Παπαπέτρου: «Με τον Καλάθη βρισκόμαστε με τα... μάτια, κάνουμε τα πάντα καλά επιθετικά»

Νίκος Καρφής
Παπαπέτρου: «Με τον Καλάθη βρισκόμαστε με τα... μάτια, κάνουμε τα πάντα καλά επιθετικά»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στη Euroleague Greece μετά τη νίκη επί της Βιλερμπάν και στάθηκε στην επιθετική ποιότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα θέλει να κοιτάζει προς τα πάνω και το πλεονέκτημα έδρας.

Μετά από τα... σκαλπ της Μπάγερν και της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπέταξε και τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στις 3 σερί εντός έδρας νίκες.

Πλέον η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει ρεκόρ 13-8 και βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ η 4η Μπάρτσα, αλλά και οι Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ έχουν ρεκόρ 15-6.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στη φετινή Euroleague και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην επικράτηση της ομάδας του επί της Βιλερμπάν.

Ο «Παπ» είχε 21 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα (ξεκίνησε με 4/4). 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 23 στην αξιολόγηση, δίνοντας τρομερή ενέργεια στο τριφύλλι και στις 2 μεριές του παρκέ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στη Euroleague Greece και αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, ξεχώρισε την ικανότητα των πράσινων στην επίθεση, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός κοιτάει προς τα πάνω στη βαθμολογία της Euroleague.

Οι πράσινοι έφτασαν τις 3 σερί νίκες στο ΟΑΚΑ και πλέον πλησίασαν στην 4η θέση, όπου τώρα βρίσκεται η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 15-6. Ο Έλληνας φόργουορντ ρωτήθηκε για το αν η ομάδα θα πρέπει να κοιτάει πολύ περισσότερο στις θέσεις της πρώτης 4άδας και τόνισε: «Θεωρώ πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Όσο κερδίζουμε και όσο παίζουμε καλά, σίγουρα θέλουμε να κοιτάμε προς τα πάνω. Προσηλωμένα και ταπεινά, αλλά νομίζω δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε να βρεθούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει μερικές σερί νίκες, υπερασπιστήκαμε την έδρα και θα πρέπει να παίξουμε καλά και εκτός έδρας για να είμαστε δυνατοί στη συνέχεια».

Στις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague και με τον Πιτίνο στον πάγκο, το τριφύλλι φαίνεται να έχει απαντήσεις σε όλες τις δυσκολίες που προσπαθεί να του βάλει ο αντίπαλος, δείχνοντας χαρακτήρα και διατηρώντας την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Ο δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού επί των Γάλλων σχολίασε επί του θέματος: «Νομίζω βελτιώνεται ο καθένας ατομικά. Όταν ο καθένας παίζει καλύτερα, έτσι παίζει και η ομάδα καλύτερα. Δουλεύουμε καλά όλοι. Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό που κάνουμε, προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μερικές φορέ δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά σίγουρα υπάρχει βελτίωση στην εικόνα μας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Το σύνολο του Πιτίνο κάνει θραύση στον επιθετικό τομέα, όντας η κορυφαία ομάδα στη Euroleague. Κόντρα στη Βιλερμπάν έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ με 100άρα και ο Παπαπέτρου ανέφερε: «'Εχουμε επιθετικό ταλέντο, έχουμε πολλές διαφορετικές λύσεις. Έχουμε παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, έχουμε παιχνίδι έξω από το ζωγραφιστό. Σουτάρουμε καλά, τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Έχουμε και τον Νικ που τα κάνει όλα. Είμαστε μια γεμάτη ομάδα, διαθέτουμε κομμάτια. Έχουμε αυτό που χρειάζεται η ομάδα, πρέπει να προσηλωθούμε και να παίξουμε πιο καλή άμυνα. Σήμερα το κάναμε για 3 δεκάλεπτα πολύ καλά, χαλαρωσαμε πολύ στο τελευταίο. Είναι άσχημο γιατί αδικούμε τους εαυτούς. Όταν βλέπεις τους τελικούς πόντους που έχει δεχθεί, καταλαβαίνεις ότι αδικούμε τους εαυτούς μας».

Απέναντι στη Βιλερμπάν ο Νικ Καλάθης έκανε... παπάδες στον δημιουργικό τομέα, τελειώνοντας με 17 ασίστ (είχε 10 στο 2ο δεκάλεπτο) και έχασε το ρεκόρ καριέρας και την ισοφράριση του ρεκόρ της Euroleague για 2 ασίστ. O φόργουορντ των πράσινων υποκλίθηκε στον αρχηγό του: «Φοβερός ο Νικ. Με τους παίκτες που παίζει πάνω από ένα χρόνο μαζί, υπάρχει παιχνίδι με τα... μάτια. Συνεννούμαστε ακριβώς που πρέπει να βρίσκεται ο καθένας, αλλά και που νιώθει ο καθένας καλά για να υποδεχθεί την μπάλα. Είναι εξαιρετικός στο να μοιράζει τη μπάλα και να την παίρνει ο καθένας στα σημεία που νιώθει καλά για να είναι αποτελεσματικός».

Στο τέλος σχολίασε τις 2 εκτός έδρας αναμετρήσεις που ακολουθούν με Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα: «Θέλουμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τη . Είναι και οι 2 πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Δύσκολες έδρες, ομάδες που παίζουν πολύ καλύτερα αυτή τη στιγμή και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πρέπει να δούμε το επόμενο ματς, να ηρεμήσουμε, να μπορέσουμε να βελτιωθούμε ακόμα παραπάνω. Σκοπός είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε όχι στα 2 επόμενα παιχνίδια, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν».