Λέοναρντ - Τζορτζ: Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους! (pics & vids)

Λέοναρντ - Τζορτζ: Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Λέοναρντ - Τζορτζ: Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους! (pics & vids)

bet365

Οι Κλίπερς ονειρεύονται μεγαλεία με Kαουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ στη σύνθεση τους, δύο παικταράδες που βρίσκονται μπροστά σε μια σεζόν, η οποία μπορεί να αλλάξει την ιστορία τους. Το gazzetta.gr αναλύει.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Ουαλία - Κροατία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για χρόνια κανείς δεν υπολόγιζε τους Κλίπερς. Το Λος Άντζελες είχε για καμάρι του, τους Λέικερς, μια τεράστια ομάδα που έχει 16 τίτλους ΝΒΑ στη συλλογή της. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έκανε θόρυβο πέρυσι με τα δύο διπλά μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ, αλλά δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω.

Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά για τους Κλίπερς. Εκεί που δεν τους... έβλεπε κανείς, πλέον αρχίζουν να τους... φοβούνται. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και οι λόγοι είναι δύο. Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζόρτζ. Ήρθαν στην ομάδα του Ρίβερς και θέλουν να αλλάξουν την ιστορία της. Να της χαρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα.

Το gazzetta.gr γράφει για τους 2 παιχταράδες που βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους.

Θέλει MVP τελικών και με τρίτη ομάδα

Για τον Καουάι Λέοναρντ τα λόγια είναι περιττά. Ο άνθρωπος είναι κομπιούτερ. Δεν... νιώθει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θέλει απλά τη μπάλα στα χέρια του για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Μπορεί ο κόσμος να διαλύεται γύρω του, αλλά εκείνος πάντα είναι απαθέστατος. Πάντα κλείνει τα... αυτιά του και κάνει τη δουλειά του. Δεν επηρεάζεται από τίποτα.

Στους Σπερς κατάλαβε όλος ο κόσμος πως πρόκειται για τεράστια κλάση παίκτη. Ο Πόποβιτς τον... έφτιαξε, τον εμπιστεύτηκε και ο Κlaw τον δικαίωσε. Έγινε ένας εξαιρετικός παίκτης και έμαθε να λειτουργεί εξαιρετικά σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες σαν ίσος προς ίσο. Μάλιστα πήρε το βραβείο του MVP των τελικών το 2014. Κάπου το πράγμα χάλασε στη σχέση του με τα... σπιρούνια και έτσι άλλαξε... γειτονιά.

Έπρεπε να περιμένει 5 χρόνια για να βάλει το δεύτερο βραβείο ΜVP των τελικών στη συλλογή του. Και το έκανε με μια ομάδα που όλοι χαρακτήριζαν loser. Πριν πάει ο Λέοναρντ στους Ράπτορς, οι Καναδοί πάντα κάπου τα... διέλυαν όλα στα playoffs. Έφταναν κοντά, αλλά έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Όλα αυτά μέχρι να βρουν έναν τεράστιο ηγέτη, έναν άνθρωπο βγαλμένο για τα δύσκολα. Ο Klaw έμεινε μόλις για μια σεζόν στον Καναδά, αλλά έκανε μια ολόκληρη χώρα να τον λατρέψει, οδηγώντας τους Ράπτορς στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Και έφυγε σαν κύριος για να κάνει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο. Να πάρει 3 βραβεία MVP με 3 διαφορετικές ομάδες.

Mέχρι στιγμής μόλις 3 παίκτες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν 3 βραβείο MVP των τελικών με 2 διαφορετικές ομάδες. Ο Καρίμ Αμπονούλ Τζαμπάρ με Λέικερς και Μπακς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με Χιτ και Καβς και φυσικά ο Λέοναρντ με Σπερς και Ράπτορς.

Ο Klaw φέτος έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι μοναδικό, τεράστιο. Μπορεί να πάρει το MVP των τελικών με τρίτη διαφορετική ομάδα. Ο Λέοναρντ θέλει να κάνει κάτι που θα του δώσει πόντους στην κουβέντα για τους 20 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και ακόμα ψηλότερα. Αν ο Λέοναρντ βάλει στον... χάρτη μετά τους Ράπτορς και τους Κλίπερς, τότε πολύ πιθανό να ανήκει στο TOP 15. Και αν δεν ήταν τόσο χαμηλών τόνων τύπος, σίγουρα ήδη θα τον τοποθετούσαν πολύ ψηλότερα από εκεί που τον βάζουν. Μιλάμε για αδιανόητη παικτάρα. Και ένας εκ των κορυφαίων two way παικτών όλων των εποχών.

Πρώτη φορά έχει τόσο μεγάλο παίκτη δίπλα του

O Πολ Τζορτζ έζησε με τον χειρότερο τρόπο τα... τερτίπια της μοίρας, αφού το καλοκαίρι του 2014 υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ματς μεταξύ των παικτών της Team USA. Αρκετοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το τέλος.

Όμως ο PG13 έκανε υπομονή, πάλεψε και επέστρεψε δυνατότερος και καλύτερος από ποτέ. Ένας αληθινός μαχητής που νίκησε τα τερτίπια της μοίρας, έκλεισε την... πόρτα στον φόβο, βγήκε ξανά στο «αφρό». Πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους Θάντερ, όντας τρίτος στην ψηφοφορία για ΜVP πίσω από Αντετοκούνμπο και Χάρντεν.

Τεράστια ποιότητα που δίνει πάντα το 100% και στις 2 πλευρές του παρκέ. Στην ελίτ του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια και σίγουρα ένας εκ των 3-4 κορυφαίων two way players της λίγκας. Στους Κλίπερς θέλει να γράψει ιστορία και να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Για πρώτη φορά θα έχει τόσο μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες που θα έχει γύρω του. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως για πρώτη φορά θα έχει έναν τόσο σπουδαίο συμπαίκτη όπως ο Καουάι Λέοναρντ. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Στους Πέισερς έκανε τεράστια ματς, αλλά δεν γινόταν να φτάσει παραπάνω από τους τελικούς Ανατολής. Με καλύτερους συμπαίκτες τους Ουέστ, Στίβενσον, Χίμπερτ και Χιλ, έπαιξε 2 φορές στους τελικούς Ανατολής κόντρα στη Βig Three των Χιτ (ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος). Μάλιστα το 2013, τους έφτασε στα όρια τους. Τους πήγε στα 7 ματς, αλλά εκεί δεν γινόταν να αποκλείσουν μια πολύ καλύτερη ομάδα.

Στην Οκλαχόμα στη συνέχεια συνάντησε τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Έναν τρομερό αθλητή που δεν σταματά να γράφει triple double. Mια σφαίρα πάνω στο παρκέ που τους διαλύει όλους στο διάβα του. Όμως ο Ράσελ στα δύσκολα δεν μπόρεσε ποτέ να βγει μπροστά. Στα μεγάλα ματς των Θάντερ στα playoffs, έπαιρνε λάθος αποφάσεις που στοίχιζαν στην ομάδα του. Όπως η σειρά με τους Ουόριορς του 2018.

Σπουδαίος παίκτης ο Ράσελ, αλλά δεν συγκρίνεται με τον Λέοναρντ. Ειδικά σε ματς που η μπάλα ζυγίζει τόνους, ο παίκτης των Κλίπερς τον αφήνει χιλιόμετρα πίσω. Η τρέλα του Russ τον οδηγεί σε περίεργες αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές. Ο PG13 έχει πλέον έναν συμπαίκτη να εμπιστευτεί στα δύσκολα, στα ματς που κρίνονται τίτλοι.

Δίδυμο που θα...τρομάζει κάθε αντίπαλο

Στο παρκέ θα συνεργαστούν 2 παίκτες που ανήκουν στο ΤΟP 10 του ΝΒΑ. Ο Λέοναρντ είναι πλέον στο ΤΟP 3, ενώ ο Τζορτζ παίρνει δικαιωματικά μια θέση στους πρώτους 10 καλύτερους παίκτες της λίγκας. Εξαιρετικοί σκόρερ και οι δύο, ενώ στην άμυνα βγάζουν τις δαγκάνες του. Δεν είναι τυχαίο πως κάνουν θραύση στα κλεψίματα, βάζοντας εξαιρετικά τα χέρια τους πάνω στη μπάλα στην άμυνα.

Πραγματικά κανείς δεν θα θέλει να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά όταν οι δυο τους θα βρίσκονται στην πεντάδα των Κλίπερς. Σκεφτείτε πως η ομάδα του Ρίβερς θα έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τα ματς με Μπέβερλι-Τζορτζ-Λέοναρντ. Υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που διαθέτει καλύτερη αμυντική τριάδα στην περιφέρεια; Όχι!

Αλλά και στην επίθεση δεν πάει πίσω. Υπάρχει η ονειρεμένη τριάδα Ουίλιαμς-Τζορτζ-Λέοναρντ. Μπορεί να βρει κάποιος καλύτερη περιφερειακή τριάδα στην επίθεση. Πολύ δύσκολο.

Βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους και έχουν έναν στόχο. Να χαρίσουν στους Κλίπερς το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Να τους βάλουν στο... χάρτη. Να τους κάνουν να νιώσουν έστω και για μια σεζόν... βασιλιάδες τους Λος Άντζελες.

Θα τα καταφέρουν;

 

NBA Τελευταία Νέα