Αντετοκούνμπο vs ΛεΜπρόν: Ο... θρόνος του ΝΒΑ χωράει μόνο έναν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο vs ΛεΜπρόν: Ο... θρόνος του ΝΒΑ χωράει μόνο έναν! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα υποδεχθούν (03:00) τους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και το gazzetta.gr γράφει για την πρώτη.... τιτανομαχία του MVP με τον Βασιλιά, ένα ζευγάρι που μπορεί να δούμε και στους τελικούς.

Αντίστροφα μετράμε για την πρώτη μάχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι Μπακς θα υποδεχθούν τους Λέικερς σε μια κόντρα μεταξύ των 2 κορυφαίων ομάδων στο ΝΒΑ.

Ο MVP του ΝΒΑ θέλει να πάρει το... σκαλπ του Βασιλιά και να στείλει μήνυμα ενόψει συνέχειας. Άλλωστε με τα όσα μας έχουν δείξει μέχρι στιγμής, οι 2 ομάδες είναι φαβορί για τα τελευταία στάδια των playoffs και φυσικά για τους τελικούς.

Το gazzetta.gr στέκεται στην πρώτη τιτανομαχία του Γιάννη με τον ΛεΜπρόν και καταλήγει πως ο... θρόνος του ΝΒΑ δεν χωρά 2 βασιλιάδες, αλλά μόνο έναν.

Θέλει το 2ο σερί MVP o Γιάννης, πάει για το 5o του ο ΛεΜπρόν

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για ακόμη μια σεζόν δεν έχει αντίπαλο. Ο ηγέτης των Μπακς και κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, κάνει θραύση σε επίθεση και άμυνα, βοηθώντας τα ελάφια να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ μαζί με τους Λέικερς.

Κοντά στη ρακέτα είναι ο πιο αποδοτικός παίκτης στη λίγκα, αφού παρασέρνει όποιον πάει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Φέτος βάζει στο ρεπερτόρτιο του και το τρίποντο, αφού εμπιστεύεται πολύ το σουτ του. Δεν είναι τυχαίο που ο Greek Freak είναι 2ος σε τρίποντα που επιχειρεί στους Μπακς με 5.1 πίσω από τον Μίντλετον που έχει 5.2.

Ο MVP στην τελευταία του παράσταση κόντρα στους Μάβερικς έγραψε 48 πόντους, ωστόσο το σερί των Μπακς σταμάτησε στα 18 νικηφόρα ματς. Ο Γιάννης μετρά 31/7 πόντους, 12.8 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.2 μπλοκ. Φυσικά είναι το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του MVP, αφού πλέον το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για τον κορυφαίο και στο σύστημα αξιολόγησης.

Aπό την άλλη έχουμε τον Βασιλιά που κυριαρχεί σε ηλικία 34 ετών και δείχνει πως όσο και αν περνούν τα χρόνια παραμένει στις επάλξεις. Ένα τέρας της φύσης, ένας παίκτης που πρωταγωνιστεί στη λίγκα από την πρώτη του σεζόν.

Φέτος οδηγεί εκ τους ασφαλούς τους Λέικερς παρέα με τον Άντονι Ντέιβις, κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ.

Οι Λέικερς αποτελούν την κορυφαία ομάδα της λίγκας με ρεκόρ 24-4 και για αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει ο ΛεΜπρόν.

Μετρά 25.9 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 10.6 ασίστ, ενώ έχει 26.9 στο σύστημα αξιολόγησης. Leader που ξέρει τον τρόπο να ξυπνάει την ομάδα του στην 4η περίοδο και να φτάνουν στη νίκη.

Όπως και ο Γιάννης δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο τελευταίο του παιχνίδι, αφού οι Πέισερς του έκαναν ζημία. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το τρίποντο του δεν βρήκε στόχο.

Δεν θέλει να χάσει 2 σερί ματς ο Γιάννης

Αρκετές φορές μέσα στη σεζόν ο Αντετοκούνμπο είπε πως δεν θέλει η ομάδα του να χάσει 2 σερί ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το ίδιο επεσήμανε και για το ματς κόντρα στους Λέικερς, αναφέροντας πως οι Λέικερς έχουν 2 εκ των 5 κορυφαίων παικτών στη λίγκα.

«Θα είναι καλό το παιχνίδι κόντρα στους Λέικερς. Θα είναι ένα τεστ για εμάς. Οι Λέικερς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην λίγκα, πρέπει να παίξουμε καλά. Ως ομάδα δεν θέλουμε να χάσουμε δύο παιχνίδια στην σειρά οπότε θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη. Έχουν 2 από τους 5 καλύτερους παίκτες της λίγκας», είπε αρχικά για την ομάδα του Βόγκελ και στη συνέχεια μίλησε για τον ΛεΜπρόν.

«Είναι τρελό. Προφανώς για εμένα είναι στόχος μου να μπορώ να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο για τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά θα γίνει 35 τον επόμενο μήνα και κινείται έτσι, παίζει έτσι και απλά παίζει έξυπνα. Είναι τρελό να βλέπεις τι μπορεί να κάνει, αλλά είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, είναι διαφορετικός. Είναι εξωγήινος. Οπότε το περιμένεις από αυτόν, αλλά ναι είναι τρελό».

Ο ΛεΜπρόν θέλει να ανακτήσει τον θρόνο του

Δεν αρέσει στον ΛεΜπρόν το γεγονός πως κάποιος άλλος έχει στην κατοχή του το βραβείο του MVP. Δεν του αρέσει πως έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 2016. Ο Βασιλιάς απάντησε σε ανάρτηση του Πέρκινς, δείχνοντας την τρέλα του για να επιστρέψει στον θρόνο της λίγκας

Ο Κέντρικ Πέρκινς, ο πρώην ΝΒΑer, παραδέχτηκε ότι έκανε ένα tweet στο οποίο έβαλε και αυτός με την σειρά του πρώτο τον «Greek Freak», αλλά του απάντησε ο ΛεΜπρον λέγοντας του ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στον... θρόνο του. Μένει να δούμε τι έχει να πει ο Greek Freak για όλα αυτά.

Οι 2 κορυφαίες ομάδες της λίγκας

Το αποψινό ματς δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Θα κοντραριστούν οι 2 καλύτερες ομάδες της λίγκας και 2 εκ των 3-4 κορυφαίων παικτών αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ.

Η μάχη των 2 παικταράδων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι πιθανό να τους δούμε να κονταροχτυπιούνται και στους τελικούς του ΝΒΑ.

Μπακς και Λέικερς έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν με ρεκόρ 24-4. Προέρχονται και οι 2 από ήττα, που χάλασε ένα εντυπωσιακό σερί που έτρεχαν οι ομάδες τους.

Από την μία το Μιλγουόκι, μετρούσε 18 σερί νίκες πριν την ήττα κόντρα στο Ντάλας και ήθελε άλλες 2 για να ισοφαρίσει το κορυφαίο σερί της ιστορίας του.

Στον αντίποδα οι Λέικερς έκαναν... παρέλαση σε όποια έδρα πήγαιναν φέτος, αφού το σερί τους είχε φτάσει στα 14 ματς. Όμως η παρέα του πρώην συμπαίκτη του Γιάννη, Μπρόγκντον, τους έριξε στο καναβάτσο.

Περιμένουμε μεγάλη ματσάρα, αφού τόσο η ομάδα του Μπουντενχόλζερ εντός έδρας όσο και οι Λέικερς εκτός, είναι εκπληκτικοί.

Τα ελάφια μετρούν 13 νίκες και 2 ήττες στο Fiserv Forum, ενώ η ομάδα του Βόγκελ βρίσκεται στο 14-2 εκτός έδρας.

Πιθανό ζευγάρι τελικού

Τόσο οι Μπακς όσο και οι Λέικερς κάνουν εξαιρετική σεζόν και δείχνουν ικανοί να φτάσουν πολύ μακριά στα playoffs.

Πολλοί θεωρούν πως αυτό θα είναι και το ζευγάρι του τελικού. Στην Δύση φυσικά οι Λέικερς θα πρέπει να δώσουν μάχη με τους Κλίπερς κατά κύριο λόγο που παρουσιάζονται πολύ δυνατοί με τις προσθήκες των Λέοναρντ και Τζορτζ το καλοκαίρι.

Στην Ανατολή τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η περιφέρεια διαθέτει αρκετές ομάδες φέτος που έχουν το ρόστερ και την ποιότητα να βρεθούν στους τελικούς όπως οι Σίξερς, οι Χιτ και οι Σέλτικς. Δεν θα πρέπει να ξεγράφουμε και τους πρωταθλητές Ράπτορς που πέρασαν στη νέα εποχή μετά την αποχώρηση Λέοναρντ και δείχνουν να ανταποκρίνονται έξοχα.

Μετράμε αντίστροφα για τη ματσάρα

Λίγες ώρες έμειναν για την πρώτη φετινή κόντρα του Γιάννη με τον ΛεΜπρόν. Ο... θρόνος του ΝΒΑ χωρά μόνο έναν και οι 2 μονομάχοι θέλουν να στείλουν μήνυμα στον αντίπαλο τους ενόψει και των playoffs. Kαι οι 2 ομάδες στοχεύουν την κορυφή και ξέρουν πως έχουν την ποιότητα να βρεθούν εκεί. Ο Βασιλιάς απέναντι στον MVP. Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως στο Μιλγουόκι και όποιος αντέξει.

 

NBA Τελευταία Νέα