

Πέρασε τον ΛεΜπρόν που είχε 11.

Και πάμε και στις 18 Γενάρη του 2020. Τότε έφτασε τα 30 ματς με 30+ πόντους σε 119 εμφανίσεις του στο ΝΒΑ, μια επίδοση που θύμισε τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο ηγέτης των Χοκς είχε 31 πόντους κόντρα στους Σπερς.

Ο τελευταίος παίκτης που είχε 30 ή περισσότερα ματς με 30+ πόντους στα πρώτα 120 παιχνίδια της καριέρας του ήταν ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν

Ο Air έπαιξε μόλις 75 ματς για να φτάσει στις 30 «30άρες».

Σταρ σε κακή ομάδα

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και φυσικά ούτε σε ένα παιδί που έχει μόλις 2 χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, όπως ο Γιανγκ.

Παρόλο που ο Τρέι κάνει όργια, η Ατλάντα δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοση της, να μπει στον ίσιο δρόμο και να παλέψει για τα playoffs.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες ομάδες στη λίγκα. Έχει το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, αφού μετρά 15 νίκες και μόλις 41 ήττες.

Στην Ατλάντα ξέρουν πως φτιάχνουν ομάδα για το μέλλον. Όμως ακόμα και έτσι δεν περίμεναν να βρίσκονται τόσο χαμηλά στην κατάταξη πριν το All Star Game.

Οι Χοκς έχουν μόνο 3 παίκτες πάνω από 30. Τον τεράστιο Κάρτερ που είναι στα 43, τον Τιγκ στα 31 και τον Ντέντμον στα 30. Εκτός από τον 21χρονο Γιανγκ, στηρίζουν πολλά στον Κόλινς (22), Ρέντις (20), Χουέρτερ (21), Καπέλα (25), Μπέμπρι (25) και Χάντερ (22).

Το μέλλον τους ανήκει, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν παίζει καλά. Φαίνεται πως κάτι της λείπει όταν τα ματς σοβαρεύουν και πάντα στο τέλος φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Γιανγκ κατάφερε να είναι βασικός στο All Star Game, παίζοντας σε μια κακή ομάδα.

Οι Χοκς έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αλλά φέτος έχουν συνηθίσει στις ήττες και αυτό... πονά τον παικταρά Γιανγκ.

Εκτός Team USA

«Θα έλεγα ψέμματα αν έλεγα στον κόσμο πως δεν με πλήγωσε και δεν με στεναχώρησε η συγκεκριμένη εξέλιξη. Προφανώς και θα ήθελα να είμαι στην Team USA και να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ήταν τα λόγια του Τρέι.

Ο Γιανγκ αν και είναι βασικός στο All Star Game, δεν κλήθηκε στην προεπιλογή της Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάτι που τον... τσάκισε. Θεωρούσε πως θα έπρεπε να ήταν.

Πάντως και ο προπονητής του και assistant στην Τeam USA, Λόιντ Πιρς υπεραμύνθηκε της επιλογής του Πόποβιτς και τόνισε πως ο παίκτης του θα παίξει σύντομα στις ΗΠΑ, όταν είναι απόλυτα έτοιμος.

Η προεπιλογή των ΗΠΑ αποτελείται από τους: Μπαμ Αντεμπάγιο, ΛαΜάρκους Όλτριτζ, Χάρισον Μπαρνς, Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντέβιν Μπούκερ, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τζέιλεν Μπράουν, Τζίμι Μπάτλερ, Μάικ Κόνλεϊ, Στεφ Κάρι, Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Ντουράντ, Πολ Τζορτζ, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζέιμς Χάρντεν, Μοντρέζλ Χάρελ, Τζο Χάρις, Τομπάιας Χάρις, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιρι Ίρβινγκ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιλ Κούζμα, Καγουάι Λέοναρντ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Μπρουκ Λόπεζ, Κέβιν Λοβ, Κάιλ Λάουρι, Τζαβέιλ ΜακΓκί, Κρις Μίντλετον, Ντόνοβαν Μίτσελ, Βίκτορ Ολαντίπο, Κρις Πολ, Μέισον Πλάμλι, Μάρκους Σμαρτ, Τζέισον Τέιτουμ, Κλέι Τόμπσον, Μάιλς Τέρνερ, Κέμπα Γουόκερ, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ντέρικ Γουάιτ.

Αν δει κάποιος καλά τα ονόματα θα παρατηρήσει πως στη θέση του Γιανγκ, παίζουν οι Μπρόγκντον, Κόνλεϊ, Ίρβινγκ, Λίλαρντ, Λάουρι, Πολ, Σμαρτ και Ουόκερ.

Αν εξαιρέσει κάποιος τον Λίλαρντ, τότε κανείς εκ των υπολοίπων δεν κάνει καλύτερη χρονιά από τον Τρέι Γιανγκ. Όμως Πόποβιτς είναι αυτός και σίγουρα θα ξέρει καλύτερα Πως μπορείς να αμφισβητήσεις τον Pol; Ίσως είναι και μια απόφαση για να τον κάνω πιο σκληρό σαν παίκτη τον Γιανγκ. Ένας παικταράς που θα πρέπει να αντέξει στους Χοκς, να τους ανεβάσει επίπεδο του χρόνου και να ανέβει σιγά-σιγά τα σκαλιά της καταξίωσης. Και χωρίς playoffs καταξίωση δεν έχει.

 

NBA Τελευταία Νέα