Μάβερικς: Με απίθανο Ντόντσιτς μπαίνουν... σφήνα στη Δύση! (pics & vids)

Μάβερικς: Με απίθανο Ντόντσιτς μπαίνουν... σφήνα στη Δύση! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μάβερικς: Με απίθανο Ντόντσιτς μπαίνουν... σφήνα στη Δύση! (pics & vids)

bet365

Οι Μάβερικς φέτος στοχεύουν πολύ ψηλά, αφού ο υποψήφιος MVP, ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς κάνει... παπάδες και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που μπορεί να μπει... σφήνα στην Δύση και να φτάσει μακριά στα playoffs.

Γιουνάιτεντ - Σίτι με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η τελευταία σεζόν που οι Μάβερικς έπαιξαν στα playoffs ήταν το 2015-16. Έκτοτε δεν έχουν δει την καυτή ατμόσφαιρα της postseason.

Φέτος όλα είναι διαφορετικά για την ομάδα του Καρλάιλ.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει... απογειώσει το Ντάλας και κάνει χαρούμενο τον Μαρκ Κιούμπαν που ονειρεύεται ξανά μεγαλεία.

Το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα (6η στην περιφέρεια με ρεκόρ 23-13) που φιλοδοξεί φέτος να μπει... σφήνα στην Δύση και να παίξει σημαντικό ρόλο στα playoffs μαζί με Λέικερς, Κλίπερς και Ρόκετς.

O υποψήφιος ΜVP που δεν έχει ταβάνι

Ότι και να πεις για τον παιχταρά που ακούει στο όνομα Λούκα Ντόντσιτς είναι λίγο.

Στην 2η σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ διεκδικεί το βραβείο του MVP, κάνοντας εμφανίσεις που αφήνουν όλο το κόσμο με το στόμα ανοιχτό. Πριν λίγε ώρες έκανε ακόμα ένα triple double, εκτελώντας τους Μπουλς. Ασταμάτητος, απολαυστικός, απίθανος, δεν δίστασε να... γλεντήσει τον Χάρισον, δείχνοντας τους 34 πόντους που πέτυχε στα 3 πρώτα 12λεπτα του ματς με τους Μπουλς.

Mέχρι και ο τεράστιος, o GOAT Μάικλ Τζόρνταν είπε για τον Ντόντσιτς ότι είναι παίκτης-φαινόμενο.

Στο ματς με τους Πίστονς έφτασε τις 2 triple double 40άρες (είχε 41 με 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ με το Ντιτρόιτ) της καριέρας του και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες σε ηλικία κάτω των 21 ετών (ο ΛεΜπρόν έχει 1).

Τον Νοέμβρη κατάφερε να γράψει ιστορία και πήρε το βραβείο του παίκτη του μήνα για τη Δύση. Είχε 31,7 πόντοι, 10,4 ριμπάουντ, 10,4 ασίστ και μπήκε σε μια κλειστή λίστα, αφού οι μόνοι που του έχουν πετύχει αυτό είναι οι Όσκαρ Ρόμπερτσον και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Δύο παίκτες που θεωρούνται αυθεντία στο triple double.

Και τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ.

Ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Ρόμπερτσον που να έχει 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 9+ ασίστ κατά μέσο όρο ύστερα από τα 16 πρώτα ματς. Ο θρύλος του ΝΒΑ ήταν ο μοναδικός που το είχε καταφέρει στο ίδιο χρονικό σημείο με 31,8 πόντους, 12,8 ριμπάουντ και 12,1 ασίστ.

Ακόμα και οι σπουδαίοι Κόμπι-ΛεΜπρόν-Γκαρνέτ βλέπουν τη... σκόνη του!

Στα πρώτα 88 ματς της καριέρας του είχε περισσότερους πόντους από το αντίστοιχο του Κόμπι, περισσότερα ριμπάουντ από τον Γκαρνέτ και παραπάνω ασίστ από τον ΛεΜπρόν. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το παιδί.

Όλα αυτά τα τρελά που κάνει σε συνδυασμό με τους απίθανους αριθμούς του, τον κάνουν φαβορί μαζί με τον Γιάννη για το βραβείο. Έχει 29.4 πόντους, 8.9 ασίστ, 9.7 ριμπάουντ.

Πριν λίγες μέρες, ο σπουδαίος Τζέρι Ουέστ υποκλίθηκε στην αξία του, τονίζοντας πως μπορεί να γίνει παίκτης TOP 5 όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Έδειξαν πόσο δουλεμένη ομάδα είναι όταν έλειπε ο Λούκα

Oι Μάβερικς αναγκάστηκαν να παίξουν σε 4 σπουδαία ματς χωρίς τον Ντόντσιτς που ήταν τραυματίας. Σε αυτές τις αναμετρήσεις έδειξαν καλύτερα την ποιότητα τους και το πόσο δουλεμένη ομάδα είναι.

Προσπάθησαν να κρύψουν με τον καλύτερο τρόπο το τεράστιο κενό του Σλοβένου και εν μέρει τα κατάφεραν.

Το σύνολο του Καρλάιλ έπαιξε με Μπακς (έκτος), Σέλτικς (εντός), Σίξερς (εκτός) και Ράπτορς (εκτός), μετρώντας 2 νίκες και 2 ήττες. Στα ματς με Σέλτικς και Ράπτορς τα οποία έχασαν τα πάλεψαν μέχρι τέλους. Έχασαν για 4 και 3 πόντους αντίστοιχα.

Πορζινγκίς και Χάρνταγουεϊ έκαναν εξαιρετική δουλειά, κάνοντας περήφανο τον Ντόντσιτς που βρισκόταν στα... πιτς. Φοβερός στον δημιουργικό τομέα ήταν ο Μπράνσον, που ήταν πρώτος πασέρ και στα 4 δύσκολα ματς των Μάβερικς.

O Kαρλάιλ είναι... μια ζωή στο Ντάλας

Η φετινή πορεία του Ντάλας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Ντόντσιτς, όμως χωρίς την σιγουριά του Καρλάιλ, η ομάδα δεν θα ήταν τόσο ψηλά. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως οι Μάβερικς είναι δεύτερο σπίτι του. Bρίσκεται στο Ντάλας από το 2008, έχει οδηγήσει την ομάδα του 7 φορές στα playoffs, ενώ σε 4 περιπτώσεις έχασε την postseason.

Φυσικά το μεγαλύτερο παράσημο στην καριέρα του είναι το πρωτάθλημα που πήρε με την παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι το 2011, τότε που... εκτέλεσε την Big-3 των Χιτ (Ουέιντ, ΛεΜπρόν, Μπος) στους τελικούς.

Ο Ρικ περίμενε υπομονετικά 3 χρόνια για να έχει και πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα με βλέψεις για μακρινό ταξίδι στα playoffs. H συνύπαρξη των Ντόντσιτς και Πορζίνγκις έχει φέρει πάλι στο Ντάλας χαμόγελα και ο Καρλάιλ είναι ένας προπονητής που ξέρει τι χρειάζονται τα απαιτητικά παιχνίδια των playoffs.

Δεν είναι μόνο ο Λούκα

Το Ντάλας έχει βγάλει στην πρώτη γραμμή της μάχης τον πιο ποιοτικό του παίκτη, ωστόσο ο Λούκα δεν είναι αβοήθητος.

Εξαιρετική δουλειά κάνει ο Κρίσταπς Πορζίνγκις που μπορεί να απειλήσεις με τις κινήσεις σου στο post, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανός να στάξει τρίποντο από το logo. Είναι πανύψηλος, μακρύς και κάνει πολύ δύσκολο το μαρκάρισμα για οποιονδήποτε θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει. Μετρά 17.3 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 2.1 μπλοκ.

Από κοντά στο σκοράρισμα και ο Χάρνταγουεϊ που απλά θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση του γιατί έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μέχρι στιγμής μετρά 13.7 πόντους και σουτάρει με 38% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Σημαντική συνεισφορά έχει και ο Σεθ Κάρι με 10.2 πόντους μέσο όρο, ενώ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ τριών πόντων (41%).

Ο Καρλάιλ ανοίγει πολύ το rotation και έτσι έχει καταφέρει να βάλει στην εξίσωση αρκετούς παίκτες. Όλοι νιώθουν σημαντικοί στο Ντάλας, όλοι θέλουν να προσφέρουν όταν πατούν παρκέ.

Ρόλο στην ομάδα έχουν και οι Κλέμπερ, Φίνεϊ-Σμιθ, Πάουελ, Μπράνσον, Ράιτ, Τζάκσον και Μαριάνοβιτς. Οι 3 πρώτοι έχουν πάνω από 8 πόντους μέσο όρο, ο 4ος είναι ο δεύτερος καλύτερος πασέρ της ομάδας μετά τον Ντόντσιτς, ενώ ο Μαριάνοβιτς δίνει ύψος στην ρακέτα και δημιουργεί προβλήματα σε όποιον πλησιάζει. Εξαιρετικός ριμπάουντερ, δίνει ποιοτικά λεπτά στον Καρλάιλ.

Κρυφοκοιτάζουν τα τελευταία στάδια των playoffs

Oι Μάβερικς δεν είναι τόσο δυνατό φαβορί για τίτλο όπως οι Κλίπερς και οι Λέικερς. Δεν θα έχουν το άγχος του πρωταθλητισμού στα playoffs. Θα μπουν με την ελπίδα να φτάσουν το ταβάνι τους και να πάνε μακριά στην postseason, κάνοντας ζημιές σε οποιονδήποτε βρουν στον δρόμο τους.

Έχουν δείξει πως μπορούν να κοντράρουν ομάδες που στοχεύουν στον τίτλο, όπως οι Μπακς, οι Σίξερς και οι 2 ομάδες του LA. Το Ντάλας θέλει και πάλι να παίξει ρόλο στα playoffs και το παλικαράκι από τ Σλοβενία κάνει όλους τους φιλάθλους της ομάδας να αισιοδοξούν. Είναι παίκτης που θα αφήσει εποχή στο μπάσκετ και οι Μάβερικς το ξέρουν καλά.

Αυτό που θέλουν είναι να αρχίσουν και πάλι να βλέπουν... κορυφές, όπως αυτή που πάτησε ο τεράστιος Ντιρκ Νοβίτσκι το 2011. Ο Λούκα θέλει να πάρει την σκυτάλη από τον Γερμανό και να οδηγήσει το Ντάλας στη Γη της Επαγγελίας.

 

NBA Τελευταία Νέα