Ουίλι Ριντ: Τα λάθη του τα πλήρωσε και ψάχνει το «Λιμάνι» του (pics & vids)

Ουίλι Ριντ: Τα λάθη του τα πλήρωσε και ψάχνει το «Λιμάνι» του (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ουίλι Ριντ: Τα λάθη του τα πλήρωσε και ψάχνει το «Λιμάνι» του (pics & vids)
Ο Ουίλι Ριντ είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού και θέλει να κάνει το «Λιμάνι» μια νέα αφετηρία για την συνέχεια μιας διαδρομής, που μέχρι εδώ ήταν γεμάτη εμπόδια και λάθη.

Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει δύσκολα για τον Ολυμπιακό και μέχρι την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague οι αλλαγές είναι πολλές. Οι «ερυθρόλευκοι» έλυσαν την συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ, στο ρόστερ «φωνάζουν» οι ανορθογραφίες και ο Κεστούτις Κεμζούρα ανέλαβε να «οδηγήσει» την ομάδα του μέχρι το τέλος, διορθώνοντας όσα περισσότερα λάθη μπορεί. Η αρχή έγινε με τον ερχομό του Ουίλι Ριντ. Ο Αμερικανός ανακοίνωσε μέσω instagram ότι είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και έρχεται να ενισχύσει την front line των «ερυθρόλευκων» και να δώσει την αθλητικότητα και την ενέργεια που έλειπε από τον Ολυμπιακό.

Η ιστορία του Ριντ χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα είναι η πορεία του μέσα στο παρκέ, που κάνει συγκεκριμένα πράγματα καλά, γι' αυτό και έβρισκε συμβόλαια στο ΝΒΑ. Ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατον να μην συνδεθεί με την εξωγηπεδική του ζωή, αφού τα λάθη του και οι παρεξηγήσεις είναι εκείνα που τον έφεραν στην δύσκολη θέση μπασκετικά. Πλέον, έχει πληρώσει πολύ ακριβά όσα έχει κάνει και έψαχνε μια ευκαιρία για να το αποδείξει.

Ο Ολυμπιακός έχει και εκείνος τις δικές του ανάγκες και οι δύο πλευρές εύχονται αυτή η συνεργασία στο τέλος να έχει θετικό πρόσημο και για τους δύο. Η Euroleague Greece ακολουθεί το... μονοπάτι του, που φτάνει στα μέρη μας και θέλει να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο.

#NoExcuses

A post shared by Willie Reed Jr. (@showtimereed33) on

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο Ουίλι Ριντ γεννήθηκε στις 6 Μαϊού του 1990 στο Κάνσας και εκεί έκανε και τα πρώτα του βήματα. Δεν είναι γιος, αλλά ξάδελφος του Hall of Famer του ΝΒΑ των Νικς, Ουίλις Ριντ και το μπάσκετ φαίνεται πως... τρέχει στο αίμα της οικογένειας. Ο θρύλος του ΝΒΑ έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα στον «μαγικό» κόσμο (1970, 1973) έχει βγει MVP και πολλοί νόμιζαν ότι ο Ρίντ ο νεότερος είναι γιος του. Αυτό δεν ισχύει και η πορεία του Αμερικανού είναι όλη... δικιά του. Το 2008 έπαιξε στο Σεντ Λούις, που ήταν και το πρώτο του μπασκετικό «σπίτι», ενώ με καλές εμφανίσεις εκεί κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα που ήθελε και οι ομάδες του ΝΒΑ να ενδιαφερθούν για εκείνον.

Το πρώτο σκάνδαλο ήρθε πολύ νωρίς στην ζωή του και εκεί που έδειχνε να έχει ένα λαμπρό μέλλον στο ΝΒΑ, τα πάντα κατέρρευσαν. Ήταν το 2010 όταν έγινε η πρώτη καταγγελία για εκείνον και κάποιους συμπαίκτες του και είχε να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση μιας κοπέλας. Ο Ριντ σε κανένα σημείο δεν παραδέχτηκε την ενοχή του, αλλά έτσι κι αλλιώς τα πράγματα ήταν δύσκολα για εκείνον.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε είχε τονίσει: «Δεν την άγγιξα καθόλου». Ο παίκτης ήταν απόλυτος ότι δεν είχε κάνει τίποτα, ενώ τόνισε ότι το μοναδικό «έγκλημα» του ήταν ότι ήταν στο ίδιο δωμάτιο όπου η κοπέλα είχε την επαφή με δύο συμπαίκτες του. Παρόλο που η αστυνομία τον πίστεψε, το κολέγιο δεν έκανε το ίδιο, από το οποίο και αποβλήθηκε.

Ο ίδιος έχει πει την δική του εκδοχή, δεν είχε πιει, δεν είχε ποτέ επαφή με την κοπέλα και απλά όταν είδε ότι είχαν επαφή οι συμπαίκτες του έφυγε από το δωμάτιο. Η κοπέλα κάλεσε την αστυνομία και έπιασαν και τους τρεις. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα πράγματα είχαν στραβώσει για τον Ριντ.

Όταν του επετράπη να γυρίσει στο κολέγιο εκείνος δεν τα κατάφερε πετυχημένα και έθεσε συμμετοχή στο ντραφτ του 2011. Ήταν ένα χρόνο ήδη εκτός και με όσα είχαν γίνει καμιά ομάδα δεν τον επέλεξε. Ο δρόμος είχε αρχίσει να δυσκολεύει, πριν καλά καλά αρχίσει την πορεία του.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΒΑ

Με την μη επιλογή του στο ντραφτ έπρεπε να βρει έναν νέο δρόμο για να φτάσει μέχρι το όνειρο του. Υπέγραψε συμβόλαιο με την CB Sant Josep στην Ισπανία, αλλά πριν καν ξεκινήσει η σεζόν έφυγε. Ο δρόμος ήταν πιο πολύ... μονόδρομος και η G League ήταν η μόνη λύση. Κάπου μεταξύ της αναπτυξιακής λίγκας και κάποιων προσπαθειών να βρει συμβόλαιο εκτός Αμερικής κατάφερε και βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, από τους Νετς το 2015 και αυτό χάρη στην καλή του παρουσία στο summer league.

Στάθηκε άτυχος αφού λίγο πριν την έναρξη της σεζόν τραυματίστηκε στο χέρι, αλλά στις 4 Δεκεμβρίου κατάφερε και έκανε το πολυπόθητο ντεμπούτο στο ΝΒΑ, με 11 λεπτά κόντρα στους Νικς. Από το Μπρούκλιν αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και τον Ιούλιο του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Χιτ. Εκεί έκανε κάποιες εμφανίσεις, έκανε και ρεκόρ καριέρας κόντρα στους Σανς με 22 πόντους και 18 ριμπάουντ και έτσι τον Αύγουστο του 2017 υπέγραψε με τους Κλίπερς. Συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί 152 παιχνίδια και σε αυτά έχει 4.9 πόντους και 3.8 ριμπάουντ, ενώ το χειρότερο ήρθε στην συνέχεια.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ

Just waiting on my moment....

A post shared by Willie Reed Jr. (@showtimereed33) on

Ήταν Αύγουστος του 2017 όταν ο Ουίλι Ριντ, όντας παίκτης των Κλίπερς, βρέθηκε στην φυλακή. Η γυναίκα του τον κατηγόρησε για επίθεση, συγκεκριμένα ότι την έσυρε στο διαμέρισμα, πάλεψαν οι δυο τους, ότι την έπιασε από τα μαλλιά, ενώ την άρπαξε και από τον καρπό. Αυτά, σύμφωνα με την αστυνομία και όσα είχε δημοσιεύσει τότε το ESPN. Η γυναίκα του ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν όταν ζήτησε διαζύγιο και οι δυο τους πάλεψαν στο διαμέρισμα. Η κοπέλα του επέστρεψε στο σπίτι να πάρει τα παιδιά τους και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση συνεχίστηκε.

Από την πλευρά του ο παίκτης τόνισε ότι ποτέ δεν έχει χτυπήσει την γυναίκα του, αλλά παράλληλα παραδέχτηκε ότι την άρπαξε από την μπλούζα και την τσάντα, ενώ την τράβηξε όταν μπήκε στο ασανσέρ. Το στόρι συνεχίστηκε με την σύζυγο του να αποσύρει τις κατηγορίες, λέγοντας ότι όλα παρουσιάστηκαν υπερβολικά από το ΜΜΕ, ενώ το ΝΒΑ τον τιμώρησε με έξι αγωνιστικές και στέρηση μισθού. Αυτό ήταν και το γεγονός που τον άλλαξε, ενώ κάπου εκεί είχε τελειώσει η καριέρα του στον «μαγικό» κόσμο, που τέτοια περιστατικά δεν τα συγχωρεί.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ

Αυτή ήταν και η αφορμή για να αλλάξει εντελώς ο Ριντ. Ο παίκτης είδε την καριέρα του στο ΝΒΑ να τελειώνει άμεσα, αλλά παράλληλα είδε και τον εαυτό του να εξελίσσεται. Έκανε δωρεές σε προγράμματα κατά της οικογενειακής βίας, έχει επισκεφτεί ειδικό, ενώ το 2017 δημιούργησε ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «No Excuses», που έχει ως στόχο τα παιδιά να μάθουν να ξεπερνούν κάθε δοκιμασία που τους φέρνει η ζωή.

Σημαίνει όπως ο ίδιος είπε στα παιδιά, «όποιο και αν είναι το παρελθόν σας ή όπως και να μεγαλώσατε, μην φτιάχνετε δικαιολογίες. Πήγα στο κολέγιο, τα πήγα καλά, αλλά όχι δεν επιλέχθηκα στο ντραφτ. Η ιστορία μου και το μήνυμά μου, είναι ποτέ να μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας».

Τα πράγματα για τον Ριντ δεν ήταν ποτέ ρόδινα. Πλέον, ζει μια νέα ζωή, τελευταία φορά έπαιξε μπάσκετ στην G-League , όπου το 2018 επιλέχθηκε ως νούμερο ένα στο ντραφτ, έπαιξε 21 παιχνίδια, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο τραυματίστηκε, έμεινε εκτός και περίμενε την ευκαιρία του.

Πλέον, φαίνεται να ζει μια ήρεμη ζωή με την σύζυγο του, πρόσφατα απέκτησαν και το τρίτο παιδάκι τους και μοιάζει να είναι άλλος άνθρωπος. Τα λάθη του τα έχει πληρώσει, το ΝΒΑ τον στιγμάτισε για πάντα και ψάχνει απεγνωσμένα μια νέα ιστορία για να δείξει επιτέλους τι είναι ικανός να κάνει.

Με χαμόγελο ανακοίνωσε την αρχή της ιστορίας του στα κόκκινα και ο Ολυμπιακός ψάχνει να πάρει ό,τι μπορεί από την δίψα του και να γίνει ουσία. Μένει να δούμε αν θα το πετύχει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.