Ντόντσιτς: Από rookie της χρονιάς... υποψήφιος MVP! (pics & vids)

Ντόντσιτς: Από rookie της χρονιάς... υποψήφιος MVP! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ντόντσιτς: Από rookie της χρονιάς... υποψήφιος MVP! (pics & vids)

bet365

O Λούκα Ντόντσιτς δεν σταματά τα... όργια τη φετινή σεζόν και το gazzetta,gr γράφει για τον απίθανο Σλοβένο που είναι ο απόλυτος ηγέτης των Μάβερικς στην μετά-Νοβίτσκι εποχή και μπαίνει στην... κουβέντα για το βραβείο του MVP.

Θα μας... τρελάνει το παιδί από την Σλοβενία! Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε προειδοποιήσει τον κόσμο με τα όσα έκανε στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Το βραβείο του rookie της σεζόν ήταν εύκολη υπόθεση για αυτόν, αφού ο μόνος που τον ζόρισε λίγο ήταν ο Τρέι Γιανγκ.

Φέτος ο σταρ των Μάβερικς έχει βλέψεις για πολύ ψηλότερα, αφού δεν σταματά να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Φυσικά αυτό συνδυάζεται με μια καλή πορεία της ομάδας του, η οποία στοχεύει στα playoffs.

Το gazzetta,gr γράφει για τον απίθανο Σλοβένο που αξίζει να βρίσκεται στην... κουβέντα για MVP.

Θέλει να συνεχίσει το έργο του τεράστιου Νοβίτσκι

Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε μιλήσει για την ευθύνη που έχει πλέον στους Μάβερικς, μετά την απόσυρση του Ντιρκ Νοβίτσκι. «Ο Ντιρκ ήταν εδώ για 21 χρόνια. Θέλω να μείνω εδώ και να ακολουθήσω τα βήματά του», ήταν τα λόγια του.

Ο Νοβίτσκι, o κορυφαίος Ευρωπαίος στην ιστορία του ΝΒΑ, έμεινε μια ζωή στο Ντάλας και το οδήγησε ίσως στο πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας κόντρα στην Βig-Three του Μαϊάμι!

Για την αφεντιά του μίλησε και ο προπονητής των Νικς, Ντέιβιντ Φιζντέιλ. Ο head coach της Νέας Υόρκης ανέφερε πως ο Λούκα θα... απειλήσει τον Ντιρκ για τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου που έπαιξε στο ΝΒΑ. Δεν την ξεστομίζεις έτσι εύκολα αυτή την ατάκα, τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής το δικαιολογούν. Έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα να βρεθεί στην κορυφή και να κοιτάξει στα... μάτια τον σπουδαίο Γερμανό.

Ο Λούκα είναι το απόλυτο αφεντικό στους Μάβερικς, παρόλο που βρίσκεται στην 2η σεζόν του. Το Ντάλας ξέρει τι διαμάντι έχει στα χέρια του και του έχει δώσει τα... κλειδιά. Λίγοι παίκτες έχουν το μπασκετικό ΙQ και το ταλέντο του Ντόντσιτς.

Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο

Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να σπάσει το ρεκόρ καριέρας του. Το έκανε σχετικά νωρίς φέτος, κάτι που περίμεναν οι περισσότεροι. Απέναντι στους Νικς είχε 38 πόντους, σημειώνοντας παράλληλα το τέταρτο triple double του, αφού μάζεψε 13 ριμπάουντ και έδωσε 10 ασίστ.

Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο δείχνει και το πόσο δυνατά έχει μπει στο ΝΒΑ, είναι και αυτό που γίνεται η σύγκριση με τον ΛεΜπρόν. Με τα όσα είχε κάνει στα πρώτα 76 ματς της καριέρας του στο ΝΒΑ, πρόσθεσε ακόμα ένα παράσημο στην στολή του

Ο εκπληκτικός Σλοβένος έχει καλύτερα νούμερα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, αν γίνει η σύγκριση για τα 76 πρώτα ματς των 2 παικτών. Ο ηγέτης των Μάβερικς μετρούσε 21.4 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Βασιλιάς είχε 21.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ.

Ένα συχνό φαινόμενο για τον Λούκα είναι πως συνδυάζει τα triple double με 30άρα. Ο Σλοβένος έκανε το 4ο triple double της καριέρας του μαζί με 30άρα, ισοφαρίζοντας τον Τζέρι Ουέστ για τις 2 πρώτες σεζόν στο ΝΒΑ. Η κορυφή ανήκει στον Όσκαρ Ρόμπερτσον αλλά βρίσκεται πολύ μακριά στα 41.

Νούμερα που παραπέμπουν σε MVP

Τα νούμερα του Σλοβένου λένε την αλήθεια. Ο κύριος Ντόντσιτς είναι στην... εξίσωση για ΜVP πολύ δύσκολα θα βγει από αυτή. Σίγουρος για το τι θέλει να κάνει σε κάθε φάση, μπασκετικόI.Q που δεν το συναντάς σε παιδιά της ηλικίας του. Τρελός χειρισμός της μπάλας και πάσες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Το stepback τρίποντο του είναι πλέον η κίνηση σήμα-κατατεθέν (μαζί με Χάρντεν).

Tέταρτος σκόρερ του ΝΒΑ με 28.7 πόντους και 2ος καλύτερος πασέρ με 9.3 ασίστ. Στα ριμπάουντ βρίσκεται στην 13η θέση με 10.3. Δηλαδή αυτό σημαίνει πως ανεβεί λίγο στις ασίστ, μπορεί να τελειώσει τη σεζόν με νούμερα triple double. Πραγματικά απίστευτο. Για να καταλάβει κανείς την πολύπλευρη συνεισφορά του θα πρέπει να δει το player efficiency rating. Ο μόνος παίκτης που τον ξεπερνάει είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πού πέρυσι βγήκε MVP.

Ένας μάστορας του triple double. Ο Luka Magic έχει παίξει 12 ματς και έχει κάνει 5 triple double. Περίπου 1 ανά 2 ματς. Τρομερό στατιστικό που δείχνει ακόμα καλύτερα την ποιότητα αυτού του εκπληκτικού παίκτη.

Πρώτος σε όλες τις κατηγορίες σε ένα ανεβασμένο Ντάλας

Στους Μάβερικς είναι αυτό που λέμε παίκτης ορχήστρα. Είναι κορυφαίος στην ομάδα του σε πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, κλεψίματα, ενώ ο Πορζίνγκις κερδίζει στα μπλοκ. Δεν θα μπορούσε να είναι και εδώ πρώτος. Η θέση παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Λούκα συνδυάζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με νίκες. Πέρυσι το Ντάλας δεν μπορούσε να νικήσει εύκολα.

Αδυνατούσε να παλέψει για μια από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs. Φέτος έχουν αλλάξει τα πράγματα και σε αυτό πρωταγωνιστής είναι ο Ντόντσιτς που έχει... εκτοξευτεί. Το Ντάλας φέτος δείχνει ικανό να παλέψει σε μια ανταγωνιστική Δύση και να επιστρέψει στα playoffs. Aν καταφέρει να μπει, τότε ο Λούκα θα είναι ακόμα πιο δυνατά στη διεκδίκηση για το βραβείο του MVP.

Mε ένα όνειρο τρελό

Είναι απίστευτα δύσκολο ένας δευτεροετής στο ΝΒΑ να πάρει το βραβείο του MVP. Σχεδόν ακατόρθωτο. Όμως ο Λούκα είναι πολύ ψηλά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις να κινείται στο παρκέ με ή χωρίς τη μπάλα. Ο τρόπος που διαβάζει τις φάσεις, που πασάρει, που εκτελεί, που πανηγυρίζει τα καλάθια του (έκανε και το περίφημο Schug του Μάικλ Τζόρνταν). Ο τύπος είναι ταλεντάρα. Σκέφτεται πως δεν μπορεί να παίζει έτσι στην η σεζόν του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Κι όμως ο Ντόντσιτς σου αποδεικνύει το αντίθετο. Πολλά κιλά μπάσκετ και ακόμα είναι στο ξεκίνημα του. Φανταστείτε που θα φτάσει. Μιλάμε για ένα φαινόμενο που κάθε φορά που πατά το παρκέ, σου δείχνει πως γεννήθηκε για να παίζει μπάσκετ και να κάνει... τα μαγικά του με την μπάλα. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πάρει το βραβείο του MVP στα χέρια του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα